Życzę Szarotko, aby zakwitły. Jeśli zakwitnie przynajmniej jedno z moich, to oczywiście natychmiast sie pochwalę.
A dziś pochwale się kolejnymi dwoma Phal., które zaczęły kwitnąć.
Do aktualnie kwitnących dołączył bidulek, którego mniej więcej półtora roku temu dostałam do odratowania od siostrzenicy Agnieszki. Jest bardzo jasno limonkowy, niemal biały. Śliczny, choć kwiaty ma średniej wielkości.
I fotki innych kwitnących
Wando, to wielka radość kiedy prawie zmarnowanego storczyka pobudzi się do kwitnienia. Moje mają na razie tylko pąkówki. Mam nadzieję,że też nie długo zaczną nas cieszyć. Życzę dalszych sukcesów.Pozdrawiam ,
Dzięki piękne
Ale mam i straty niestety. Bordowo-fioletowemu właśnie złamałam pęd ze sporą ilością pąków. Strata, ale z drugiej strony sobie odpocznie, bo jesienią wypuścił dwa basal keiki. Co tam, niech sobie odpocznie.
Wanda, ale piękna wiosna zagościła u Ciebie:D
Tam, gdzie są trzy fotki...bardzo mi się podoba pierwszy od góry Pierwszy raz takie cudo widzę, te dolne płatki dłuższe, śliczna warżka i jeszcze rumieniec... ;) bardzo ciekawy falek
Fotka nie do konca oddaje jego urodę. Jest taki elegancki, delikatny. Dziś rozpoczął rozwijanie pierwszego kwiatka i jeszcze nie do końca się rozwinął.