Czereśniak - basjak
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Czereśniak - basjak
BASIU!
Jeżeli przycięłaś za krótko lilak to się nie przejmuj - w tym roku nie zakwitnie, ale
w przyszłym będzie piękny. Ja co kilka lat tak odmładzam swoje.
Jeżeli przycięłaś za krótko lilak to się nie przejmuj - w tym roku nie zakwitnie, ale
w przyszłym będzie piękny. Ja co kilka lat tak odmładzam swoje.
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jakie fajne te truskawki

- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam marcowo
Aniu truskawki będą zamówione. Znalazłam wspólniczkę
Skusiłaś najpierw zdjęciem, potem smakiem
Nawet zapamiętałam, że pierwsze kwiaty należy oberwać.
Krysiu - lilak powinien zakwitnąć mi w tym roku. Obcinałam 2 lata temu i nie kwitł poprzedniej wiosny. Najpiękniejszy czas w roku, to pora kwitnienia bzów
Grażyna kupuj truskawki, bo wyglądają smakowicie i jeszcze jesienią będziesz robić knedle ze świeżymi owocami
Róża mojej sąsiadki, zidentyfikowana na forum jako Kronenburg, kwiaty miały średnicę ok. 15 cm

Aniu truskawki będą zamówione. Znalazłam wspólniczkę
Krysiu - lilak powinien zakwitnąć mi w tym roku. Obcinałam 2 lata temu i nie kwitł poprzedniej wiosny. Najpiękniejszy czas w roku, to pora kwitnienia bzów
Grażyna kupuj truskawki, bo wyglądają smakowicie i jeszcze jesienią będziesz robić knedle ze świeżymi owocami
Róża mojej sąsiadki, zidentyfikowana na forum jako Kronenburg, kwiaty miały średnicę ok. 15 cm

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Fajna coś podobnego kupiłam na wystawie w Chorzowie ,ale bez nazwy . Dopiero jak zakwitnie to ją zidentyfikuję . Ciekawe jaka będzie a śniezek zaczyna sobie sypać brrrrrrr nie cierpię ZIMY
- basjak

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Ma-Do

- Od: 22 lut 2010, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Basiu ! z tymi nasadzeniami ogródkowymi to jest tak ,że jak się człowiek rozpędzi , to zatrzymuje się dopiero na granicy z sąsiadem,dziwiąc się
że nie ma już wolnego miejsca .Ale miejsce zawsze się znajdzie dla wymarzonej roślinki ,najwyżej się coś przesadzi albo trochę podgoli od dołu ,
by upchnąć kolejny skarb ,Takie jesteśmy szalone ogrodniczki i cieszymy się z każdej roślinnej zdobyczy.I to jest fajne !
pozdrawiam Małgosia
że nie ma już wolnego miejsca .Ale miejsce zawsze się znajdzie dla wymarzonej roślinki ,najwyżej się coś przesadzi albo trochę podgoli od dołu ,
by upchnąć kolejny skarb ,Takie jesteśmy szalone ogrodniczki i cieszymy się z każdej roślinnej zdobyczy.I to jest fajne !
pozdrawiam Małgosia
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
- basjak

Gosiu
Dzięki za informacje o Pani Lucynie. Właśnie kupiłam miłka amurskiego, dwa rodzaje wawrzynków i urdzika górskiego -same rarytasy.
Masz rację, kolejne skarby stukniętej ogrodniczki. Początkującej
Dzięki za informacje o Pani Lucynie. Właśnie kupiłam miłka amurskiego, dwa rodzaje wawrzynków i urdzika górskiego -same rarytasy.
Masz rację, kolejne skarby stukniętej ogrodniczki. Początkującej
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
A co to za pani Lucynka?
Basiu, tulipanki masz śliczne
Basiu, tulipanki masz śliczne
Basiu dokładnie od 14 maja wystawa w Chorzowie ah
też już nie potrafię się doczekać 
Witaj Basiu, Krajanko!!!
Jak miło że jeszcze ktoś kolejny z moich okolic!
Zazdraszczam czereśni , owoce muszą być pyszne.
Ja to mam stasrą jabłonkę, coraz gorzej owocującą, śliwę i orzecha włoskiego. Myślałam o jakiś owocowych , ale muszą być chyba niskie i nie umiem się zdecydować
Gdzie jest market netto, bo zgłupiałam
Buziaki, będę zaglądać częściej!
Jak miło że jeszcze ktoś kolejny z moich okolic!
Zazdraszczam czereśni , owoce muszą być pyszne.
Ja to mam stasrą jabłonkę, coraz gorzej owocującą, śliwę i orzecha włoskiego. Myślałam o jakiś owocowych , ale muszą być chyba niskie i nie umiem się zdecydować
Gdzie jest market netto, bo zgłupiałam
Buziaki, będę zaglądać częściej!
-
goryczka143

Witaj BASIU!
Opuncje kup nie są aż tak trudne w uprawie. Szukam zdjęcia buka i pokażę.
Basiu wysokość regulujesz sobie sama Rośnie on do wysokości jaką chcesz
a potem ucinasz wierzchołek. Wtedy buk rośnie już tylko wszerz.
Opuncje kup nie są aż tak trudne w uprawie. Szukam zdjęcia buka i pokażę.
Basiu wysokość regulujesz sobie sama Rośnie on do wysokości jaką chcesz
a potem ucinasz wierzchołek. Wtedy buk rośnie już tylko wszerz.
- basjak

Podobno dzisiaj Świętego Grzegorza, tego, co wygania zimę do morza
Aniu zdjęcia Pani Lucyny W. znajdują się w Fotosiku. Są to m.in. katalogi roślin. Wygląda na to, że jest hodowcą rzadkich bylin. Przeglądałam piwonie, same unikaty. Wczoraj przypadkowo natknęłam się na All na sprzedaż roślin przez Panią Lucynę.
Adrian - już wyszperałeś datę? U nas tak niewiele kiermaszy, że cieszymy się dwa miesiące wcześniej
Po tawułkę przyjedz wcześniej.
Onka - Ty też z Bytomia? A konkretnie?
Ja, oprócz starych drzew owocowych, mam jeszcze karłowe, ale to bardziej dekoracja. Dokupiłam też jabłonie kolumnowe, ale chyba nic z nich nie będzie, bo okaleczyłam je podkaszarką.
A to kolumnowa jabłonka mojej siostry. Ma już kilka lat, jabłka podobno smaczne.

Krysiu -opuncje rosną w zasadowej glebie?
Ja kupiłam buka szczepionego na pniu ok.120 cm, więc na pewno będzie rósł tylko w dół. Pytam o szerokość i siłę wzrostu, dlatego, że muszę go przesadzić. Chciałabym, aby było to już ostateczne miejsce.
Aniu zdjęcia Pani Lucyny W. znajdują się w Fotosiku. Są to m.in. katalogi roślin. Wygląda na to, że jest hodowcą rzadkich bylin. Przeglądałam piwonie, same unikaty. Wczoraj przypadkowo natknęłam się na All na sprzedaż roślin przez Panią Lucynę.
Adrian - już wyszperałeś datę? U nas tak niewiele kiermaszy, że cieszymy się dwa miesiące wcześniej
Onka - Ty też z Bytomia? A konkretnie?
Ja, oprócz starych drzew owocowych, mam jeszcze karłowe, ale to bardziej dekoracja. Dokupiłam też jabłonie kolumnowe, ale chyba nic z nich nie będzie, bo okaleczyłam je podkaszarką.
A to kolumnowa jabłonka mojej siostry. Ma już kilka lat, jabłka podobno smaczne.

Krysiu -opuncje rosną w zasadowej glebie?
Ja kupiłam buka szczepionego na pniu ok.120 cm, więc na pewno będzie rósł tylko w dół. Pytam o szerokość i siłę wzrostu, dlatego, że muszę go przesadzić. Chciałabym, aby było to już ostateczne miejsce.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
goryczka143

WITAJ BASIU!
Mój buk ma sześć lat. Jak będzie wyglądał zależy od Ciebie jak będziesz go prowadzić.
Ja swojego przycinam lekko, tylko aby ładnie wyglądał.
Mój buk ma sześć lat. Jak będzie wyglądał zależy od Ciebie jak będziesz go prowadzić.
Ja swojego przycinam lekko, tylko aby ładnie wyglądał.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Dzięki Basiu, spróbuję jej poszukać 
- basjak

Witam już w sobotę
Krysiu mam nadzieję, że mój za 6 lat będzie tak śliczny, jak u Ciebie.
Aniu warto zobaczyć i ...kupić.
Byłam dzisiaj W Auchanie. Mnóstwo róż różnego rodzaju, nawet na pniu, w przystępnych cenach. Kupiłam białą New Dawn, Golden Parfum i Parade-pnące i jedną miniaturkę czerwoną. Były również rododendrony po 5 i 9 zł z hakiem, a także azalie. Pozwoliłam sobie na Rasputina, azalię Christofer ....podobno pachnąca i skimmię. Oprócz tego duże ilości cebul i kłączy.

Krysiu mam nadzieję, że mój za 6 lat będzie tak śliczny, jak u Ciebie.
Aniu warto zobaczyć i ...kupić.
Byłam dzisiaj W Auchanie. Mnóstwo róż różnego rodzaju, nawet na pniu, w przystępnych cenach. Kupiłam białą New Dawn, Golden Parfum i Parade-pnące i jedną miniaturkę czerwoną. Były również rododendrony po 5 i 9 zł z hakiem, a także azalie. Pozwoliłam sobie na Rasputina, azalię Christofer ....podobno pachnąca i skimmię. Oprócz tego duże ilości cebul i kłączy.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki