Mój ogród....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
adamian
500p
500p
Od: 13 wrz 2009, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród....

Post »

Alink takim razie do kwietnia:) w OB :wit

Witajcie
Znalazłem sklep z daturami
http://www.engelstrompete.de/site/home.htm ,
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Adasiu ale Ty kusisz .Szkoda że nie umiem tam nic przeczytać .
To s ą nasiona czy roślinki ?
Piękny o pełnych kwiatach ,ja mam biały oczywiście jak przezimuje .
No i miałam biało fioletowy ale był jednoroczny .

Pod skalniak będziesz kładł czarną włókninę ?

Genia :wit
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Adasiu, tylko koniecznie zrób zdjęcia przed układaniem skalniaka i po :D Zawsze to ciekawie popatrzeć, jak powstaje... Sama tego zaniedbałam i teraz żałuję, bo dokumentacji brak. Jak choćby wtedy, gdy brzęknęłam na pupę przy kulaniu co większego kamolca :D
adamian
500p
500p

Post »

Geniu
Sprzedaż sadzonek datur. Jedno z miejsc z największym wyborem odmian z nowościami o podwójnych, potrójnych, ba poczwórnych kwiatach. Niesamowite ale niestety cena sadzonki ok. 60zł. Na All widziałem ciemnoróżową pełną za 35zł, sam nie wiem....
Ciemnofioletowa datura to D.metel. Roślina u nas jednoroczna i kwiaty ma skierowane do góry, Kupiłem jej nasiona i będę próbował ją z czym zestawić. Geniu jak oceniasz jej wartość dekoracyjną?

Ula
Im dłużej kamolce leżą w spokoju tym więcej pomysłów ich zagospodarowania. W sobotę uknułem plan ich szybkiego przetoczenia niestety pracownicy nie dopisali ... zaczynam zastanawiać się nad ciężkim sprzętem. Przy okazji planuję zmienić folię do oczka, stworzenie w nim półki dla roślin błotnych,za nim głazowiska w ogrodzie żwirowym. To tak w zarysie. Najważniejze by nie przesadzić. Ogród powinien nawiązywać w ogólnym zarysie do typu zabudowań i okolicy, trochę to trudne w przypadku płaskich dachów i połaci pól i biegających za płotem... kur :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adaś te fioletowo białe są cudne ? miałam 2 razy . W zeszłym roku kupiłam nasiona ale mi nie wzeszły , ale to chyba moja wina bo nasiona trzeba chyba uszkodzić ,zresztą dokładnie nie wiem .

Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Adasiu, ho ho! toś Ty ułożył plan 5-letni! Staw, skalniak, przesadzanie i rewolucja! I tyle nasionek!!!! Toż to praca na dzień i noc , 36 godzin na dobę! Adasiu, na litość boską, spać też kiedyś trzeba!!!
No i życie towarzyskie forumowe też swoje wymagania ma :D
Zdrówka Ci życzę i lżejszego podejścia do zielenizny :D I tak masz przepieknościowy ogród...
Pozdowienia - Ula
adamian
500p
500p

Post »

Geniu
Ponoć delikatne przetarcie drobnym papierem ściernym nasion pomaga, najważniejsza jest jednak wilgotność i temperatura w czasie kiełkowania. Trzeba uważać również na glebę, w tym roku trafiła mi się jakaś wadliwa bo pleśnieje. Wygniła większość koleusów trójkolorowych, spleśniały nasiona kobei, reszta uratowana. Moje datury z badylków od Ani /Raczka/ każdy pęd z innej odmiany, jak na razie w dobrej kondycji.

[
adamian
500p
500p

Post »

Ula
Dziękuję serdecznie za miłe słowa i życzenia.... Jakie choróbsko zaczyna si,e do mnie przed snem dobierać. Ciocina naleweczka będzie najlepsza. :wit
Alina662
1000p
1000p
Od: 9 lis 2009, o 19:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ale kusicie z tymi daturami,może i ja jakąś skubnę.Adamie gdzie można kupić te pełne bo inne A widziałeś z brzegami jasnymi na liściach .. ;:196 ;:196 ;:196
Alina662
1000p
1000p
Od: 9 lis 2009, o 19:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ja kupiłam nasionka podobne do datur nazywają się bieluń pięke to jest bo miałam z pełnymi kwiatami.A czy siałeś kiedyś Bawełnę,bo ja siałam w tamtym roku, ale za szybko posadziłam na dwór bo zmarzły ponoć mają piękne kwiaty skusiłamsię i wczoraj posiałam nie wiem co z tego wyjdzie. :roll:
adamian
500p
500p

Post »

Alinko
Bielunie pełne u mnie wysiane. Choć tylko kilka nasion było w torebce. Już dość tej zimy. Jutro czy będzie padać czy nie od rana w ogrodzie.

trochę lata.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

:) Matko i córko jakie Ty masz łany tych liliowców... :shock: no ale tak to jest jak się jest obszarnikiem :) Irysy cudowne - zamawiam kłącze (jedno!) w sierpniu - bo wtedy się je przesadza.
Z wysiewem bieluniów pełnych czekam - brak miejsca.
Wykrakałeś sobie deszcz! ;:3
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Adam u mnie śnieg od rana ,bialutko , zima powróciła .
Powiedz , te iryski to Twoje , piękne , gdzie wygrzebałeś jeszcze takie fajne zdjęcia .

adamian
500p
500p

Post »

Witajcie
Lliowce ustrzeliłem w Ogrodzie Japońskim, to był piękny łan. Geniu iryski z Ogrodu Botanicznego, uwielbiam takie zestawy kolorów. Madziu iryski i tak dostaniesz, wiosną wykwitną moje, na pewno coś ciekawego sobie wybierzesz, a petunie w ogródku restauracji znad Zalewu Bystrzyckiego.
Świetnego pstrąga tam podają.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adasiu No i znowu coś mi się wydawało , myślałam że mój post znikł .

Szkoda że to nie Twoje iryski ?Oj żeby udało nam się kupić te z Czech

Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”