Ogród 2010 - Priam cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród 2010 - Priam cz.3

Post »

Ale jak raz się do nich zapiszesz to katalogi będziesz dostawała bardzo długo ;)
Do maja zapewne uda mi się coś zaoszczędzić aby coś kupić na Targach ;)
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Ja też dostałam ten katalog.
Cóż ... zdjęcia śliczne, ale w efekcie przysyłają byle co. Ja w ubiegłym roku dostałam takie nędzne, że bidule walczyły o przetrwanie.
Szkoda kasy na zakupy u nich. Lepiej, tak jak piszesz, wybrać się na jakieś targi. :wink:
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wiolu - właśnie dlatego w tym roku nie podejmę się zakupów w Florexpol-u. O ile cebule.pl mnie przekonały tak Florexpol spowodował, ze mam mieszane uczucia - cebulki były małe, ale zakwitły!
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Przemku super zakupy zrobiłeś .
Najbardziej zazdroszczę Ci tego storczyka .
Obejrzałam ofertę szkoda że nie ma zdjęć
z ofertą.
Gdzie Ty te zakupy zrobiłeś ?
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przemku piękne clematisy, nawet się nie zastanawiaj tylko kupuj ;:89
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Witaj Przemku clematisy są śliczne ja zamówiłem wczoraj na all... ze szkółki roślin ozdobnych "clematisy" po 10-15zł sadzonki mają być dwuletnie sprzedawca ma bogatą ofertę, a jakie będą to się okaże jak przyślą :roll:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jak przeglądam wasza doświadczone wątkito jestem taki maleńki pikuś przy was. Mój rozum nie ogarnie chyba tego całego szaleństwa ogrodowego. Jestem pełna podziwu dla waszej fachowości.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

e-geniu - na poprzedniej stronie to tylko moje luźne myśli, a nie moje zakupy. Zastanawiam się nad tym czy nie kupić takich roślin, ale na Targach w Katowicach.
Jeśli nie dostałaś katalogu to mogę wysłać Ci na PW zdjęcia z katalogu Florexpol.
A na storczyka mam niesamowitą ochotę :uszy

Mateuszu - rok temu złożyłem zamówienie w Florexpolu i byłem tylko połowicznie zadowolony. Na niektórych liliach była pleśń więc musiałem je oderwać. Wisiteria Pink Ice też była słaba. Mimo to wszystkie rośliny się przyjęły a lilie zakwitły. Przesyłka też jest droga.

Przemku - clematisy, wolałbym chyba zobaczyć zanim kupię. Sadzonka powinna być w pełni zdrowa bo różnie później może rosnąć.

malgocha1960
- Małgosiu wcale nie musisz się przejmować ;) Ja swoja przygodę z Forum zacząłem w 2007 roku i bardzo dużo się nauczyłem. Wszystko przychodzi z czasem. Uwierz, że wystarczy tylko kilka miesięcy, aby nasza wiedza bardzo się poszerzyła. Każdy Forumek, jest inny i każdy lubi inny typ roślin. Osobiście kocham rośliny cebulowe i w miarę możliwości staram się pomóc tym którzy potrzebują rady.
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Witaj Przemku. Z rewizytą wpadam, chyba jeszcze nie byłam w Twoim ogrodzie. W wolnej chwili muszę zajrzec do poprzednich wątków ogrodowych :D
Rośliny przepiękne a spodobała mi sie Biała Liatra, taką też chętnie bym kupiła. Co tu dużo gadać, sporo bym chciała ale niestety nie zawsze sie da :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

roslynn- możliwe, ze u mnie jeszcze nie byłaś ;) W końcu na forum jest tyle ogrodów, że ciężko je wszystkie odwiedzić. Biała liatra była w zeszłym roku w Biedronce, dlatego teraz czekam na to kiedy tam się pojawi i ja sobie kupię ;)
A do poprzednich wątków również zapraszam.
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Witaj Przemku, bywam w Twoim ogrodzie czasami i podczytuję co ciekawego w nim się dzieje. Jeżeli znajdę kartkę z nazwą dalii, o którą pytałeś u mnie to się odezwę.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Byłbym bardzo wdzięczny. Nasze dalie są śliczne więc warto znać jej nazwę tym bardziej, że już kilka osób pytało mnie o nazwę odmianową.
Niebawem pojawią się zdjęcia z moich mini zakupów nasion a później zdjęcia, które zrobiła moja siostra będąc na wsi w naszym ogrodzie..... masakra!!!
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Priamie,złapałam w ogrodniczym nasiona kocimiętki dla Ciebie.Oczywiście w odpowiednim czasie mogę nabyć u mojego ogrodnika na placu rozsadę.Szałwia omączona była także, jakaś czerwona, jakaś fioletowa(Zyta takie miała w swoim ogrodzie),była też szałwia trójbarwna.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wczoraj otrzymałem od siostry zdjęcia z mojego ogrodu. Powiem Wam szczerze, że mam mieszane uczucia..... Dla porównania przesyłam Wam zdjęcia z lata.
Rododendron Nova Zembla:
Obrazek-------------> Obrazek
Nie mam pojęcia co zastanę w maju. Nie wiem czy to, że prawie cała roślina jest pokryta śniegiem to dobrze czy źle. Jeszcze nigdy tak nie miałem. Zawsze było to góra kilka cm.

Gwiazda z białym Rh:
Oczywiście nikt nie spostrzegł się, że wokół RH jest rabata cebulowa w kształcie gwiazdy i sobie chodzili po niej...

Skalniak:
W tym przypadku wcale się nie obawiam, bo taka śnieżna pierzynka pomoże przetrwać moim skalnym roślinkom. Jedynie co mnie zaskoczyło, że albo jest tam tak dużo śniegu albo mój skalniak się spłaszczył.

Tamaryszek:
Obrazek ----------------------------->Obrazek
A oto warstwa około 50 cm śniegu ;) Siostra miała ogromne trudności z poruszaniem się, więc mam tylko kilka zdjęć. A tamaryszek wygląda całkiem dobrze.

Ewo - bardzo się cieszę, że znalazłaś dla mnie kocimiętkę - na PW umówimy się na przelew pieniążków. Co do szałwii to zobacz na moich poprzednich stronach jakie już kupiłem, może znalazłaś coś nowego ;)
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

Przemku a to dobrą masz siostrzyczkę ;:138 życzę Ci aby cebulowe wyszły bez szwanku Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”