A zdradzisz jak formujesz grubosza na bonsai?-chodzi o przycinanie liści oraz korzeni....
Rośliny doniczkowe - Czarodziej_ (Przemo)
- luczek95
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lip 2009, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rośliny doniczkowe - Czarodziej_ (Przemo)
O miałeś świnkę morską ja mam 2 ;) Jeszcze nie byłem w Twoim wątku 
A zdradzisz jak formujesz grubosza na bonsai?-chodzi o przycinanie liści oraz korzeni....
- koniczynka

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
Przemo daj jakieś nowe fotki zielonych 

Przemo - super działeczka. Ja mieszkam na ostatniej ulicy Sieradza . Kiedyś tu była cisza i spokój jak na wsi . Większość znajomych dziwiła się że tak daleko od miasta mieszkamy , do czasu jak nas nie odwiedzili. Musisz czekać cierpliwie . Żona powinna poznać uroki blokowiska ( kiedy nie ma gdzie wyjechać w upał, jak pięknie pachnie na kl.schodowej w czasie obiadowym,jak fajnie usiąść na balkonie lub przed klatką schodową lub iść na spacer po ulicach Sieradzkich i podziwiać dziury i bałagan ).Nie odczuwa tego bo jedziecie na działkę kiedy tylko macie na to ochotę.
luczek95 narzazie koryguję tylko system korzeniowy, góra nie była wcale cięta jest tylko co jakiś czas sukcesywnie drutowana.
agac Uniejowska czy Widawska czy też może nie ten kierunek?
agac Uniejowska czy Widawska czy też może nie ten kierunek?
Letniskowa - za jednostką ,następna ulica -jak Cichy ma zakład stolarski ( ale to nie mój Cichy
)
To pisze się kiedyś na kawę jak będziesz miała czas tylko daj znać kiedy. Wreszcie ktoś z Sieradza na forum. 
- ewica65
- 50p

- Od: 15 lis 2009, o 20:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ejże! Fantastyczny pomysł z tym akwarium!!! I jak to działa? Jest podłączone do prądu dla światła i temperatury? Bo jak niekoniecznie, to podsunąłeś mi bardzo fajmy pomysł na przezroczysty pojemnik do góry nogami tylko dla mikroklimatu dla niektórych moich skarbów. Pomyślę nad tym i to udoskonalę.
ewica65
- luczek95

- Od: 13 lip 2009, o 22:10
hmm a jak podcinasz system korzeniowy?

Już się cieszę że zgadzasz się na kawkę.
Jest jeszcze jedna bardzo urocza dziewczyna z Sieradza. Mam nadzieję że też zgodzi się na wspólną kawusię .
Nie mogę doczekać się wiosny. A co za tym idzie kończenie ,,oranżerii a mój małż chce jeszcze zrobić szklarenkę ! Oby Mu nie minął zapał 
ewica65 oczywiście że możesz tak zrobić jak myślałaś. Odwrócone akwarium to dobry pomysł.
luczek95 wyjmuje z doniczki i obcinam nożem w małą kulkę zachowując jak najwięcej grubych korzeni w całości czyli głównych nie przycinam a jedynie układam i przesypuję suchym podłożem przy ponownym sadzeniu, w ten sposób nie hamuję wzrostu góry i jednocześnie pobudzam do utworzenia się silnego systemu korzeniowego składającego się z głównych korzeni.
agac miło mi będzie.
luczek95 wyjmuje z doniczki i obcinam nożem w małą kulkę zachowując jak najwięcej grubych korzeni w całości czyli głównych nie przycinam a jedynie układam i przesypuję suchym podłożem przy ponownym sadzeniu, w ten sposób nie hamuję wzrostu góry i jednocześnie pobudzam do utworzenia się silnego systemu korzeniowego składającego się z głównych korzeni.
agac miło mi będzie.
Przemku nie wiem jak się z Tobą skontaktować. Pewnie siedzisz na działce całe dnie i nie dziwię się. Ale chętnie bym się napiła kawki i posłuchała dobrych rad pozdrawiam Agac
- daka
- 1000p

- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Witaj przemku 1 raz jestem u ciebie,cudowna kolekcja,tyle różnych odmian i gatunków,padłem z wrażenia.

Miło mi dziękuję. 
- ewica65
- 50p

- Od: 15 lis 2009, o 20:52
A możesz zdradzić jakich argumentów używasz, jak rodzina sie czepia, że w domu nie ma gdzie nogi postawić między tymi wszystkimi doniczkami? Ja właśnie weszłam w etap, kiedy muszę bronić moich skarbów przed (na razie słowną) agresją rodziny...
Nikt mnie nie rozumie.... Buuuuu....
Nikt mnie nie rozumie.... Buuuuu....
ewica65
Ewo okrutnych - rodzina mieszka u mnie he he. A tak na poważnie to moja żona nie ma nic przeciwko roślinom o ile nie wejdą jej do łazienki. Syn (3 lata) nigdy nawet listka nie urwał z żadnej rośliny, jakoś go to nie rusza by coś niszczyć, od maleńkości miał tłumaczone słownie, że rośliny są taty i nie wolno ich niszczyć bo one żyją wśród nas jak domownicy , jak część naszej rodziny i jakoś to pojął.