Ogród Atki
- JLG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 mar 2009, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Atki
U mnie też zaczyna wystawać "szczypiorek" z ziemi z cebulek żonkili - to taki wspaniały widok, od razu poczułam się lepiej, pełna energii
- Atka-a1

- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Witaj Joasiu.
Ucieszyłam się, tym bardziej, że wszędzie w ogrodzie leży śnieg. Od śniegu są wolne ścieżki (były odśnieżane), i ok 1m2 z przebiśniegami, iryskami i narcyzami.
Wychodzi też ładnie liliowiec - Zanno będę go dzielić
Taką prymulkę kupiłam w styczniu, już jest kiepściutka, ale chciałam pokazać kolorek. Mam nadzieję, że w ogródku ładnie odbije.

Ta jest z lutego

Ucieszyłam się, tym bardziej, że wszędzie w ogrodzie leży śnieg. Od śniegu są wolne ścieżki (były odśnieżane), i ok 1m2 z przebiśniegami, iryskami i narcyzami.
Wychodzi też ładnie liliowiec - Zanno będę go dzielić
Taką prymulkę kupiłam w styczniu, już jest kiepściutka, ale chciałam pokazać kolorek. Mam nadzieję, że w ogródku ładnie odbije.

Ta jest z lutego

- piofigiel
- 1000p

- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Beatko, pozwoliłem sobie odwiedzić Twój uroczy, kwitnący już od samej wiosny ogród. Jestem zachwycony i pełen podziwu dla pięknie skomponowanych rabat, dorodności roślin oraz znastwa ich Właścicielki. Twój ogród to wspaniałe miejsce do wypoczynku i wytchnienia od zgiełku tego świata, obcowanie z tak pięknymi roślinami może napawać energią do życia i daje na pewno wiele radości. Zdaję sobie sprawę, że nie ma nic za darmo i piękno kosztuje wiele pracy, jednak efekty równoważą włożony wysiłek. Piękny bardzo zadbany ogród, gratuluję i z przyjemnością będę podziwiał nowe sezony w tym miłym zakątku
Pozdrawiam Tomek
Pozdrawiam Tomek
- Atka-a1

Witaj Tomku.
Dziękuję za tak miłe słowa pod adresem ogrodu
i właścicielki
Zapraszam do zwiedzania ogrodu.
Dziękuję za tak miłe słowa pod adresem ogrodu
Zapraszam do zwiedzania ogrodu.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Beatko, piękne masz te prymulki, u nas takich nie mogę spotkać 
- Atka-a1

Aniu, codziennie zaglądam do marketu i patrzę czy czegoś nowego nie ma
Boję się, że ochrona za którymś razem mnie wyprosi - do tej pory kupiłam 2, słownie dwa
Niestety, ten biało-różowy chyba nie przeżyje - pleśnieje. Chba ktoś uznał, że ma za sucho i podlał od góry
, a ja tylko w podstawkę do tej pory podlewałam - nie ma wtedy niebezpieczeństwa zalania.
Boję się, że ochrona za którymś razem mnie wyprosi - do tej pory kupiłam 2, słownie dwa
Niestety, ten biało-różowy chyba nie przeżyje - pleśnieje. Chba ktoś uznał, że ma za sucho i podlał od góry
- Atka-a1

No i stało się, znalazłam następną prymulkę 2w1

Nie dziwić się, że na nie poluję, w ogrodzie ponuro, śniegu dużo, a i tak ciemno. Zdjęcie z rana

Toż to depresji można dostać. Na szczęście widać gdzieniegdzie już malutkie oznaki wiosny

Nie dziwić się, że na nie poluję, w ogrodzie ponuro, śniegu dużo, a i tak ciemno. Zdjęcie z rana

Toż to depresji można dostać. Na szczęście widać gdzieniegdzie już malutkie oznaki wiosny

- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ta twoja wiosna całkiem wiosenna.
Masz już nawet przebiśniegi, moje jeszcze pod śniegiem. 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- Atka-a1

Witaj Lady-r. Niestety pozostałe wiosenne czyli ciemierniki, przylaszczki, krokusy jeszcze pod śniegiem.
Szukam czegoś na potwierdzenie teorii, że wiosna tuż, tuż i dlatego focę każdy kiełek
Dla poprawy nastroju zdjęcie falka

Szukam czegoś na potwierdzenie teorii, że wiosna tuż, tuż i dlatego focę każdy kiełek
Dla poprawy nastroju zdjęcie falka

- JSZFRED

- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam,
Baetko ale u Ciebie juz wiosenka się robi super cieszy oczy u mnie jeszcze wszystko w śniegu
Baetko ale u Ciebie juz wiosenka się robi super cieszy oczy u mnie jeszcze wszystko w śniegu
- Atka-a1

Witaj Joasiu,
Śniegu ubywa, ale tylko w słońcu.
W cieniu cały czas zwały leżą, ale faktycznie mniejsze niż arę dni temu
Codziennie coś nowego się pokazuje. Niestety najczęściej śmiecie
i pojedyńcze (mam nadzieję) szkody.
No dobra, kiełki też wychodzą
Śniegu ubywa, ale tylko w słońcu.
W cieniu cały czas zwały leżą, ale faktycznie mniejsze niż arę dni temu
Codziennie coś nowego się pokazuje. Niestety najczęściej śmiecie
No dobra, kiełki też wychodzą
Wiosna tuż tuż Beatko 
Moje przebiśniegi wsadzone jesienią nie wyszły, została po nich jedynie karteczka...
Moje przebiśniegi wsadzone jesienią nie wyszły, została po nich jedynie karteczka...
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Z przyjemnością witam Twoje przebiśniegi ! U mnie niestety nie ma takich cudności...
- Atka-a1

Przykro mi Daisy. Może jakieś stworzonko się pożywiło nimiDaisy pisze:Wiosna tuż tuż Beatko
Moje cebulowe są powysadzane w doniczkach i jak do tej pory sprawdza mi się ten sposób.
Dziś strasznie wieje, aż dudni. Przez to jest zimniej niż pokazuje termometr. Pocieszam się, że ten wiatr osusza też trochę ziemię.
Izo, trzeba na jesieni nadrobić zaległości i kupić kilka wiosennych pociechTamaryszek pisze:Z przyjemnością witam Twoje przebiśniegi ! U mnie niestety nie ma takich cudności...