A co do jesieni, to niestety powoli zakrada się do mojego ogrodu i już ją widać...ale , gdy pogoda jest taka , jak dziś
Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewelino!!!Dorota T. pisze: Teraz czekam na książkę.
Piszesz książkę???
Nic nie wyczytałam o Twoich talentach literackich...a tu proszę ...proszę.
Jaka tematyka będzie tej książki, jaki gatunek literacki ,czy to będzie Twoja kolejna już książka..?
Proszę napisz coś więcej na ten temat.
Pozdrawiam słonecznie i chyba muszę lecieć do ogrodu- orzechy,liście i trawa - czekają na mnie.
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chyba jednak Karo Ewelinie chodziło o strony swojego wątku ogrodniczego na forum.
A może ja się też mylę?
A może ja się też mylę?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
KaRo pisze:
Ewelino!!!![]()
Piszesz książkę???
Nic nie wytczytałam o Twoich talentach literackich...a
Proszę napisz coś więcej na ten temat.
Krysiu, Raczek ma rację ...chodzi o to ,że biorąc pod uwagę długość( obszerność i rozlazłość ) mojego wątku, gdyby wydać to w formie książkowej z pewnością wyszłaby TRYLOGIA !!!
Witaj Ewelinko !
O zdjęciach pamiętam, tylko tak strasznie nie mam czasu ostatnio, ale obiecuję, że już wkrótce Ci je prześlę, nie gniewaj sie proszę.
O zdjęciach pamiętam, tylko tak strasznie nie mam czasu ostatnio, ale obiecuję, że już wkrótce Ci je prześlę, nie gniewaj sie proszę.
Pozdrawiam Wiola !
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=4196
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=4196
Każdy mój wpis to już tylko powtarzanie tego,że tak bardzo mi się podoba. Dużo jeszcze kwiatów widać u Ciebie Ewelinko. Dzielżan pięknie kwitnie, hortensja również, liści na trawniku nie widać. Swoją pracą opóźniasz jesień. 
Pozdrawiam Ewa
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
Wipko- ok. czekam cierpliwie...
Ewuniu - liści ( i igieł) nie widać na trawniku, ale widać w śmietniku, a czuję je w kościach !
Kolejne fotki z jesiennego ogrodu:
Najpierw dzikie wino ( winobluszcz piecioklapkowy) pięknie przebarwiony we wrześniowym słonku i widoczek taki sobie...

Tutaj efekty zabawy z sekatorem... i kremowy złocień ,który z jesieni nie robi sobie nic.

tu Rozchodnik i widoczek jeszcze jeden

i jeżynki , które w niewielkich co prawda ilościach ,ale systematycznie dojrzewają

Ewuniu - liści ( i igieł) nie widać na trawniku, ale widać w śmietniku, a czuję je w kościach !
Kolejne fotki z jesiennego ogrodu:
Najpierw dzikie wino ( winobluszcz piecioklapkowy) pięknie przebarwiony we wrześniowym słonku i widoczek taki sobie...

Tutaj efekty zabawy z sekatorem... i kremowy złocień ,który z jesieni nie robi sobie nic.

tu Rozchodnik i widoczek jeszcze jeden

i jeżynki , które w niewielkich co prawda ilościach ,ale systematycznie dojrzewają

- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
Pewnie w to nie uwierzycie, ale mój pies lubi "pozować " do zdjęć ! Teraz wygrzewa się w słoneczku i ma bardzo zadowoloną minę...

Erazmie - miło mi ,że zajrzałeś
Winobluszcz w ogóle warto posadzić - pięcioklapkowy przebarwia się wcześniej, trójklapkowy później , ale oba gatunki są nie wymagające , a przy tym bardzo dekoracyjne.

Erazmie - miło mi ,że zajrzałeś
-
Erazm

- Od: 17 sie 2005, o 13:10
Zaglądam codziennie. :P Kiedy urwać zaszczepkę? Czy wystarczy posadzić do ziemi czy najpierw do donicy?Ewelina pisze:...Erazmie - miło mi ,że zajrzałeśWinobluszcz w ogóle warto posadzić - pięcioklapkowy przebarwia się wcześniej, trójklapkowy później , ale oba gatunki są nie wymagające , a przy tym bardzo dekoracyjne.
Pozdrawiam Andrzej.
Witaj, Ewelinko, miło popatrzeć na jesienne widoczki Twojego ogrodu,
zadbane rabatki..... troszkę zazdroszczę Ci czasu jaki możesz poświęcić
na doglądanie działeczki. Ja niestety robię to z doskoku i wiecznie
narzekam, bo czasu mi nie przybywa
.
Pozdrawiam.
zadbane rabatki..... troszkę zazdroszczę Ci czasu jaki możesz poświęcić
na doglądanie działeczki. Ja niestety robię to z doskoku i wiecznie
narzekam, bo czasu mi nie przybywa
Pozdrawiam.
Iwona
---------------
Życie jest piękne....
---------------
Życie jest piękne....
-
barbarka

- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewelino jak zwyke cudownie spacerowało się mi po Twoim ogrodzie , nawet piesek namnie nie zaszczekał
Wszytko obeszłam cichaczem i zmykam dalej
Cudownie było
Wszytko obeszłam cichaczem i zmykam dalej
Cudownie było
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
Dziś w ogrodzie dokonałam kilku odkryć. Oto one :

Listki Fothergillii zaczęły się przebarwiać na czerwono. Ten krzew pięknie wygląda , gdy cały " płonie czerwienią",ale na to jeszcze trzeba poczekać...

Zaczęła kwitnąć Świecznica - w tym roku później niż zwykle , a Kalina zawiązała już pąki kwiatowe na przyszły rok!

Listki Fothergillii zaczęły się przebarwiać na czerwono. Ten krzew pięknie wygląda , gdy cały " płonie czerwienią",ale na to jeszcze trzeba poczekać...

Zaczęła kwitnąć Świecznica - w tym roku później niż zwykle , a Kalina zawiązała już pąki kwiatowe na przyszły rok!