W sezonie w ogrodzie jesteśmy bardzo często , ale zimą od czasu do czasu, jak jest przejezdna droga , gdyż od głównej szosy mamy prawie kilometr.Pozdrawiam.
Mój ogród przy lesie.
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród przy lesie.
Dziękuję DOROTKO- cieszę się, że odwiedziłaś mój ogród i dziękuję za miłe słowa.
W sezonie w ogrodzie jesteśmy bardzo często , ale zimą od czasu do czasu, jak jest przejezdna droga , gdyż od głównej szosy mamy prawie kilometr.Pozdrawiam.

-
marzenaF
- 1000p

- Od: 24 sie 2009, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tajko
pięknie,cudnie a anabelka przeurocza
Bardzo mi się podoba Twoje królestwo ,będę podpatrywać tym bardziej,że jak sama piszesz nie robiłaś zdjęć pod kątem forum,więc już się zastanawiam jakie cuda będziesz teraz pokazywać.Czuć wiosne u Ciebie 
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Spełnione marzenie Marzenki
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Witaj Tajko
, nareszcie jestem u Ciebie z rewizytą. Podejrzewam, że Cię wychowywano w konwencji, że skromność
Jest ozdobą dziewczęcia. Mogę się tylko podpisać pod pochwałami, które zebrałaś. Twój wątek, choć nowy, szybko się
rozwija. Ja swoje fotki wklejam pojedynczo( też od niedawna mam z tym do czynienia ). Jak dużą masz działkę ? A
Jest ozdobą dziewczęcia. Mogę się tylko podpisać pod pochwałami, które zebrałaś. Twój wątek, choć nowy, szybko się
rozwija. Ja swoje fotki wklejam pojedynczo( też od niedawna mam z tym do czynienia ). Jak dużą masz działkę ? A
-
vita

- Od: 5 sie 2009, o 20:08
Też dałam się nabrać na "mam tylko pospolite rośliny"Tajka pisze: Nie wiem co z akantem, gdyż mam go pierwszy rok,czyon na zimę traci część nadziemną , gdyż zostały jakieś resztki zgniłych liści, to znaczy ,ze zmarzł?
Proszę Was o informację.
Akantowi nie powinno się nic stać, w tym roku rośliny miały wystarczającą okrywę. Część nadziemna zamiera a roślina dosyć późno wznawia wegetację. W połowie kwietnia okaże się, czy przeżyła. Mam akanty, już kilkuletnie, w tym roku zamierzam je podzielić, pięknie kwitną, ale w pierwszych latach bardzo dbałam o nie zimą.
- ZENOBIUSZ

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Tajka bardzo ładnie prezentują się Twoje drzewa iglaste w okresie zimowo-wiosennym, widzę tu dorodne i róznorodne okazy. Zainteresował mnie zwłaszcza jeden którego nie mogę rozpoznać ? to ten pośrodku

Pozdrawiam Zenek
- Tajka

Marzenko - dziękuję za odwiedziny, cieszę się, że Ci się podoba mój ogród.
Witaj Gencjano - dziękuję za odwiedziny, rzeczywiście mam problem z wklejaniem zdjęć.
Chyba się nigdy nie nauczę,wychodzą mi albo za duże, albo za małe , w dodatku wszystkie razem.Twoje fotki są takie piękne i przejrzyste, aż się chce oglądać.
Działkę mamy 0,5 ha, ale jest częściowo zalesiona.Pozdrawiam.
Witaj Wiktorio - co do pospolitych roślin, to myślę ,że nie mam takich oryginalnych,unikalnych, jak niektorzy formułowicze, ale miło, że uważasz inaczej.
Wielkie dzięki w sprawie akantu.Po tym, co napisałaś, oswoich doświadczeniach z nim, mam jeszcze nadzieję.
Witaj Gencjano - dziękuję za odwiedziny, rzeczywiście mam problem z wklejaniem zdjęć.
Chyba się nigdy nie nauczę,wychodzą mi albo za duże, albo za małe , w dodatku wszystkie razem.Twoje fotki są takie piękne i przejrzyste, aż się chce oglądać.
Działkę mamy 0,5 ha, ale jest częściowo zalesiona.Pozdrawiam.
Witaj Wiktorio - co do pospolitych roślin, to myślę ,że nie mam takich oryginalnych,unikalnych, jak niektorzy formułowicze, ale miło, że uważasz inaczej.
Wielkie dzięki w sprawie akantu.Po tym, co napisałaś, oswoich doświadczeniach z nim, mam jeszcze nadzieję.
- Tajka

Witaj ZENKU- dziękuję za miłe słowa , a myślałam, że będziesz się śmiał z moich skromnych iglaków, ale utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że to forum jest bardzo przyjazne.
To jest pospolita choina kanadyjska , którą zapewne znasz, tylko nie ropoznałeś na zdjęciu.
W moim ogrodzie rośnie również choina kanadyjska Jeddelloh.

To jest pospolita choina kanadyjska , którą zapewne znasz, tylko nie ropoznałeś na zdjęciu.
W moim ogrodzie rośnie również choina kanadyjska Jeddelloh.
- ZENOBIUSZ

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Tajka tą małą choinę Jeddeloh rozpoznałem , gdyż rosnie również w moim ogrodzie. Natomiast ta druga sprawiała trudnośc w rozpoznaniu z uwagi na niezbyt wyrażne zdjęcie, jest równie piękna z długimi zdrowymi przyrostami.
Pozdrawiam Zenek
- Tajka

Za oknem zima ,więc pochwalę się moją prawdziwą WIOSNĄ
Moj wnunio 9 - cio miesięczny

Moj wnunio 9 - cio miesięczny

- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Widzę ,że spacerujemy po forum jednocześnie
U mnie taka brzydka dziś pogoda ,że zamiast grabienia trawnika ogladam sobie trawniki w cudzych ogrodach ...
Zaciekawiona przygnałam sprawdzić , co to za nowa osoba na forum ? Tajka , kokietujesz nas pisząc o swoim skromnym ogródku, kokietujesz...
Masz pięknie zagospodarowany ogród (rówieśnik mojego
), z wieloma pięknymi nasadzeniami, że wymienię azalię , rododendrony, hortensję drzewiastą (śliczna !) , magnolię czy jaśminowca-giganta !!! I tyle pięknych kwiatów !!! Niesamowita róża na łuku pergoli ( wiem , wiem , to ta cwaniara , która szczęśliwie nie dała się zimie
) Dobrze ,że , jak mówisz , nie zmarzła - byłaby wielka szkoda.Oczka wodnego bardzo Ci zazdroszczę ...
Bardzo podoba mi się ustronny zakątek z ławeczką czy huśtawką? obrośnięty chyba winoroślą...Takie rajskie miejsce odpoczynku w upalny , letni dzień...
Zaciekawiona przygnałam sprawdzić , co to za nowa osoba na forum ? Tajka , kokietujesz nas pisząc o swoim skromnym ogródku, kokietujesz...
Masz pięknie zagospodarowany ogród (rówieśnik mojego
Bardzo podoba mi się ustronny zakątek z ławeczką czy huśtawką? obrośnięty chyba winoroślą...Takie rajskie miejsce odpoczynku w upalny , letni dzień...
- Tajka

dziękuję EWELINKO- za wizytę w moim ogrodzie.
Po
takiej przekonywującej opinii, zaczynam wierzyć, że mój ogród także może sie podobać, mimo wszystko gdzie mu do Twojego.
Huśtawka obrośnięta wiciokrzewem
takiej przekonywującej opinii, zaczynam wierzyć, że mój ogród także może sie podobać, mimo wszystko gdzie mu do Twojego.
Huśtawka obrośnięta wiciokrzewem
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Tajka
wnuczek uroczy !!!
Ojjj, chciałabym mieć takiego
Ojjj, chciałabym mieć takiego
- Tajka

dziękuję HALINKO za wizytę u mnie i miłe słowa o moim wnuczku.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- drozd

- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Witaj Tajko
Trafiłem tu przypadkiem a że jesteśmy z jednego regionu to zaciekawiło mnie co też u Ciebie rośnie.
Ładną kolekcję już stworzyłaś i to nie banalnych roślin. Tulipanowiec,złotokap Vossi, różaneczniki to trudne hodowli egzemplarze w naszym wschodnim klimacie. U mnie Vossi na 10 lat raz tylko zakwitł ale było warto czekać na te chwilę. Ponad półmetrowe kwiatostany robiły niesamowite wrażenie. Niestety pewnej zimy zmarzł i już więcej nie sadziłem.
Trafiłem tu przypadkiem a że jesteśmy z jednego regionu to zaciekawiło mnie co też u Ciebie rośnie.
Ładną kolekcję już stworzyłaś i to nie banalnych roślin. Tulipanowiec,złotokap Vossi, różaneczniki to trudne hodowli egzemplarze w naszym wschodnim klimacie. U mnie Vossi na 10 lat raz tylko zakwitł ale było warto czekać na te chwilę. Ponad półmetrowe kwiatostany robiły niesamowite wrażenie. Niestety pewnej zimy zmarzł i już więcej nie sadziłem.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- drozd

- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Zapomniałem napisać. Masz wspaniałego wnuczka. Cudo
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz