hejka
offca - ja przycinam swoje passi dopiero jak wystawię je na balkon i robię to dość radykalnie tzn. zostawiam je na wysokość ok. 50-60 cm od ziemi

W twoim przypadku powinno być podobnie zwłaszcza iż od dołu leciutko Ci wyłysiała
Alan1980 - kwitnięcie hm... u mnie w zeszłym roku kwitły wszystkie "dorosłe" co do zasad to na pewno słońce choć nie zawsze pełne, bo to zależy od gatunku jaki masz np. suberosa pełnego, ostrego słońca nie toleruje, co do doniczek to ja trzymam passi w jak największych (tzn. odpowiednich do wielkości) po pierwsze dlatego że w małych szybko wysycha ziemia i trzeba pilnować żeby passi nie przesuszyć, bo one tego nie lubią, po drugie można przesadzić z nawożeniem i spalić im korzenie, ja przy dużych doniczkach w sezonie nawożę co sobotę i od czasu do czasu przycinam
Katia - dobrze zrobiłaś ale muszę Cię zmiartwić

samo przesadzenie może nic nie dać, bo to nie spowoduje usunięcia np. złożonych już jaj, a nie oczyścisz każdego korzonka, ja przy wszystkich tego typu robalach stosuję doglebowo preparat BI 58 lub Mospilan - dla mnie bezkonkurencyjne, tylko uważaj z ew. stosowaniem bo są dość szkodliwe