Ogród Gosi
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Gosi
To zależy od odmiany, ale generalnie żadna nie wytrzyma na patelni całego dnia.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zgadzam się z Lady-r co do host .Na słońcu żadna nie wytrzyma ,nawet te
zielone się przypalają
Ja miałam w zeszłym roku posadzone na
słońcu i wszystkie się przypiekły
zielone się przypalają
słońcu i wszystkie się przypiekły
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Gosiu- ja niebieską hostę posadzilam w półcieniu, a pomimo to liście jej zżółkły, musiałam przesadzić do cienia. 
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeszcze ja dołożę w sprawie host...one potrzebują dużo wilgoci ,na słońcu szybko ją tracą ,chociażby przez wielkie liście wyparowuje mnóstwo wody ,przez co może usychać i nie za ładnie wyglądać,poza tym szybciej przekwitnie...Ale możesz wypróbować na bardziej nasłonecznionym stanowisku...sama wówczas stwierdzisz co się z nią dzieje... 
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Witam Cię Tajko w moim ogródeczku
Kochane dziewczyny
Dziękuję wam za rady. W takim razie posadzę je w półcieniu. Poszukam innych roślin na słońce. Iga napisała, że znajdzie mi jakieś żurawki na słońce. A może spróbuję tylko z jedną. Będę ją obserwować i zdawać relacje jak sobie radzi. W razie czego szybciutko ja przesadzę.
Nieopatrznie weszłam dzisiaj do sklepu ogrodniczego i wydałam wszystkie zaskórniaki. A tu jeszcze trzeba zapłacić będzie za roslinki zamówione przez internet i za róże. Nazbierało się tego. Zakupiłam 2 liliowce, 2 irysy, 3 lilie, ale takie same, 3 mieczyki bordowe i pustynnika. N
Z pustynnikiem mam złe doświadczenia, parę razy już kupiłam, ale nigdy mi nie zakwitł i ginął. Ale tak mi się te kwiaty podobają, że nie mogłam mu się oprzeć i znowu kupiłam. Może w tym roku mi się uda zobaczyć choć jedna kitę.

Kochane dziewczyny
Dziękuję wam za rady. W takim razie posadzę je w półcieniu. Poszukam innych roślin na słońce. Iga napisała, że znajdzie mi jakieś żurawki na słońce. A może spróbuję tylko z jedną. Będę ją obserwować i zdawać relacje jak sobie radzi. W razie czego szybciutko ja przesadzę.
Nieopatrznie weszłam dzisiaj do sklepu ogrodniczego i wydałam wszystkie zaskórniaki. A tu jeszcze trzeba zapłacić będzie za roslinki zamówione przez internet i za róże. Nazbierało się tego. Zakupiłam 2 liliowce, 2 irysy, 3 lilie, ale takie same, 3 mieczyki bordowe i pustynnika. N
Z pustynnikiem mam złe doświadczenia, parę razy już kupiłam, ale nigdy mi nie zakwitł i ginął. Ale tak mi się te kwiaty podobają, że nie mogłam mu się oprzeć i znowu kupiłam. Może w tym roku mi się uda zobaczyć choć jedna kitę.

-
mamba9991
- 1000p

- Od: 13 paź 2008, o 19:00
Hehe, a ja zakupy z netu mam zapłacone i już zaczynają przysyłać: 
Sklepy na wszelki wypadek omijam, bo tej wiosny będzie budowa domku na działce. Ale tych parę cebulek przecież trzeba mieć nowych, no nie? Co to za wiosna bez zakupów ogrodniczych.

Sklepy na wszelki wypadek omijam, bo tej wiosny będzie budowa domku na działce. Ale tych parę cebulek przecież trzeba mieć nowych, no nie? Co to za wiosna bez zakupów ogrodniczych.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
- Margo2

Mamba ja też mam już zamówione przez koleżankę i ona zapłaciła. więc mam mały kredycik
Ale muszę się z nią rozliczyć, żeby mogła dalej szaleć. Jeszcze tylko róże ile róże będą kosztowały, bo nie wiadomo czy wszystkie będą.
Przemku ogarnęła mnie liliomania, chyba jak całe forum w tym roku. zauważyłam, że co roku jest szał na jakąś roślinkę. W zeszłym roku zdecydowanie królowały róże i liliowce, może jeszcze hosty. W tym roku chyba na czoło przynajmniej na razie wysuwają się lilie i żurawki. Ja będę czekała z niecierpliwością na pustynnika. Jak wiesz nie udawało mi się do tej pory go wyhodować
Ale muszę się z nią rozliczyć, żeby mogła dalej szaleć. Jeszcze tylko róże ile róże będą kosztowały, bo nie wiadomo czy wszystkie będą.
Przemku ogarnęła mnie liliomania, chyba jak całe forum w tym roku. zauważyłam, że co roku jest szał na jakąś roślinkę. W zeszłym roku zdecydowanie królowały róże i liliowce, może jeszcze hosty. W tym roku chyba na czoło przynajmniej na razie wysuwają się lilie i żurawki. Ja będę czekała z niecierpliwością na pustynnika. Jak wiesz nie udawało mi się do tej pory go wyhodować
- Matemax
- 1000p

- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Gosiu witaj, gratuluję zakupów, ciekawe jak Ci liliowce wyrosną, pozdrawiam 

- Agatra
- 500p

- Od: 23 lis 2009, o 17:03
Małgosiu ja mam pustynnika od kilku lat. I co roku ma tylko liście. Ale na jesieni nie zrażona zakupiłam jeszcze jednego.
Może i mnie się uda? 
- Margo2

Mati niestety to są małe kłącza i nie wszystkie kwitną od razu. Miałam w zeszłym roku chyba 4, które nie miały kwiatów. Zresztą nie wiem od czego to zależy, może ja coś źle robię.
Kasiu U mnie nawet liście nie wyrastają
Gosiu pamiętam.
Ja również mogę się podzielić tymi, które się rozrosną, chociaż to były bardzo małe kłącza i nie doczekałam się w zeszłym roku kwiatków.
Kasiu U mnie nawet liście nie wyrastają
Gosiu pamiętam.
- majka300
- 1000p

- Od: 21 sty 2010, o 21:15
No to się okupiłaś Gosiu
musisz potem wstawić fotki jak ci udały się te zakupy
ja na razie omijam sklepy ogrodnicze, odbieram paczki które zamówiłam w necie
ale byłam zapobiegawcza i mam już je opłacone
Pozdrawiam

Pozdrawiam
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat
Zapraszam
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Małgosiu , z takich kapersów to długo się czeka na kwiaty, czasem lepiej zapłacić więcej i mieć dorodną roślinkę, no chyba ,że się trenuje cierpliwość.Trzeba tu na forum śledzić , czasem ludzie sprzedają duże rośliny za nie tak duże pieniądze.A sporo się dostaje od ludzi jak się spotykają. 
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
No, to zaszalałaś z tymi zakupami
Ja też sadziłam pustynnika trzy razy. Trzeci raz był udany, zakwitły wszystkie trzy wsadzone, i to bardzo ładnie
A Allegro to chyba do bankructwa mnie doprowadzi
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki