Ogród 2010 - Priam cz.3
-
Tamaryszek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród 2010 - Priam cz.3
Przemku, ale wszystkich zaintrygowałeś swoim najnowszym dokonaniem ! Mam nadzieję,że będą jakieś zdjecia.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przemku jeśli w tych cebulkach nie zagościły nornice lub myszy, to będzie to wspaniały widok.
Koniecznie fotki muszą być.
Szkoda, że dopiero pod koniec marca.
Ale na pewno przybiegnę zobaczyć.
dla Ciebie. 
Koniecznie fotki muszą być.
Szkoda, że dopiero pod koniec marca.
Ale na pewno przybiegnę zobaczyć.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Tmaryszku -Cieszę się, że znalazło się coś co szczególnie Was zainteresowało ;)
Jak tylko mój kuzyn zrobi zdjęcia to na pewno od razu je wrzucę ;) Niestety nie wiem czy to w ogóle nastąpi
Grażynko - w ogrodzie była duża warstwa śniegu a pod nim gliniasta gleba więc nornice nie są w stanie zbudować korytarzy. Babcia mówiła, ze już coś popuszczało
Panda:

Rajski ptak:

Jak tylko mój kuzyn zrobi zdjęcia to na pewno od razu je wrzucę ;) Niestety nie wiem czy to w ogóle nastąpi
Grażynko - w ogrodzie była duża warstwa śniegu a pod nim gliniasta gleba więc nornice nie są w stanie zbudować korytarzy. Babcia mówiła, ze już coś popuszczało
Panda:

Rajski ptak:

- Priam
- Przyjaciel Forum

Grażynko ja tez na nie czekam
A jak zobaczyłem u mojego imiennika to:
to się lekko podłamałem - Lubartów jest już całkiem "blisko" Chotyz, więc i tam zaczną startować krokusy....
Jak u Ciebie jakieś zakwitną to możesz wkleić do mojego wątku!
crocus Zwanenubrg Bronze
to się lekko podłamałem - Lubartów jest już całkiem "blisko" Chotyz, więc i tam zaczną startować krokusy....
Jak u Ciebie jakieś zakwitną to możesz wkleić do mojego wątku!
- kogra
- Przyjaciel Forum

Przemku u mnie też tylko szczoteczki z liści.
A teraz znów wszystko pod śniegiem.
A teraz znów wszystko pod śniegiem.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Priam
- Przyjaciel Forum

Grażynko - jak zobaczyłem u przemka1136 tę odmianę krokusa to już sobie pomyślałem no to u mnie też zaczną kwitnąć.
Szczerze to sam nie wiem już co myśleć - ta zima nie odpuszcza i nie wiem czy to dobrze dla moich zwierzątek
Szczerze to sam nie wiem już co myśleć - ta zima nie odpuszcza i nie wiem czy to dobrze dla moich zwierzątek
- Priam
- Przyjaciel Forum

Do wszystkich ;)
Przez ostatnie dni mój wątek stracił blask, co jest silnie związane z brakiem nowych zdjęć z ogrodu. Wielu z Was może pochwalić się wychodzącymi z ziemi tulipanami i hiacyntami, a nawet kwitnącymi sporadycznie przebiśniegami i krokusami. Niestety ja nie mogę Was takowymi uraczyć, gdyż w ogrodzie będę dopiero 19 marca, czyli za 13 dni
Jedyne co wiem, że rośliny zaczynają wychodzić i że ponownie spadł śnieg
A prognoza na przyszłe dni nie jest zbyt optymistyczna: PROGNOZA DLA CHOTYZ NA 15 DNI
W związku z brakiem zdjęć z ogrodu przedstawię Wam kilka innych fotografii.
Za oknem szpaki i kosy ostro przetrząsają ziemię oraz zażywają kąpieli a w domu kanarek powoli zaczyna śpiewać

Na parapecie pojawiły się pierwsze siewki - LAWENDY, a szałwia omączona chyba się na mnie pogniewała i nawet jednego kilka nie ma

A mój mały pomocnik powsadzał mi nawet nasionka jabłka i ma już dwie siewki

A zakupione pierwiosnki raczej nie przepadają za temperaturą domową i szybko marnieją. Czekam na cieplejsze dni, żeby móc je wystawić na balkon.

A pokazane Wam wcześniej bergenie, zimowity i zawilce wyglądają coraz lepiej
I rosną w najlepsze....

A aby wykorzystać czas z moim małym pomocnikiem zrobiliśmy zestawienia kompozycji, które latem zagoszczą w moim ogrodzie:
1

2

3

To na tyle ile mogę Wam pokazać.
Pozdrawiam serdecznie
Przemek
Przez ostatnie dni mój wątek stracił blask, co jest silnie związane z brakiem nowych zdjęć z ogrodu. Wielu z Was może pochwalić się wychodzącymi z ziemi tulipanami i hiacyntami, a nawet kwitnącymi sporadycznie przebiśniegami i krokusami. Niestety ja nie mogę Was takowymi uraczyć, gdyż w ogrodzie będę dopiero 19 marca, czyli za 13 dni
W związku z brakiem zdjęć z ogrodu przedstawię Wam kilka innych fotografii.
Za oknem szpaki i kosy ostro przetrząsają ziemię oraz zażywają kąpieli a w domu kanarek powoli zaczyna śpiewać

Na parapecie pojawiły się pierwsze siewki - LAWENDY, a szałwia omączona chyba się na mnie pogniewała i nawet jednego kilka nie ma

A mój mały pomocnik powsadzał mi nawet nasionka jabłka i ma już dwie siewki

A zakupione pierwiosnki raczej nie przepadają za temperaturą domową i szybko marnieją. Czekam na cieplejsze dni, żeby móc je wystawić na balkon.

A pokazane Wam wcześniej bergenie, zimowity i zawilce wyglądają coraz lepiej

A aby wykorzystać czas z moim małym pomocnikiem zrobiliśmy zestawienia kompozycji, które latem zagoszczą w moim ogrodzie:
1

2

3

To na tyle ile mogę Wam pokazać.
Pozdrawiam serdecznie

Przemek
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Piekne kolorki.Astry do gruntu? KIEDY TO ROBISZ, czy to trzeba pikować?Wkażdej dziedzinie jestem zielona , aż mi wstyd.
- Priam
- Przyjaciel Forum

Małgosiu - w zależności od ilości torebek. Jeżeli ma po jednej torebce nasion to astry sieję w domu. Wtedy mam pewność, że wykiełkują i dobrze o nie zadbam. Jak za gęsto je posieję to muszę przepikować - wszystko zależy od odległości między siewkami. Siane do grunty nie zawsze skiełkują, a nawet jeśli to zrobią to jest ich mniej niż gdybym siał w domu ;)
- kogra
- Przyjaciel Forum

Przemku, nie przejmuj się brakiem fotek.
Większość ludzi nie ma teraz czym się pochwalić.
U mnie też wszystko przysypało na nowo śniegiem.
Cała nadzieja w tym, że szybko to się zmieni na lepsze i zrobi się na prawdę wiosennie.
Zakupy ekstra a wiosnę masz już na parapecie.

Większość ludzi nie ma teraz czym się pochwalić.
U mnie też wszystko przysypało na nowo śniegiem.
Cała nadzieja w tym, że szybko to się zmieni na lepsze i zrobi się na prawdę wiosennie.
Zakupy ekstra a wiosnę masz już na parapecie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Witaj Przemku, jakaś starsznie pesymistyczna pogoda na tej stronce, którą podałeś
Taaaakich minusów nie znalazłam na żadnej z polskich stron
A może oni myślą, że my to juz Syberia
wszak to jakaś amerykańska strona
Strona fajna, ale w celu uzyskania bardziej optymistycznych prognoz lepiej szukać http://www.pogodynka.pl
Chotyze nie ma , ale jest np.Lubartów, a jak pisałeś jest on całkiem blisko 
Strona fajna, ale w celu uzyskania bardziej optymistycznych prognoz lepiej szukać http://www.pogodynka.pl
- Priam
- Przyjaciel Forum

Grażynko - jak zawsze masz rację ;) W Sosnowcu wczoraj wieczorem spadł śnieg a dzisiaj dodatkowo jest siarczysty mróź
Ciekaw jestem czy w przeciągu najbliższych dwóch tygodni pogoda zmieni się na tyle, żebyśmy mogli cieszyć się kwitnącymi krokusami.
Niby masz rację, że wiosnę mam już w domu, ale jednak to nie to samo co ogród ;)
Pamelko - może i ta pogoda jest pesymistyczna, ale po tym co widzę za oknem może być całkiem realistyczna. Co do Lubartowa to nie jest on tak całkiem blisko ;) Już bliżej jest Radom, Zwoleń czy Ciepielów ;)
Niby masz rację, że wiosnę mam już w domu, ale jednak to nie to samo co ogród ;)
Pamelko - może i ta pogoda jest pesymistyczna, ale po tym co widzę za oknem może być całkiem realistyczna. Co do Lubartowa to nie jest on tak całkiem blisko ;) Już bliżej jest Radom, Zwoleń czy Ciepielów ;)
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Przemku! Masz ładną wiosnę na parapecie i bardzo troszczysz się o rośliny. Moje uznanie. A pogoda nie za ciekawa więc dużo nie straciłeś, będąc z dala od ogrodu.
- Priam
- Przyjaciel Forum

Jacku - rozmawiając dzisiaj z ciocią dowiedziałem się, że jej też powychodziły rośliny gł. tulipany. Teraz zaczynam myśleć czy tego 19 marca będą kwitły krokusy - jakoś mam co do tego obawy.
A na parapecie mam nowego pierwiosnka ;)
Zdjęcia z Leroy Merlin
Te lilie mi się podobały ale już trochę ich mam i muszą się rozrosnąć ;)

Ciekawe czy moje irysy też tak bujnie zakwitną:

zaraz ciąg dalszy ;)
A na parapecie mam nowego pierwiosnka ;)
Zdjęcia z Leroy Merlin
Te lilie mi się podobały ale już trochę ich mam i muszą się rozrosnąć ;)

Ciekawe czy moje irysy też tak bujnie zakwitną:

zaraz ciąg dalszy ;)