justus27 pisze:A teraz moje wymarzone "drzewo"... Już kilka miesięcy o takim marzyłam, żeby było rozgałęzione z multum pączków. Znalazła mi go bardzo sympatyczna Pani Sprzedawczyni... Ma 3 pedy kwiatowe i mam nadzieję, że będzie dłuuugo kwitł... Oto " Butterfly Paradise":
I w zbliżeniu.. Kwiatuszki ma śliczne, drobne. Płatki: dwa boczne są białe, a trzy pozostałe kremowe i ta cudna czerwona warżka... już go uwielbiam![]()
Z Elfowej krainy storczyków ;)))
Re: Z Elfowej krainy storczyków ;)))
Pozdrawiam, Baśka
Prześliczne nowości a ten drzewkowaty - szok!
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No tak, wiele storczyków zaczęło mi się marzyć po obejrzeniu forum, np. ten biały z mazami...Storczykowa- i właśnie dlatego lubię to forum. Zawsze u Kogoś można znaleźć jakąś ciekawą nowość i dołączyć do listy chciejstw hihi...
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Justynko, bardzo się cieszę, że o mnie pamiętałaś. Jak zobaczyłam doniczkę z psb dla mnie to aż skakałam z radości.
Bardzo ładne nowości, oby Ci ładnie rosły i szybko zakwitły.
Ten Phal. drzewko to prawdziwe drzewko.
Tyle rozgałęzień, jak to wszystko rozkwitnie to będzie widok. 
Bardzo ładne nowości, oby Ci ładnie rosły i szybko zakwitły.
Ten Phal. drzewko to prawdziwe drzewko.
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
AnnaL- dobrze mieć "Dobre Duszyczki" wśród Storczymaniaków... dzięki Nim spełniają się marzenia storczykowe... ;)
Sylki- Wiesz, gdy był w celafonie nie było ich widać, dopiero po ściągnięciu folii ukazała się piękność ;)
Wiolu- oby ;) Mam nadzieję, że ich nie umroziłam... Ale gdybyście Widzieli miny Przechodniów, a ja z plecakiem, gdzie końcówki pędzików wystawione były na ludzkie oko. Wyglądałam chyba jak wielbłąd z...orchideami
Bobi- mam nadzieję na dobrą inwestycję, jeszcze nowe rozgałęzienia zobaczyłam, gdy się kwiatuszkowi przyjrzałam dokładniej ;)
Gogi-drzewko to jedno z moich marzeń... ;)
Storczykowa- widzialam własnie tego białego z mazami, dwupędowy był...Zastanawiałam się, czy "drzewko" na niego nie wymienić... Był też śliczny biały z piegami, ale peloric
A dziś moje cuda w słońcu wyglądały tak:

Ostatnio była dyskusja o tym, czy z pędziku z pierwszego oczka przy podłożu może urosnąć pęd. Stwierdzam, że tak. Mój peloric-tęczowy, z Praktikera, miał przycięty pędzik nad pierwszym oczkiem. Nie zdążyłam go obciąć przy przesadzaniu, a dziś patrzę, łuska uschnięta a w środku budzi się rozgałęzienie. Oto ono:

Equetrisowi albie udało mi się tylko jedną wyraźną fotkę zrobić, oto maleńki pędzik:

Sylki- Wiesz, gdy był w celafonie nie było ich widać, dopiero po ściągnięciu folii ukazała się piękność ;)
Wiolu- oby ;) Mam nadzieję, że ich nie umroziłam... Ale gdybyście Widzieli miny Przechodniów, a ja z plecakiem, gdzie końcówki pędzików wystawione były na ludzkie oko. Wyglądałam chyba jak wielbłąd z...orchideami
Bobi- mam nadzieję na dobrą inwestycję, jeszcze nowe rozgałęzienia zobaczyłam, gdy się kwiatuszkowi przyjrzałam dokładniej ;)
Gogi-drzewko to jedno z moich marzeń... ;)
Storczykowa- widzialam własnie tego białego z mazami, dwupędowy był...Zastanawiałam się, czy "drzewko" na niego nie wymienić... Był też śliczny biały z piegami, ale peloric
A dziś moje cuda w słońcu wyglądały tak:

Ostatnio była dyskusja o tym, czy z pędziku z pierwszego oczka przy podłożu może urosnąć pęd. Stwierdzam, że tak. Mój peloric-tęczowy, z Praktikera, miał przycięty pędzik nad pierwszym oczkiem. Nie zdążyłam go obciąć przy przesadzaniu, a dziś patrzę, łuska uschnięta a w środku budzi się rozgałęzienie. Oto ono:

Equetrisowi albie udało mi się tylko jedną wyraźną fotkę zrobić, oto maleńki pędzik:

- justus27

Joane- Może początkiem kwietnia, jak zrobi się cieplej, wtedy paczuszki pojadą do Was
No chyba, że zimny kwiecień będzie, wtedy poczekam do maja 
- Storczykowa

Białe z mazami są piękne, ale bardzo rzadkie. Ja bardzo długo szukałam takiego, aż spotkałam.
A kwitnienia masz piękne...
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
No to teraz tylko czekać na rozwój pędzików gratuluje 
- justus27

Dusiu- Masz rację, pierwszy raz widziałam takie cudo ;) Jest nietypowe i dlatego rzadko spotykane...
Trzynastka- nie Uwierzysz, ale maleńkie keiki od dendrobium przez ostatnią dobę chyba wypuściło maleńki korzonek...Oszalało?
Jutro jeszcze spróbuję go dokładniej obejrzeć...Ale jak tak będzie szaleć, to do jesienii...i będzie Twoje

Trzynastka- nie Uwierzysz, ale maleńkie keiki od dendrobium przez ostatnią dobę chyba wypuściło maleńki korzonek...Oszalało?
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
w szoku jestem !justus27 pisze:Jutro jeszcze spróbuję go dokładniej obejrzeć...Ale jak tak będzie szaleć, to do jesienii...i będzie Twoje![]()
- Storczykowa

I może dlatego tak bardzo mi się podoba. Jak swoje spotkałam, to z wrażenia nie mogłam ustać w miejscu. Oczywiście musiałam go mieć. Dużo miał kwiatów, jakimś cudem wszystkie wytrzymały cały dzień w reklamówce i jechanie 600 km. W domu mi kiedyś spadł ze stołu i połamało mu się parę liści, ale kwiatom się nic nie stało. Jeszcze dość długo potem kwitł, teraz czekam na następny pędzik.Dusiu- Masz rację, pierwszy raz widziałam takie cudo Jest nietypowe i dlatego rzadko spotykane...
- justus27

Trzynastko- chyba jednak to nie korzonek...raczej "łuska", nie wiem, jak to nazwać. Ale zalążki listeczków już widać... Spryskuję go codziennie, żeby miało wilgoć 
Dusiu- no to życzę tego pędzika ;0
Dusiu- no to życzę tego pędzika ;0
- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Pędzik na equestrisie
Ja wyglądam codziennie jakiegoś ruchu u mojego 
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- patrykgiel
- 500p

- Od: 10 lut 2009, o 20:51
Brawo pędzików, u mnie na razie protokormy na pożywce z Galeandrą !
- asiula13
- 1000p

- Od: 16 cze 2009, o 11:15
Witaj
Wszystkie nowości cudne, ale sentyment mam do Holiday Sun - jest cudny
Wszystkie nowości cudne, ale sentyment mam do Holiday Sun - jest cudny