Działka korzo_m cz. 3
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka korzo_m cz. 3
Doroto-dymki widziałam aż trzy rodzaje,ale nie patrzyłam na cenę.Była w małych opakowaniach,a na wagę na pewno będzie tańsza.Sklep na Kościuszki świetnie zaopatrzony,ogromny wybór wiosennych cebulowych i kłączy.Jakie irysy!A mieczyki, to nawet Tadeusz48 takich nie miał,a w Nokłach ma całe łany i różnorodnych.
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo ja o dymkę poproszę mamę, na pewno kupię 2 rodzaje żółtej no i tradycyjnie czerwona do sałatek. Wolę cebulkę kupowaną na wagę , mam jej wtedy tyle ile chcę. W najbliższym czasie nie planuję wyjazdu do Krakowa ( może to i dobre dla mojego portfela), bo jak weszłabym do ogrodniczego to z pustymi rękami nie wyszłabym. Mam kilka odmian irysów, ale większość to są te stare popularne (teraz kupiłam jakieś trzy odmiany), oglądając ogród Gieni tak mnie jej irysy zauroczyły. Wiesz Ewo ja nawet nie wiedziałam ,że są takie cudowności. Muszę zaglądnąć do ogrodu Tadeusza, nigdy tam jeszcze nie zagościłam, a z chęcią pooglądam.
U nas dzisiaj cudna słoneczna pogoda, śnieg powoli topnieje, już zauważyłam że będę miała straty w nowo posadzonych różach, dalej w rabatki nie brnęłam , po co się denerwować.
Rano posiałam pomidorki, oj!!! ile odmian, sama jestem ciekawa co to wyrośnie, jakie smakowie rarytaski. Posiałam heliotrop, kobeę białą i fioletową. Posadziłam sadzonki plektrantusa. Zdążyłam pobrać sadzonki pelargoii, ale ich sadzenie zostawiam na jutrzejszy dzień.
U nas dzisiaj cudna słoneczna pogoda, śnieg powoli topnieje, już zauważyłam że będę miała straty w nowo posadzonych różach, dalej w rabatki nie brnęłam , po co się denerwować.
Rano posiałam pomidorki, oj!!! ile odmian, sama jestem ciekawa co to wyrośnie, jakie smakowie rarytaski. Posiałam heliotrop, kobeę białą i fioletową. Posadziłam sadzonki plektrantusa. Zdążyłam pobrać sadzonki pelargoii, ale ich sadzenie zostawiam na jutrzejszy dzień.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przykro mi z powodu młodych różyczek.
Już nie długo i u każdego zacznie się liczenie strat.
Ciekawa jestem jak moje jesienne nasadzenia. Jeszcze ich nie widać spod śniegu.
Już nie długo i u każdego zacznie się liczenie strat.
Ciekawa jestem jak moje jesienne nasadzenia. Jeszcze ich nie widać spod śniegu.
- korzo_m

Wiolu ja jesienią dużo róż kupiłam, teraz się zastanawiam czy tu nie jest zły teren do ich sadzenia. W zeszłym roku po zimie też kilka mi padło. Rozmawiałam z sąsiadką, zeszłej zimy też jej kilka sztuk przemarzło. Ja tak starałam się jesienia je dobrze zabezpieczyć, może jeszcze po rozsypaniu ziemnych kopczyków okaże się ,że nie zmarzły. Na razie u kilku sztuk widzę brązowe gałązki.
- maakita

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
Czy brązowa gałązka u róży to już pewny znak? 
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

Dorotko, myślę, ze nie ma się co martwić na zapas.
Okopczykowałaś je, więc mogą pięknie odbić.
Trzeba być dobrej myśli.
Okopczykowałaś je, więc mogą pięknie odbić.
Trzeba być dobrej myśli.
- korzo_m

Magda to nie jest jeszcze pewny znak, dzisiaj śniegu mniej , pooglądałam dokładnie, to co było ponad nim brązowe, na szczęście pod spodem ukazują się gałązki zielone
Może nie będzie tak żle, jak przewiduję, przecież wiosną i tak róże trzeba przyciąć.
Wiolu po dzisiejszym porannym przeglądzie jestem optymistką. Róże pienną na pewno będę musiała przyciąć krótko, bo gałązki na pergoli przemarzły.
Od strony południowej śnieg stopniał, wypatruję roślinek cebulowych
szkoda, że nie mam tak ogrzewanej działki jak Gabrysia, u niej niedługo zakwitną pierwsze kwiaty.
Wiolu po dzisiejszym porannym przeglądzie jestem optymistką. Róże pienną na pewno będę musiała przyciąć krótko, bo gałązki na pergoli przemarzły.
Od strony południowej śnieg stopniał, wypatruję roślinek cebulowych
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Witam już prawie wiosennie
ciekaw jestem już tegorocznych zmian w Twoim ogrodzie - bo na pewno będzie ich dużo 
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- korzo_m

Karolu cieszę się ,że w nawale tylu prac znalazłeś czas dla mojego ogródka
Dzisiaj moi chłopcy przycięli trzy jabłonki w sobotę jak pogoda dopisze pod sekator pójdą następne trzy -największe.
Zmiany będą myślę ,że na lepsze, dopracuję to co na szybko żle zdziałałam w zeszłym roku
Na razie brakuje mi miejsca na parapetach już tyle wysiałam, zastanawiam się co będzie jak popikuję pomidory i paprykę, gdzie ja doniczki poustawiam, ale to na szczęście za kilka tygodni.
Ziemia u nas tak szybko odmarza, miejscami nie ma już śniegu, dziś moi chłopcy przytaskali 4 wiadra ziemii z kretowisk, jutro może uda mi się posadzić kanny do mis.
Dzisiaj wypatrzyłam kiełkujące krokusy, znalazłam dwa kwitnące kwiatuszki pierwiosnka.
Karolu widzisz, przygotowania do wiosny ruszyły na całego
Dzisiaj moi chłopcy przycięli trzy jabłonki w sobotę jak pogoda dopisze pod sekator pójdą następne trzy -największe.
Zmiany będą myślę ,że na lepsze, dopracuję to co na szybko żle zdziałałam w zeszłym roku
Na razie brakuje mi miejsca na parapetach już tyle wysiałam, zastanawiam się co będzie jak popikuję pomidory i paprykę, gdzie ja doniczki poustawiam, ale to na szczęście za kilka tygodni.
Ziemia u nas tak szybko odmarza, miejscami nie ma już śniegu, dziś moi chłopcy przytaskali 4 wiadra ziemii z kretowisk, jutro może uda mi się posadzić kanny do mis.
Dzisiaj wypatrzyłam kiełkujące krokusy, znalazłam dwa kwitnące kwiatuszki pierwiosnka.
Karolu widzisz, przygotowania do wiosny ruszyły na całego
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

Dorotka, jak długo wschodzi ta twoja papryka?
Doglądam tą co mam od ciebie i jak na razie jeszcze nic się nie dzieje.
Doglądam tą co mam od ciebie i jak na razie jeszcze nic się nie dzieje.
- korzo_m

Wiolu papryka potrzebuje tak koło 2-3 tygodni, mnie jedne wyszły po 2 , a ta ostra pokazała kiełki po 3 tygodniach. Musisz się uzbroić w cierpliwość, ja też wszystko chciałabym mieć od razu
lubię szybko widzieć efekty swoich działań.
Mąż dzisiaj dokończył przycinkę drzew. Pogoda powoli się zmienia, dzisiaj poranek był słoneczny, teraz pogoda zapowiada deszcz. Śnieg ładnie topnieje, miejcami widać kiełki krokusów, tulipanów, narcyzów, chyba są to odmiany wczesne.
Mąż dzisiaj dokończył przycinkę drzew. Pogoda powoli się zmienia, dzisiaj poranek był słoneczny, teraz pogoda zapowiada deszcz. Śnieg ładnie topnieje, miejcami widać kiełki krokusów, tulipanów, narcyzów, chyba są to odmiany wczesne.
- korzo_m

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
Dorotko no wypisz -wymaluj to samo wychodzi u mnie
może jurto aparatem ustrzelę
.
A swoją drogą strasznie lubię do ciebie zaglądać
.
Najczęściej po cichu
.
A swoją drogą strasznie lubię do ciebie zaglądać
Najczęściej po cichu
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

Niby tak niewiele, a jak bardzo cieszy
Oby tylko tym naszym roślinkom, nie zaszkodził zapowiadany nawrót zimy
Muszę iść poszukać tej wiosny u mnie. Wczoraj w ogrodzie nie byłam, a w sobotę jeszcze leżało sporo śniegu.
I widzę kolejne zakupy
Oby tylko tym naszym roślinkom, nie zaszkodził zapowiadany nawrót zimy
Muszę iść poszukać tej wiosny u mnie. Wczoraj w ogrodzie nie byłam, a w sobotę jeszcze leżało sporo śniegu.
I widzę kolejne zakupy
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Dorotko - u Ciebie to już prawdziwa wiosna
U mnie jeszcze trochę muszę poczekać
Wysiałaś już denaturkową paprykę
Pochwal się jak wzejdzie
U mnie jeszcze trochę muszę poczekać
Wysiałaś już denaturkową paprykę