Danusia-robię pisanki-ale z kurzych jaj....bo gęsie się zbuntowały albo inne gospodarze zjedli.....
Domowe kwiaty i storczyki
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Domowe kwiaty i storczyki
Danusia...moim klonikom opadły wszystkie liście....ale wypuszczają nowe tylko jakies takie marne i zaraz im omdlewają...przeniosłam do pokoju-do tej pory były w chłodzie....ale nie w mrozie
Danusia-robię pisanki-ale z kurzych jaj....bo gęsie się zbuntowały albo inne gospodarze zjedli.....
mogą być dla Ciebie z kurzych
(wedle zeszłorocznych obietnic)
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Danusiu masz wspaniały zakątek
miło się tam na pewno spędza czas 
Grażynko ja mojego klonika przycięłam jesienią bardzo krótko, jednak ma drobne listki ale zdrowe tylko na razie są zielone a maja być dwukolorowe.Więc na pewno twoje też się opamiętają.
-
Agnieszka W.
- 200p

- Od: 23 wrz 2009, o 09:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj Danusiu,
Gdzie takie dzwoneczki można kupić?
Cudownie wiosenne.
Gdzie takie dzwoneczki można kupić?
Cudownie wiosenne.
Pozdrawiam
Agnieszka W.
Moje roślinki w biurze i w domu / Okazy u mnie i nie u mnie - na tarasie, działeczce i w ogrod
Agnieszka W.
Moje roślinki w biurze i w domu / Okazy u mnie i nie u mnie - na tarasie, działeczce i w ogrod
trzynastko masz zupełną rację jest to mój kąt i bardzo go lubię dlatego mam przy sobie dużo kwiatów bez nich było by mi źle.Latem mam dużo kwiatów na działce a zimą lubię kwiaty w domu.
ingga tworzę wiosnę wokół siebie ale za oknem śnieg a ponieważ siedzę pod oknem więc jest to złudne.
Agnieszka W ja kupiłam te dzwoneczki w Kauflandzie.
Dzisiaj pokażę rozwijanie się i całkowicie rozwiniętego sabotka

ingga tworzę wiosnę wokół siebie ale za oknem śnieg a ponieważ siedzę pod oknem więc jest to złudne.
Agnieszka W ja kupiłam te dzwoneczki w Kauflandzie.
Dzisiaj pokażę rozwijanie się i całkowicie rozwiniętego sabotka

Strasznie spodobała mi się Twoja kuchnia
Sabotek jest uroczy 
Kaśka
Fiołki - Fiołka
Fiołki - Fiołka
- chabermona
- 500p

- Od: 30 sty 2009, o 11:58
No i znowu zachorowałam....na sabotka.
Jest śliczny.
Jest śliczny.
Monika poszukująca Aspidistr, sansewierek, stefanotisa i anturiów
Doniczkowi domownicy Moniki
Doniczkowi domownicy Moniki
- Zulka
- 100p

- Od: 29 cze 2009, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
też podziwiam ją ciągle. Cud natury normalnie 
fiołek13sabotek ma wielu uroku ja też go cały czas podziwiam.
chabermona ostatnio zachorowałam na żółtego sabotka,miałam go nawet w ręce ale jedna
osoba koniecznie chciała go kupić w prezencie więc zrezygnowałam był tylko jeden.Na pewno jeszcze kupię.
Igorze ja też czasem mam uczucie zazdrości ale to jest ludzkie byle nie oddziaływało to na nas i innych negatywnie.
Zulka sabotek to naprawdę piękne i ciekawe kwiaty.
Następne moje 2 storczyki mają pędy kwiatowe
oraz kilka kwitnących w domu

oto moja zeszłoroczna żółta datura

chabermona ostatnio zachorowałam na żółtego sabotka,miałam go nawet w ręce ale jedna
osoba koniecznie chciała go kupić w prezencie więc zrezygnowałam był tylko jeden.Na pewno jeszcze kupię.
Igorze ja też czasem mam uczucie zazdrości ale to jest ludzkie byle nie oddziaływało to na nas i innych negatywnie.
Zulka sabotek to naprawdę piękne i ciekawe kwiaty.
Następne moje 2 storczyki mają pędy kwiatowe

oraz kilka kwitnących w domu

oto moja zeszłoroczna żółta datura

Danusiu cudowne nowości :P ile latek ma datura, liczyłaś ile miała kwiatów 
Sabotek ślicznie zakwitł, koniecznie muszę sobie kupić
Sabotek ślicznie zakwitł, koniecznie muszę sobie kupić
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Cuda cuda cuda pokazujesz

- koniczynka

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
Aniu to jest roczna datura.Niestety moje datury nie przetrzymywały zimy w domku na działce
więc co roku mam nową.Może w tym roku coś z nich będzie bo jak byłam ostatnio to nawet nieźle wyglądały. Jednak to się wszystko jeszcze okaże.
trzynastko i Igorze miło mi że datura Wam się podoba.
koniczynko nie jestem fachowcem w uprawie storczyków.Powiem Ci jednak jak ja robię w takim przypadku.Gdy przekwitnie pierwszy raz obcinam nad 2 lub 3 oczkiem, ty zrobiłaś tak samo, nigdy już mi nie zakwitł po raz trzeci z tego pędu, więc możesz obciąć pod wypuszczonym pędem lub zostawić jedno oczko w nowym pędzie..Może tobie wypuści jeszcze raz kto wie. Jeśli nie to on sam się zasuszy.Nowe pędy kwiatowe będzie wypuszczał z następnego listka, nigdy nie wypuszcza z tego który już kwitł. Nie obcina się zbyt nisko by nie uszkodzić liści.
więc co roku mam nową.Może w tym roku coś z nich będzie bo jak byłam ostatnio to nawet nieźle wyglądały. Jednak to się wszystko jeszcze okaże.
trzynastko i Igorze miło mi że datura Wam się podoba.
koniczynko nie jestem fachowcem w uprawie storczyków.Powiem Ci jednak jak ja robię w takim przypadku.Gdy przekwitnie pierwszy raz obcinam nad 2 lub 3 oczkiem, ty zrobiłaś tak samo, nigdy już mi nie zakwitł po raz trzeci z tego pędu, więc możesz obciąć pod wypuszczonym pędem lub zostawić jedno oczko w nowym pędzie..Może tobie wypuści jeszcze raz kto wie. Jeśli nie to on sam się zasuszy.Nowe pędy kwiatowe będzie wypuszczał z następnego listka, nigdy nie wypuszcza z tego który już kwitł. Nie obcina się zbyt nisko by nie uszkodzić liści.
- koniczynka

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
dziękuje Ci bardzo bardzo
teraz już będę wiedzieć co robić
teraz już będę wiedzieć co robić