Witaj JANUSZU- dziękujęCi za wizytę w moim ogrodzie i miłe słowa .Złotokap Voosii niestety nie przetrwał którejś zimy , a już pięknie kwitł, natomiast tulipanowiec rośnie bezproblemowo, nie przemarza i w wieku 7- miu lat po raz pierwszy zakwitł.
Ja Twój ogród obejrzałam w całości i często do niego wracam, uważam, że jest jednym z piękniejszych ogrodów na forum.
Nic nie pisałam, gdyż wszyscy Ci to powiedzieli i Ty to wiesz.Pozdrawiam.
To jednak i u Ciebie padł Vossi. Zaciekawiły mnie krzewy na pierwszej stronie pod pierwiosnkami. Czy to są obiele wielkokwiatowe?
Z moim ogrodem to przesadziłaś. Gzie mi tam do czołówki
Czytałam, że tulipanowiec późno wchodzi w okres kwitnienia (10-15lat),
Twój jest zaprzeczeniem takiej opinii.
Mam małego tulipanowca (znowu ten brak konsekwencji ),
jeszcze do niego nie zaglądałam po zimie.
W tym wysokim śniegu przetrwały bez problemów moje niziutkie ogniki i 20 cm laurowiśnia.
Mój wnuczek pół roku starszy, biega już dobrze i jest bardzo aktywny, to taka inna miłość , prawda?
JANUSZU - tak to jest obiela THE BRIDE.
Co do Twojego ogrodu, to dalej podtrzymuję, że jest jednem z najpiękniejszych , jeszczę dodam, że jesteś wielkim znawcą roślin.
ELU - z tym tulipanowcem to tak, że są wyjątki od reguły. Cieszę się, że jesteś również szczęśliwą babcią.
Mojego wnuczka także roznosi energia, a jak zacznie chodzić???.
Ogniki w moim ogrodzie wymarzły, a miałam 3 kolory, jestem z nich wyleczona.Laurowiśnia także zmarzła.Pozdrawiam.
Witaj Tajko, jestem oczarowana twoim ogrodem, dużo pięknych kwiatów, ciekawych roślin, dorodne Rh i azalie, zauważyłam, że też je lubisz. Pergola różana godna podziwu. Cały ogród jest wspaniały, przyjemnie się zwiedza.
Dziękuję IRENKO za odwiedziny mojego ogrodu.
Różaneczxniki u mnie dobrze rosna, gdyż jest kwaśna gleba , wokół ogrodu sosny i brzozy, ale bardziej kocham róże.
Niestety róże u mnie marnie rosną i chorują,rośliny mają różne wymagania i my musimy się im podporządkować. Pozdrawiam
MAŁGOSIU - Bardzo dziękuję za chęć odwiedzin mojego ogrodu.
Przy Pergoli rosną 2 róże pnące - DOROTHY PERKINS.
Pozdrawiam
Witaj TAJKO!
Nie mogę zrobić jeszcze wiosennych tegrocznych zdjęć więc szukam starych.
Myślę, że jak minie zima, / która powróciła/ będziemy już na pewno mogły pracować
w ogrodach. Wtedy przyjdzie czas na nowe zdjęcia.
Witaj GORYCZKO-to oczywiste, śnieg wszystko przykrył, ale takie piękne zdjęciaciekawych roślin z Twjego ogrodu każdy chętnie obejrzy, nawet baaaaaardzo stare.
Pozdrawiam.
Tajko - jak Ty to robisz, że mając działkę przy lesie, nie przy domu - masz tak pięknie.
Pewnie M. pracowity i dużo pomaga? Oświeć mnie, bo ja mam takie same warunki, ale u mnie tak nie rośnie.
Pięknie masz i tak trzymaj. Pozdrawiam.