Jadziu ,to nie ma źle u Ciebie jak różyczki przetrwały ,
u mnie o wiele gorzej ,zobacz u mnie pokazałam na fotce ,
zdechło mi co najmniej 6 róż i to sadzone 2 lata temu ,,szkoda mi ich
no ale nie ma tego złego...poszukam nowych
U mnie wszystkie duże krzaki róż brązowe, ale rok temu też tak było, a wszystkie wypuściły pędy więc nie ma się co martwić.
Jadzia, Lidl kusi byłam tam dziś. Nie wyszłąm z pustymi rękami
W Lidlu pełne skrzynie mieczyków, liatrii, dalii, różnych lilii i innych cebul. I znów mnie poniosło kupiłam trochę lilii, eukomisy, pustynniki, mieczyki abisyńskie i neriny. Wszystko pakowane po kilka cebulek, w cenie 8 zł .
BAŚKA ty kusicielko mam trochę daleko do Lidla gdyż na Chropaczów u nas NIET moze jednak dam sie skusić . Jaką kupiłaś Nerine .
Muszę obmyslec strategię ,żeby tam pojechac i obadać co ciekawego
Nerina biała, pakowana po 3 cebule, za jedyne 8 zł. Przeszukałam 10 skrzynek, wszystkie rarytasy były w dziesiątej, na samym dnie.
Ciekawostka -liatrie 60 olbrzymich sztuk, też za 8
Kombinuj
Tawułki mam różowe i bordowe ale potrzebowałabym białe gdyż zauważyłam ,że brakuje mi białego kontrastu ,może i białe liatry tylko czy one są tak urodziwe jak te lila . Mam czerwone Nerine jest zabójczo piękne nie wiem czy białe równiez jest takie
Eluś no widzisz kaj nie wleziesz wszedzie kusza .No byda musiała coś wymyśleć ,zeby sie wyrwac z chałupy
O rany, przestańcie już Przy takiej pogodzie to nawet nigdzie się nie chce jeździć, a miałam podjechać po Syllit Chociaż i tak teraz nie będę pryskać, bo się ochłodziło i ma się jeszcze bardziej ochłodzić
Witam przedpołudniowo ,słoneczko świeci ale jest zimno . Wiatr trochę słabnie więc poszłam zobaczyc do ogródka co z ta wiosna . Tulipany troche podrosły i już 1 rannik próbuje się wydostać z ciemnych czeluści na słonko . Niektóre tulipany wystrzeliły dziko nie wiem czemu chyba są juz spragnione słonka a były głęboko w ziemi
DOMINIKO najlepiej nie czytać ,żeby nie dac się skusic . Nie wiem czy się wybiore gdyż muszę jakiś pretext znalezść