Początek ogrodu Marzeny

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Początek ogrodu Marzeny

Post »

Marzenko dziękuje za odwiedziny.
Ja przy Waszych ogrodach to jestem małym początkującym ogrodnikiem. Oglądam i podczytuje Wasze wątki i zbieram wszelkie informacje dotyczące roślin które chciałabym mieć u siebie.Bo jak wiadomo nie wszędzie może rosnąć dana roślinka. Na ten rok zaplanowałam założenie sobie małego ogródka ziołowego,a także małej szklarni,szkielet jest teraz tylko położyć muszę na nim folie. Mój M się śmieje,bo obiecał że założy folie i nawet skopie ziemie. A jak go zapytałam kto będzie pielęgnował ten foliak to się zaśmiał że jeśli się zgodzę to sprowadzi sobie kobitkę do prac w ogrodzie.Ten to ma pomysły, dobrze że to było żartem powiedziane.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzenko! po Twojej wizycie u mnie - przybiegłam z rewizytą.
Przede wszystkim zazdroszczę ( w pozytywnym sensie :D ) ogrodu przy domu!
Po drugie miejsca zamieszkania - przepiękne okolice! Zdarzyło mi się kilkakrotnie przejeżdżać tą drogą na Gietrzwałd.
Bardzo jestem ciekawa zdjęć z Twojego ogrodu. Może masz jakieś z ubiegłego roku? Jeśli nie masz to trudno, poczekamy na tegoroczne.
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

witam.Czy u Was też jest tak zimno,u mnie termometr teraz pokazuje minus 17 stopni. Ja już myślami o wiośnie a tu takie zaskoczenie,zimno jak diabli. Jak tam z temperaturą u Was.
pozdrawiam.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marzenko! U mnie dzisiaj rano było -15 stopni C i właśnie się zastanawiam jak na to zareagował bób rosnący w tunelu (-10 nie robiło na nim wrażenia). Twoje aniołki już pewnie podrosły ale ponieważ w tym wieku dzieciaczki mają szalone pomysły unikasz chyba trujących roślin w ogródku? Na kobitkę do foliaka to zrób casting a najlepiej to ustal z mężem warunki finansowe i zgłoś się sama. Przecież nie wszyscy muszą wiedzieć o konkursie. Miłego Dnia Kobiet! Przemek
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Przemku. Dziękuje za życzenia.
to prawda dzieci podrosły i zrobiły się z nich małe szkodniki,wszystko psują i rozwalają. ostatnio mały powyrywał mi siewki pomidorów,a tak się ucieszyłam że powschodziły i powolutku rosną.ale nic nie poradzę muszę siać i siać aż do skutku.
pozdrawiam.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie dzisiaj nadal zimno,temperatura ujemna i pochmurno. Jakiś czas temu obskubałam swoje pelargonie i wsadziłam do wody dla puszczenia korzonek ,jak na razie z 14 korzonki pojawiły się u 6. Mam nadzieję że jeszcze reszta puści korzonki. Moje pomidorki stoją w miejscu jak zaczarowane,chociaż dzisiaj zauważyłam maluśkie nowe listki,więc chyba coś z nich będzie. Psiałam kilka nasion od naszej forumkowej Judytki,takie jak;daturę jednoroczną,powojnik trangucki,,Bill Mc Kenzie,, budleję,kanna. Zobaczymy co mi się uda z tych roślinek.Bo z nasionek to mi najlepiej rosną warzywa.
pozdrawiam i przesyłam Wam dużo ;:3 ;:3 ;:3 .
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oto kilka moich zakupionych nasion warzyw i moje mizernie rosnące pomidorki. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

u mnie dziś świeci słońce ale co z tego jak temperatura na dworzu na pewno ujemna :?
dobrze że napisałaś że to pomidory bo już kombinowałam co to może być :)
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Asiula.
tak to są pomidory,w tamtym roku kupiłam 4 gotowe sadzonki i rosły w gruncie,plony były nie najgorsze ale ja się dopiero uczę takich rzeczy.W tym roku postanowiłam wysiać nasionka i sama chcem je wychodować ale co z tego będzie to dopiero zobaczymy.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Życzę obfitych plonów z własnych pomidorów. Ja w zeszłym roku namówiona na forum wyhodowałam kilka różnych odmian z nasion zastanawiam się czy w tym roku nie powtórzyć tego.
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Też posiałam dalie, zresztą pierwszy raz ciekawe co z tego będzie :?: :?:
U mnie już nie ma śniegu ale nocą są mrozy i nie mogę jeszcze nic odkrywać nawet odwrotnie opatulam co nieco :wit
daszum
50p
50p
Od: 26 lut 2010, o 10:53

Post »

Przyszłam z rewizytą. Widzę, że trwają gorące przygotowania do wiosny. Ja też chciałam przechować pelargonie pnące, ale tym razem mi się to nie udało.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Witaj, Marzenko. Wpadłam do Ciebie z rewizytą. Jeszcze nie tak wiele się dzieje w ogrodzie, ale przy malutkich
"kwiatuszkach" nie może być inaczej. I tak Cię podziwiam. ;:108
Skoro masz dużo słońca to wykorzystaj do uprawiania warzyw. Przydadzą się dzieciom, a ogród pomalutku będzie się
rozwijał. To cała przyjemność, jak coraz to coś nowego się wsadza, a nie od razu wszystko. A i koncepcje dojrzewają.
Nie doczytałam, co z zasłaniającym żywopłotem. Bez nie zasłania w zimie, a więc chyba lepiej coś zimozielonego.
Bluszcz lub iglaki . Ja posadziłam rząd tui Smaragd( niedrogie były i szybko urosły) , by zasłonić płot z tyłu ogrodu.
Powodzenia we wszystkim. ;:3 ;:3
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gencjano dziękuję za odwiedziny.
Jeśli chodzi o mój brzydki płot to poczyniłam kroki i w tamtym roku posadziłam świerki na całej długości, nawet wszystkie się przyjęły. Na ten sezon mam zaplanowane tylko warzywa,będzie coś z jednorocznych i chyba na tyle, ale nigdy nie wiadomo co jeszcze wyskoczy nie planowanie.Jestem i tak zadowolona z tego co mam tym bardziej że dochodzą co i róż nowe obowiązki,za z moimi maluchami ciężko jest coś zaplanować i zrobić. A dodatkowo od listopada znalazłam prace i pracuję popołudniami i po dwa weekendy w miesiącu. Najważniejsze z tego jest to że jestem bardzo szczęśliwa z tego wszystkiego co mam.
pozdrawiam.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
Mama Ani
1000p
1000p
Od: 17 cze 2009, o 14:40

Post »

Witaj Marzenko przyszłam z rewizytą i dzięki za życzenia tylko tego chorostwa jakoś nie mogę odpędzić myśle,że jak przyjdzie wiosna to i z moim zdrowiem bedzie lepiej taka mam nadzieję ;:3 ;:3 ;:3 życzę
Pozdrawiam Stasia Stasi ogród
Aktualny wątek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”