Eluś dzisiaj tak mnie zaskoczyła ta kobea ...,jeszcze niedawno tam nic nie było...

a tu pod przykryciem gąszcz zieleni...
Ewka napisała mi również o jednym z forumowiczu ,sprawdziłam ...jest właścicielem szkółki w której sprzedają ciemierniki i białe i ciemne ponoć w dużych sadzonkach.Chyba sobie kupię...
Ciemiernik od Ismeny jest przecudny,chyba pełny,wielki...nie wiem czy będzie go miała w sprzedaży,jeszcze nie odpowiedziała...,muszę sprawdzić...
Izka akurat chcesz tego ,czego nie mam...

ale niedaleko mnie jest szkółka w której tanio sprzedają co roku dorodne heliotropy,to dostaniesz ode mnie kupnego...

A różę też możesz dostać nawet z korzonkiem... rugose
Gośka podobieństwo jest uderzające ...to nic innego tylko nasza wytęskniona kobea

,tak nawiasem mówiąc nigdy nie przeżywałam tak bardzo wschodów nasion...

Twoja tak piękna jak moja...
Danusiu muszę do Ciebie czmychnąć ,bo nawet nie wiem co siejesz...Najlepiej nie zwracać na nie uwagi ,one same urosną bez naszego wytrzeszczu ...na nie
Izka -liska to dobrze ,ze mi o tym zapisałaś ,bo już miałam jutro po nie iść...Nie zdziw się ,bo w torebce jest tylko parę sztuk maleństwa...Trzeba pamiętać ,że kiełkują w ciemności i wysiewamy na powierzchni ziemi,lekko wklepując,najlepiej zakryć czarnym pudełkiem plastikowym i na kaloryfer.