KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.2
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.12
malgocha pewnie że tak ja tez tak zrobię .
Mateusz one stoją na dworze .
Mateusz one stoją na dworze .
- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Sylweste pisze:Geniu, ostatnio już miałem zapytać, bo Calle od Ciebie puszczją pąki i czy mam je już do ziemi wsadzić
A do jak dużych donic? Żywotnie w tym roku jestem zainteresowany warunkami dla Kallie-genia pisze:Sylwek nic nie szkodzi że puściły moje też potem szybko Ci wypuszczą liście , Do donicy wsadź dopiero w kwietniu ,bo za bardzo wyrosną liście i będą się przewracały .W pod koniec kwietnia będziesz mógł wystawiać na słoneczko a na noc do domu . w połowie maja zostawisz na dworze .
Genia
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ale nie odpowiedziałaś mi czy mam im dać zakwitnąć w tych słoiczkach czy przenieść je do ziemi, bo na razie mają małe wypusty.
- e-genia

Krzysiu myślę że donica musi mieć co najmniej 20 cm średnicy no i żeby nie była z tych płytkich .
Ja sadzę w większe za to po 2 cebule ,już kupiłam niezbyt ładne ale tanie donice .
Genia
Ja sadzę w większe za to po 2 cebule ,już kupiłam niezbyt ładne ale tanie donice .
Genia
- e-genia

Nie zrozumiałam myślałam że masz już kwitnące u mnie już kwitną .malgocha1960 pisze:Ale nie odpowiedziałaś mi czy mam im dać zakwitnąć w tych słoiczkach czy przenieść je do ziemi, bo na razie mają małe wypusty.
Myślę że zostaw je w domu w tych słoiczkach, po przekwitnieniu wsadź do ziemi w ogrodzie .
Genia
Geniu pisałaś w moim wątku o dużych stratach lilii, podzielę się z tobą moim doświadczeniem w przechowywaniu różnych cebul. Kiedyś, gdy nie mieliśmy piwnicy wykopywaliśmy dość głębokie dołki i wkładaliśmy to co miało przezimować, przykrywałam trochę ziemią a następnie słomą i znowu ziemią, po prostu zakopcowałam, świetnie wszystkie cebule przezimowały. Może w przyszłości skorzystasz z mojego starego doświadczenia. Miłego wieczoru.
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gieniu i ja spieszę Cię pocieszyć tyle pięknych rośline zmarnował Ci się
Ja jeszcze nie mogę oszacować strat bo u mnie wszystko zasypane ale chyba dalie zmarnowałam
-
tadeusz48

- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Witaj GENIU, znowu pospacerowałem po Twoim ogrodzie, znowu napatrzyłem się na piękne kwiaty( o liliowcach już nie wspomnę), dzięki, takim spacerom łatwiej przetrwać " ogrodowy przednówek".
- e-genia

Irenko ja mam piwnicę i przechowywałam w zimnej piwnicy moje cebule tylko widocznie za sucho było moim cebulkom .
Gosiu witaj dalie też Ci zmarzły ?czy wyschły ?
A w ogrodach to dopiero dowiemy się wiosną co straciliśmy .
Witaj Tadeuszu teraz to już nie długo do pierwszych kwiatów w ogrodzie .
Ciesze się że moje liliowce podobają Ci się , w tym roku będzie jeszcze więcej bo 16 nie zakwitło w zeszłym roku .
Genia
Gosiu witaj dalie też Ci zmarzły ?czy wyschły ?
A w ogrodach to dopiero dowiemy się wiosną co straciliśmy .
Witaj Tadeuszu teraz to już nie długo do pierwszych kwiatów w ogrodzie .
Ciesze się że moje liliowce podobają Ci się , w tym roku będzie jeszcze więcej bo 16 nie zakwitło w zeszłym roku .
Genia
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalie Gieniu chyba zasuszyłam a canny uratowałam dzięki Januszowi .Posłuchałam go i zabrałam z piwnicy do garażu prawie w ostatniej chwili 
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Wszystkim się podobają, mnie także. Geniu, jak w tym roku ci wszystkie zakwitną...to dopiero będzie kolorowo.e-genia pisze: Ciesze się że moje liliowce podobają Ci się , w tym roku będzie jeszcze więcej bo 16 nie zakwitło w zeszłym roku .
Genia
- e-genia

Zeniu dzięki , spokojnie dotrą na pewno, o ile pamiętam od Ismeny to na pewno w znakomitym stanie a i tak jeszcze nie mogłabyś sadzić w ogrodzie bo śnieg leży .
Genia
Genia
- kubanki

- Od: 28 sie 2008, o 16:34
16 Geniu Ci nie zakwitło? To będziesz miała w tym roku ucztę
A my z Tobą
Do tego nowe irysy. Czy one zakwitną od razu w tym roku, czy będzie trzeba czekać do przyszłego? Jeszcze nie nauczyłam się cierpliwości i denerwuje mnie to czekanie do przyszłego roku 
- e-genia

Witaj Aniu liliowce zakwitną na pewno , część pewnie będzie się powtarzało .
Jeżeli chodzi o irysy to w najlepszym wypadku w przyszłym roku , te kłącza były tak malutkie że potrzeba czasu żeby się rozrosły , to nie to co ja Wam daję .
Ja będę się cieszyć jak przetrwają tę zimę bardzo późno je sadziłam jesienią prawie przed mrozami , ale nie długo będziemy już wiedzieć .
Genia
Jeżeli chodzi o irysy to w najlepszym wypadku w przyszłym roku , te kłącza były tak malutkie że potrzeba czasu żeby się rozrosły , to nie to co ja Wam daję .
Ja będę się cieszyć jak przetrwają tę zimę bardzo późno je sadziłam jesienią prawie przed mrozami , ale nie długo będziemy już wiedzieć .
Genia
-
magnolia15

- Od: 26 sty 2009, o 14:53
Witaj Geniu. lilie masz prześliczne a jak zakwitną wszystkie to będzie istny raj dla oczu.ja byłam ostatnio w piwnicy i moje dalie wyglądają dość kiepsko,mam nadzieję że coś z nich będzie.pozdrawiam.Marzena
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena