Początek ogrodu Marzeny
-
magnolia15
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 sty 2009, o 14:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Początek ogrodu Marzeny
Marzenko dziękuje za odwiedziny.
Ja przy Waszych ogrodach to jestem małym początkującym ogrodnikiem. Oglądam i podczytuje Wasze wątki i zbieram wszelkie informacje dotyczące roślin które chciałabym mieć u siebie.Bo jak wiadomo nie wszędzie może rosnąć dana roślinka. Na ten rok zaplanowałam założenie sobie małego ogródka ziołowego,a także małej szklarni,szkielet jest teraz tylko położyć muszę na nim folie. Mój M się śmieje,bo obiecał że założy folie i nawet skopie ziemie. A jak go zapytałam kto będzie pielęgnował ten foliak to się zaśmiał że jeśli się zgodzę to sprowadzi sobie kobitkę do prac w ogrodzie.Ten to ma pomysły, dobrze że to było żartem powiedziane.
Ja przy Waszych ogrodach to jestem małym początkującym ogrodnikiem. Oglądam i podczytuje Wasze wątki i zbieram wszelkie informacje dotyczące roślin które chciałabym mieć u siebie.Bo jak wiadomo nie wszędzie może rosnąć dana roślinka. Na ten rok zaplanowałam założenie sobie małego ogródka ziołowego,a także małej szklarni,szkielet jest teraz tylko położyć muszę na nim folie. Mój M się śmieje,bo obiecał że założy folie i nawet skopie ziemie. A jak go zapytałam kto będzie pielęgnował ten foliak to się zaśmiał że jeśli się zgodzę to sprowadzi sobie kobitkę do prac w ogrodzie.Ten to ma pomysły, dobrze że to było żartem powiedziane.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marzenko! po Twojej wizycie u mnie - przybiegłam z rewizytą.
Przede wszystkim zazdroszczę ( w pozytywnym sensie
) ogrodu przy domu!
Po drugie miejsca zamieszkania - przepiękne okolice! Zdarzyło mi się kilkakrotnie przejeżdżać tą drogą na Gietrzwałd.
Bardzo jestem ciekawa zdjęć z Twojego ogrodu. Może masz jakieś z ubiegłego roku? Jeśli nie masz to trudno, poczekamy na tegoroczne.
Przede wszystkim zazdroszczę ( w pozytywnym sensie
Po drugie miejsca zamieszkania - przepiękne okolice! Zdarzyło mi się kilkakrotnie przejeżdżać tą drogą na Gietrzwałd.
Bardzo jestem ciekawa zdjęć z Twojego ogrodu. Może masz jakieś z ubiegłego roku? Jeśli nie masz to trudno, poczekamy na tegoroczne.
-
magnolia15

witam.Czy u Was też jest tak zimno,u mnie termometr teraz pokazuje minus 17 stopni. Ja już myślami o wiośnie a tu takie zaskoczenie,zimno jak diabli. Jak tam z temperaturą u Was.
pozdrawiam.
pozdrawiam.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
-
przemek1136

- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Marzenko! U mnie dzisiaj rano było -15 stopni C i właśnie się zastanawiam jak na to zareagował bób rosnący w tunelu (-10 nie robiło na nim wrażenia). Twoje aniołki już pewnie podrosły ale ponieważ w tym wieku dzieciaczki mają szalone pomysły unikasz chyba trujących roślin w ogródku? Na kobitkę do foliaka to zrób casting a najlepiej to ustal z mężem warunki finansowe i zgłoś się sama. Przecież nie wszyscy muszą wiedzieć o konkursie. Miłego Dnia Kobiet! Przemek
-
magnolia15

Witaj Przemku. Dziękuje za życzenia.
to prawda dzieci podrosły i zrobiły się z nich małe szkodniki,wszystko psują i rozwalają. ostatnio mały powyrywał mi siewki pomidorów,a tak się ucieszyłam że powschodziły i powolutku rosną.ale nic nie poradzę muszę siać i siać aż do skutku.
pozdrawiam.
to prawda dzieci podrosły i zrobiły się z nich małe szkodniki,wszystko psują i rozwalają. ostatnio mały powyrywał mi siewki pomidorów,a tak się ucieszyłam że powschodziły i powolutku rosną.ale nic nie poradzę muszę siać i siać aż do skutku.
pozdrawiam.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
-
magnolia15

U mnie dzisiaj nadal zimno,temperatura ujemna i pochmurno. Jakiś czas temu obskubałam swoje pelargonie i wsadziłam do wody dla puszczenia korzonek ,jak na razie z 14 korzonki pojawiły się u 6. Mam nadzieję że jeszcze reszta puści korzonki. Moje pomidorki stoją w miejscu jak zaczarowane,chociaż dzisiaj zauważyłam maluśkie nowe listki,więc chyba coś z nich będzie. Psiałam kilka nasion od naszej forumkowej Judytki,takie jak;daturę jednoroczną,powojnik trangucki,,Bill Mc Kenzie,, budleję,kanna. Zobaczymy co mi się uda z tych roślinek.Bo z nasionek to mi najlepiej rosną warzywa.
pozdrawiam i przesyłam Wam dużo
.
pozdrawiam i przesyłam Wam dużo
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
-
magnolia15

Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
u mnie dziś świeci słońce ale co z tego jak temperatura na dworzu na pewno ujemna
dobrze że napisałaś że to pomidory bo już kombinowałam co to może być
dobrze że napisałaś że to pomidory bo już kombinowałam co to może być
-
magnolia15

Witaj Asiula.
tak to są pomidory,w tamtym roku kupiłam 4 gotowe sadzonki i rosły w gruncie,plony były nie najgorsze ale ja się dopiero uczę takich rzeczy.W tym roku postanowiłam wysiać nasionka i sama chcem je wychodować ale co z tego będzie to dopiero zobaczymy.
tak to są pomidory,w tamtym roku kupiłam 4 gotowe sadzonki i rosły w gruncie,plony były nie najgorsze ale ja się dopiero uczę takich rzeczy.W tym roku postanowiłam wysiać nasionka i sama chcem je wychodować ale co z tego będzie to dopiero zobaczymy.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Życzę obfitych plonów z własnych pomidorów. Ja w zeszłym roku namówiona na forum wyhodowałam kilka różnych odmian z nasion zastanawiam się czy w tym roku nie powtórzyć tego.
- maria5
- 1000p

- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Też posiałam dalie, zresztą pierwszy raz ciekawe co z tego będzie
U mnie już nie ma śniegu ale nocą są mrozy i nie mogę jeszcze nic odkrywać nawet odwrotnie opatulam co nieco
U mnie już nie ma śniegu ale nocą są mrozy i nie mogę jeszcze nic odkrywać nawet odwrotnie opatulam co nieco
Przyszłam z rewizytą. Widzę, że trwają gorące przygotowania do wiosny. Ja też chciałam przechować pelargonie pnące, ale tym razem mi się to nie udało.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Witaj, Marzenko. Wpadłam do Ciebie z rewizytą. Jeszcze nie tak wiele się dzieje w ogrodzie, ale przy malutkich
"kwiatuszkach" nie może być inaczej. I tak Cię podziwiam.
Skoro masz dużo słońca to wykorzystaj do uprawiania warzyw. Przydadzą się dzieciom, a ogród pomalutku będzie się
rozwijał. To cała przyjemność, jak coraz to coś nowego się wsadza, a nie od razu wszystko. A i koncepcje dojrzewają.
Nie doczytałam, co z zasłaniającym żywopłotem. Bez nie zasłania w zimie, a więc chyba lepiej coś zimozielonego.
Bluszcz lub iglaki . Ja posadziłam rząd tui Smaragd( niedrogie były i szybko urosły) , by zasłonić płot z tyłu ogrodu.
Powodzenia we wszystkim.

"kwiatuszkach" nie może być inaczej. I tak Cię podziwiam.
Skoro masz dużo słońca to wykorzystaj do uprawiania warzyw. Przydadzą się dzieciom, a ogród pomalutku będzie się
rozwijał. To cała przyjemność, jak coraz to coś nowego się wsadza, a nie od razu wszystko. A i koncepcje dojrzewają.
Nie doczytałam, co z zasłaniającym żywopłotem. Bez nie zasłania w zimie, a więc chyba lepiej coś zimozielonego.
Bluszcz lub iglaki . Ja posadziłam rząd tui Smaragd( niedrogie były i szybko urosły) , by zasłonić płot z tyłu ogrodu.
Powodzenia we wszystkim.
-
magnolia15

Gencjano dziękuję za odwiedziny.
Jeśli chodzi o mój brzydki płot to poczyniłam kroki i w tamtym roku posadziłam świerki na całej długości, nawet wszystkie się przyjęły. Na ten sezon mam zaplanowane tylko warzywa,będzie coś z jednorocznych i chyba na tyle, ale nigdy nie wiadomo co jeszcze wyskoczy nie planowanie.Jestem i tak zadowolona z tego co mam tym bardziej że dochodzą co i róż nowe obowiązki,za z moimi maluchami ciężko jest coś zaplanować i zrobić. A dodatkowo od listopada znalazłam prace i pracuję popołudniami i po dwa weekendy w miesiącu. Najważniejsze z tego jest to że jestem bardzo szczęśliwa z tego wszystkiego co mam.
pozdrawiam.
Jeśli chodzi o mój brzydki płot to poczyniłam kroki i w tamtym roku posadziłam świerki na całej długości, nawet wszystkie się przyjęły. Na ten sezon mam zaplanowane tylko warzywa,będzie coś z jednorocznych i chyba na tyle, ale nigdy nie wiadomo co jeszcze wyskoczy nie planowanie.Jestem i tak zadowolona z tego co mam tym bardziej że dochodzą co i róż nowe obowiązki,za z moimi maluchami ciężko jest coś zaplanować i zrobić. A dodatkowo od listopada znalazłam prace i pracuję popołudniami i po dwa weekendy w miesiącu. Najważniejsze z tego jest to że jestem bardzo szczęśliwa z tego wszystkiego co mam.
pozdrawiam.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
- Mama Ani
- 1000p

- Od: 17 cze 2009, o 14:40
Witaj Marzenko przyszłam z rewizytą i dzięki za życzenia tylko tego chorostwa jakoś nie mogę odpędzić myśle,że jak przyjdzie wiosna to i z moim zdrowiem bedzie lepiej taka mam nadzieję
życzę