Ogródkowe rozmaitości cz.2
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródkowe rozmaitości cz.2
Niestety nie mam takiego parapetu, na który bym nie patrzyła.
Neluś a czy wiesz, że mój ciemiernik chyba jednak będzie kwitł....ale się cieszę...moje czekanie się opłaciło
...oby tylko obecny mróz mu nie zaszkodził.

Neluś a czy wiesz, że mój ciemiernik chyba jednak będzie kwitł....ale się cieszę...moje czekanie się opłaciło

- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też czekam ,ale dawno nie sprawdzałam ... od wczorajAniaDS pisze:Też czekam na wieści od Ismeny w sprawie ciemierników, to chyba najpewniejsze źródło

No dobrze ...możesz sobie odłamać różę Sympatia...niech Ci będzie...chatte pisze:Oj, Neluś, tak się nie bawię! Nie chcę kupionegoRugosy też nie chcę
![]()
Ale Ci się grymaśnica trafiła, co?![]()
Rugosy mam zwykłe i jedna pełną i więcej już nie chcę![]()
Naprawdę wystarczy mi jakiś pęd róży do ukorzenienia i będę szczęśliwa!

A heliotropa i tak Ci dam...

Danka jak dobrze ,że mi przypomniałaś... ,miałam kupić starca niebieskiego ...,jutro jadę.
Na razie odwiedziłam Lidl i kupiłam łuk do róż.Następnym razem ,gdy przyjedziecie,na wejściu będę rozdawać ubrania ochronne ...,bo róż mi tyle przybędzie ,że nie mogę dopuścić ,aby goście wyszli pokiereszowani...

Liska słyszałam o Twoim postanowieniu...,że też udaje Ci się w nim nadal tkwić...,twarda jesteś

W pracy Asariny najlepiej nie dawaj na kaloryfer ,pewnie gorący ,tylko na parapet...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Alionuszka
kogra pisze:Neluś a może teraz coś na odmianę w przerwie od róż ?
http://www.fuksje.pl/
Grażynko Ty mnie już nie kuś ,bo nie dość ,że ogród zapchany to jeszcze na tarasie ledwo ruszyć się można ,dobrze ,że zostało trochę miejsca na stolik i dwa krzesła...

Ale fuksje sobie pooglądam ,bo ledwo okiem rzuciłam ...i już wiem ,że piękne bestie...

Gosiu spostrzegawczość to moja "domena"...,kupowałyśmy chyba pieczarki od tego samego producentagorzata76 pisze:Nelu... mi w szczególności chodziło o to niebieskie pudełeczko

Małgosiu tu aż się roi od kusicielek...zresztą sama do nich należę...

Eluś ja tylko na piętro wyniosłam...a tam wchodzę 2 razy na dzień,ale osteospermum ,które wysiałam ,chyba mi zgniło,pogrzebałam w jednym miejscu i nic nie ma ...żadnych nasion

Koniecznie musisz zrobić zdjęcia ciemiernikom ...przynajmniej na forum sobie pooglądam...

O ten mróz też się obawiam ,najgorzej na zachodzie tam ma dojść do -14...a śniegu nie ma ...mogą kwiaty obmarznąć .

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Nelu... oczywiście, że pieczarki
trzeba ten pomysł podsunąć wszystkim "zawiedzionym" kobeą
I zakaz zaglądania... u mnie też poskutkowało
Ale moja już się wyprowadziła z niebieskiej chatki do zgrabnych kubeczków po jogurcie...
Jakie ona ma już korzenie

I zakaz zaglądania... u mnie też poskutkowało

Ale moja już się wyprowadziła z niebieskiej chatki do zgrabnych kubeczków po jogurcie...
Jakie ona ma już korzenie

- Alionuszka
Może to być niezły patent na kobeę...a jeżeli korzeń już tak wielki ,to szykuj już kubki większe ,bo chwila moment a czeka je kolejna przeprowadzka... 

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Prwda? hihihihiAlionuszka pisze:
Liska słyszałam o Twoim postanowieniu...,że też udaje Ci się w nim nadal tkwić...,twarda jesteś![]()
W pracy Asariny najlepiej nie dawaj na kaloryfer ,pewnie gorący ,tylko na parapet...
Wiem Neluś.. u mnie w pracy kaloryfery przykręcone.. no bo przecież roślinki najwazniejsze... a i dla zdrowia lepiej...
ale mam w pokoju 2 parapety.. jeden z a drugi bez kaloryfera...
siewki stawiam na parapecie bez kaloryfera

Coś mi pracowa diffenbachia marnieje ..... może przez to przestawianie..
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Widzę, że siejecie, kupujecie, rozsadzy robicie
Znaczy się wiosna na całego, choć akurat u mnie za oknem biało.

Znaczy się wiosna na całego, choć akurat u mnie za oknem biało.

- Alionuszka
Izka jak dobrze,że masz dodatkowe parapety...potem,gdy zacznie się pikowanie ,rozsadzanie to dopiero miejsca trzeba,mam zawsze z tym kłopot ,stawiam piętrowo...tworzy się zielone okno
Oliwko jak miło Cię widzieć po dłuższej przerwie,nieodparty to znak ,że wiosna blisko i u Ciebie będziemy oglądać jej zwiastuny
.U nas też biało,ale mrozik jest wszechobecny,aby tylko nie zmarniały zalążki pierwszej zieleni 

Oliwko jak miło Cię widzieć po dłuższej przerwie,nieodparty to znak ,że wiosna blisko i u Ciebie będziemy oglądać jej zwiastuny

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Melduję Nelu, że pelargonie przycięte i sadzonki porobione. Będę czekała na wyniki. 

- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Miłego wieczoru
Nelu napisz kiedy przesadzasz asarinę
bo to takie niteczki
nie chcę popełnić błedu

Nelu napisz kiedy przesadzasz asarinę
bo to takie niteczki

nie chcę popełnić błedu

- Alionuszka
Małgosiu zadanie wykonane ...,możesz spać spokojnie...
Dzidziu jak jeszcze liche niteczki ,to na razie nie ruszać,a gęsto masz ją posianą...

Dzidziu jak jeszcze liche niteczki ,to na razie nie ruszać,a gęsto masz ją posianą...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Andzia1
- Od: 15 maja 2009, o 07:56
Bardzo się cieszę, że wreszcie tu zajrzałam
Czy ta piękna Sympatia to pnąca różyczka? bo jeśli tak to w ubiegłym roku taką posadziłam, niestety zaatakował mi ja mączniak chyba, ale obchlastałam ją okrutnie i zaczęła od nowa wypuszczać pędy. Mam nadzieje, że w tym roku doczekam się kwiatów. Mam jeszcze jedno pytanie, czy można z taką pnąca różą posadzić jakiś klematis?
Nelu Twoje róże są zachwycające... zresztą cały ogród godny pozazdroszczenia. Będę Cie podglądać z wielką przyjemnością
A przy okazji z okazji wiadomego dnia z najlepszymi życzeniami zostawiam troszkę wiosenki:

Czy ta piękna Sympatia to pnąca różyczka? bo jeśli tak to w ubiegłym roku taką posadziłam, niestety zaatakował mi ja mączniak chyba, ale obchlastałam ją okrutnie i zaczęła od nowa wypuszczać pędy. Mam nadzieje, że w tym roku doczekam się kwiatów. Mam jeszcze jedno pytanie, czy można z taką pnąca różą posadzić jakiś klematis?
Nelu Twoje róże są zachwycające... zresztą cały ogród godny pozazdroszczenia. Będę Cie podglądać z wielką przyjemnością

A przy okazji z okazji wiadomego dnia z najlepszymi życzeniami zostawiam troszkę wiosenki:

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
I po co ja tu zajrzałam ?kogra pisze:Neluś a może teraz coś na odmianę w przerwie od róż ?
http://www.fuksje.pl/

- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Miłego i wesołego Dnia Kobiet
Moja asarina słabo powschodziła
mam różową i niebieską dosłownie po 6 szt.
ale i tak się cieszę oby tylko ładnie rosły

Moja asarina słabo powschodziła
mam różową i niebieską dosłownie po 6 szt.
ale i tak się cieszę oby tylko ładnie rosły