. Dzisiaj przyglądałam sie dokładniej i szałwie zyją i mają sie dobrze .
 . Dzisiaj przyglądałam sie dokładniej i szałwie zyją i mają sie dobrze .   . Nawet przeżyły ogóreczniki . No widzisz ,ale pierwsze oznaki wiosny już widać
 . Nawet przeżyły ogóreczniki . No widzisz ,ale pierwsze oznaki wiosny już widać
 . Dzisiaj przyglądałam sie dokładniej i szałwie zyją i mają sie dobrze .
 . Dzisiaj przyglądałam sie dokładniej i szałwie zyją i mają sie dobrze .   . Nawet przeżyły ogóreczniki . No widzisz ,ale pierwsze oznaki wiosny już widać
 . Nawet przeżyły ogóreczniki . No widzisz ,ale pierwsze oznaki wiosny już widać

a ty zimę pokazujesz.
 a ty zimę pokazujesz.
 Nie  planuję   chwilowo  nic  siać  ,  bo  jak   dzisiaj   zobaczyłam   tą  grubą  warstwę  śniegu  , to  na  wiosnę  trzeba  trochę  poczekać  .   Muszę   popytać  mojego  Pana  od  pomidorów  czy  będzie  w  tym  roku  siał   ,  czy  ja  mam  posiać  i  kiedy
 Nie  planuję   chwilowo  nic  siać  ,  bo  jak   dzisiaj   zobaczyłam   tą  grubą  warstwę  śniegu  , to  na  wiosnę  trzeba  trochę  poczekać  .   Muszę   popytać  mojego  Pana  od  pomidorów  czy  będzie  w  tym  roku  siał   ,  czy  ja  mam  posiać  i  kiedy   

.  Nic  nie  widać  ,  a  jeśli  szałwia  przeżyła   ,  to  jest  jeszcze  pod  pierzynką .  Jak  już  pisałam  najbardziej  szkoda mi  było  moich  ciemierników  ,  takie  biedne  .  W  grudniu  brały  się  do  kwitnienia
  .  Nic  nie  widać  ,  a  jeśli  szałwia  przeżyła   ,  to  jest  jeszcze  pod  pierzynką .  Jak  już  pisałam  najbardziej  szkoda mi  było  moich  ciemierników  ,  takie  biedne  .  W  grudniu  brały  się  do  kwitnienia   ,  a  teraz  sterczą  jakieś  badylki    spod  śniegu
  ,  a  teraz  sterczą  jakieś  badylki    spod  śniegu   

.  Daj  znać  czy  wzejdą  ,  u  mnie   w  dalszym  ciągu  tylko  jedna  sadzonka  .  Czekam  cierpliwie   na następne
 .  Daj  znać  czy  wzejdą  ,  u  mnie   w  dalszym  ciągu  tylko  jedna  sadzonka  .  Czekam  cierpliwie   na następne    .
 .

jakoś nie umiem się zmotywowac
 jakoś nie umiem się zmotywowac

.  Żadna  to  tajemnica  -  wzeszła  mi  po  miesiącu   jedna  sadzonka  iksji  chińskiej  .  Czekam  dalej   może  pokażą  się  następne
 .  Żadna  to  tajemnica  -  wzeszła  mi  po  miesiącu   jedna  sadzonka  iksji  chińskiej  .  Czekam  dalej   może  pokażą  się  następne    .  Chwilowo  jeszcze  nic  innego  nie  siałam  ,  a  czy  będę  to  zależy    czy  kupię  jakieś   nasiona  ,  które  tego  wymagają  .  Pod  koniec  marca  mam  wysiać  pomidory  i  może  gazanię
 .  Chwilowo  jeszcze  nic  innego  nie  siałam  ,  a  czy  będę  to  zależy    czy  kupię  jakieś   nasiona  ,  które  tego  wymagają  .  Pod  koniec  marca  mam  wysiać  pomidory  i  może  gazanię   .
 .

.  Co  kilka  uzbieram   ,  ktoś  się  napatoczy
 .  Co  kilka  uzbieram   ,  ktoś  się  napatoczy    i  idą  w  obce  ręce
   i  idą  w  obce  ręce   .  Muszę  jeszcze  sporo  zrobić  ,  bo  obiecałam   kilku  osobom
 .  Muszę  jeszcze  sporo  zrobić  ,  bo  obiecałam   kilku  osobom    , a  lubię  dotrzymywać  słowa  .
 , a  lubię  dotrzymywać  słowa  .

(brak miejsca).
 (brak miejsca). -mają po 15cm.
 -mają po 15cm. ) choć jeszcze mi zostało więc dosiałam.
 ) choć jeszcze mi zostało więc dosiałam. jak nie padną to będzie czym dzielić
 jak nie padną to będzie czym dzielić  .
 . 
   .
 . .
 .
 . Fakt  ,że  nie  potrafię  robić  w  dzień   - to  i  jajek  mało
  . Fakt  ,że  nie  potrafię  robić  w  dzień   - to  i  jajek  mało    .  Wieczorem  dużo  nie  porobię  bo  i  oczy  zaczynają boleć
 .  Wieczorem  dużo  nie  porobię  bo  i  oczy  zaczynają boleć