W.o...Psach - 1cz.(06.06-06.12)
Elizo, łesti, to terir, a więc żywioł, temperament, ciekawość świata i zadziornośćEliza pisze: Czy ktos z was miał (ma) teriera zachodniego, białego?Cieakwa jestem charakteru pieska.

... małe białe i duże białe ... to duże, to moje

Pozdrawiam, Baśka
Dziękuję za te informacje, ale mam pytanie czy pieski są krzykliwe, czy często szczekają i na każdego kto się pojawi na horyzoncie, czy są raczej spokojne, czy często chorują i na jakie schorzenia zapadaja najczęściej? Jamnikom np. często wysiada kręgosłup.Może teriery też mają "swoją chorobę"?
Być wolnym to móc nie kłamać
(Albert Camus)
(Albert Camus)
Schroniska w Krzyczkach. Rozkopana ziemia wokół schroniska. Setki zamordowanych psów i kotów. Właściciel schroniska kpi sobie z policji i dziennikarzy. Twierdzi że martwe zwierzęta zostały podrzucone przez przeciwników schroniska.
Wg prawa polskiego uśmiercenie zwierzęcia jest tylko możliwe gdy zwierzę jest chore nieuleczalnie lub ze względu na zaawansowany wiek. Niektóre zwierzęta były uśmiercane młotkiem...
Powstaje pytanie dlaczego???
Właściciel schroniska przez ostatni rok szybko stawiał swój dorodny dom , a samochody wymieniał na coraz nowsze i droższe. O co więc chodzi? Otóż moi drodzy jest i odpowiedź. Urzędy miast podpisują ze schroniskami dwa rodzaje umów. Pierwsza- opłata za przyjęcie zwierzaka do schroniska jest jednorazowa, druga wersja miasto płaci za zwierzaka stawkę dzienną. Które zwierzęta opłaca się więc trzymać przy życiu ? Na pewno nie te pierwsze które mogą żyć całe lata i trzeba do nich dopłacać. To właśnie te były uśmiercane zaraz jak do schroniska trafiły pieniądze. Czysty zysk. A żeby było jeszcze taniej zabijano też metodami niekonwencjalnymi. Powstaje pytanie gdzie jest człowieczeństwo, jakie kryteria powinien spełniać człowiek, który zakłada schronisko dla zwierząt? Kto i jak będzie sprawdzał jego predyspozycje do tego zajęcia?? Czy chęć zysku może przysłonić wszystko co jest w człowieku dobre?
Wg prawa polskiego uśmiercenie zwierzęcia jest tylko możliwe gdy zwierzę jest chore nieuleczalnie lub ze względu na zaawansowany wiek. Niektóre zwierzęta były uśmiercane młotkiem...
Powstaje pytanie dlaczego???
Właściciel schroniska przez ostatni rok szybko stawiał swój dorodny dom , a samochody wymieniał na coraz nowsze i droższe. O co więc chodzi? Otóż moi drodzy jest i odpowiedź. Urzędy miast podpisują ze schroniskami dwa rodzaje umów. Pierwsza- opłata za przyjęcie zwierzaka do schroniska jest jednorazowa, druga wersja miasto płaci za zwierzaka stawkę dzienną. Które zwierzęta opłaca się więc trzymać przy życiu ? Na pewno nie te pierwsze które mogą żyć całe lata i trzeba do nich dopłacać. To właśnie te były uśmiercane zaraz jak do schroniska trafiły pieniądze. Czysty zysk. A żeby było jeszcze taniej zabijano też metodami niekonwencjalnymi. Powstaje pytanie gdzie jest człowieczeństwo, jakie kryteria powinien spełniać człowiek, który zakłada schronisko dla zwierząt? Kto i jak będzie sprawdzał jego predyspozycje do tego zajęcia?? Czy chęć zysku może przysłonić wszystko co jest w człowieku dobre?
Być wolnym to móc nie kłamać
(Albert Camus)
(Albert Camus)
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Józefie twój szczeniaczek jest prześliczny.
Moja córka ma 6-letniego teriera ale takiego piąta woda po kisielu ale dalej nazywa go szczeniaczkiem. A ten nasz niewinny szczeniaczek zagryzł szczura uciekającego z szopy. Po prostu pies obronny. Żaden kot nie wejdzie na nasz plac. Szkoda, że również jeże i krety przepędził. W ogóle terierki są bardzo wesołe i towarzyskie.
Koniecznie musi mieć obóżkę na szyi jako ochrona przed kleszczami- nasz przebywa na podwórku a w nocy śpi w koszyku w domu.
Niestety nie mogę przesłać zdjęcia.
Pozdrawiam.

Koniecznie musi mieć obóżkę na szyi jako ochrona przed kleszczami- nasz przebywa na podwórku a w nocy śpi w koszyku w domu.
Niestety nie mogę przesłać zdjęcia.
Pozdrawiam.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W schronisku jest dużo kundelków - te są uniwersalne. Zresztą jak odwiedzisz schronisko pradwopodobnie serdeuszko Ci podpowie, którego wybrać. Ja bym wybrała najbardziej smutnego i niezbyt ładnego - te mają mniejsze szanse na adopcję. Rasy myśliwskie, pasterskie, gończe i ich mieszńce lepiej będą się czuły w domu z ogrodem.
Pozdrawiam Zosia
Pozdrawiam Zosia
-
- 1000p
- Od: 7 lip 2006, o 22:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Psy
Dołączam się do tematu. Mnie i żonę posiada od siedmiu lat suczka, długowłosy owczarek niemiecki, imieniem Diora. Wielce rodowodowa księżniczka. Całkowicie nie obronna - każdy to przyjaciel.
W ogrodzie zachowuje się w sposób wspaniały. Nie wchodzi na wypielęgnowane trawniki i rabaty kwiatowe. Porusza się po ścieżkach i trawniku-łące (ca 1500 m2).
Złości ją każdy duży ptak, wrona, kruk. Przegania je głośnym szczekaniem.
Zdjęcie wkrótce.
W ogrodzie zachowuje się w sposób wspaniały. Nie wchodzi na wypielęgnowane trawniki i rabaty kwiatowe. Porusza się po ścieżkach i trawniku-łące (ca 1500 m2).
Złości ją każdy duży ptak, wrona, kruk. Przegania je głośnym szczekaniem.

Zdjęcie wkrótce.
Mietek.