Moje marzenie - maniusika - cz.1
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje marzenie - maniusika .
ja również trawę wykładam pod krzewy , hamuje rozwój zielska , a gdy się rozkłada użyźnia ziemię ..
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No widzisz jak my do siebie podobne .....
Jutro planuje pierwsze podejscie do siewu na parapety - już mam opakowania do zrobienia mini szklarenek i ziemię wymieszana z piaskiem i substratem kokosowym.
Co roku była tylko ziemia z mojej działki bo naprawdę dobra ale tym razem zabawię się troszkę.
A u Ciebie jak te prace się mają ... pewnie już wszystko zrobione ?
Tak z ciekawości pytam - jaki jest Twój ulubiony kwiat?
Jutro planuje pierwsze podejscie do siewu na parapety - już mam opakowania do zrobienia mini szklarenek i ziemię wymieszana z piaskiem i substratem kokosowym.
Co roku była tylko ziemia z mojej działki bo naprawdę dobra ale tym razem zabawię się troszkę.
A u Ciebie jak te prace się mają ... pewnie już wszystko zrobione ?
Tak z ciekawości pytam - jaki jest Twój ulubiony kwiat?
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Janeczko ale masz tych kwiatków
Wykorzystam Twój pomysł z odciętymi butelkami
Dzisiaj wysłałam Ci obiecane nasiona Rycynusa
Dobrej spokojnej nocki 
- szyszunia
- 1000p

- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Witaj już wróciłam w pełni sił
dziękuję ze mnie odwiedzałaś i nie zapomniałaś o szyszuni
byle do wiosny. Ja jeszcze nic nie posiałam bo dziewczyny zachęcają żeby wziąć na wstrzymanie.Pozdrawiam
- maria5
- 1000p

- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Dzisiaj sporo śniegu ubyło i nawet w jednym miejscu już widać kwiatki a więc siewy czas zacząć
Nasionka wysłane a to moje zasiewy hostowe

- maniusika

dzięki za odwiedziny też jeszcze nie siałam bo nadają że długo będzie jeszcze zimno , mam naszykowane do posiania begonii stale kwitnącej bo zawsze ją sieje pod koniec lutego i po niedzieli ją posieję bo długo schodzi resztę sieje w połowie marca w zimnej szklarni .. zresztą w tym roku mam dużo nasionek bylin i lepiej je siać w maju jak jest ciepło ,wtedy ładnie wschodzą ..
znowu mnie pokusiło wejść do ogrodniczego ,dokupiłam trochę fioletowych mieczyków i kilka begonii zwisających , trochę jaskrów i anemonów
Romuś jak dojdą zaraz je wsadzam aby ładnie wyrosły bo lubię jak są olbrzymie i z daleka ich widać
Krysiu nie tylko ogrody mam podobne ale i upodobania .. moim kwiatem jest frezja , wsadzam je co roku i kilka ładnie rośnie i pachnie .. chociaż trudno utrafić z uprawą .. woli cieplejsze miejsca a u mnie takie tylko w zrujnowanym ogródku na południowej ścianie , w tym roku powinny mi ładnie zakwitnąć , chyba że znowu lato będzie zimne i mokre ...
również jak dojdą nasionka host od razu sieję twoje nie długo trzeba będzie pikować ..
znowu mnie pokusiło wejść do ogrodniczego ,dokupiłam trochę fioletowych mieczyków i kilka begonii zwisających , trochę jaskrów i anemonów
Romuś jak dojdą zaraz je wsadzam aby ładnie wyrosły bo lubię jak są olbrzymie i z daleka ich widać
Krysiu nie tylko ogrody mam podobne ale i upodobania .. moim kwiatem jest frezja , wsadzam je co roku i kilka ładnie rośnie i pachnie .. chociaż trudno utrafić z uprawą .. woli cieplejsze miejsca a u mnie takie tylko w zrujnowanym ogródku na południowej ścianie , w tym roku powinny mi ładnie zakwitnąć , chyba że znowu lato będzie zimne i mokre ...
również jak dojdą nasionka host od razu sieję twoje nie długo trzeba będzie pikować ..
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janeczko, miło mi bardzo, że do mnie zaglądasz
Mimo słonecznych ostatnich kilku dni śnieg topi sie bardzo powoli i nadal jest go mnóstwo...
Nie dziwię się, że ulegasz ogrodniczym zakupom!! Zima dała się nam we znaki, a i sprzedawcy kuszą bogatą ofertą. Będę podziwiać Twoje mieczyki- już od kilku lat ich nie sadzę, chociaż bardzo lubię.
Miłego dnia

Mimo słonecznych ostatnich kilku dni śnieg topi sie bardzo powoli i nadal jest go mnóstwo...
Nie dziwię się, że ulegasz ogrodniczym zakupom!! Zima dała się nam we znaki, a i sprzedawcy kuszą bogatą ofertą. Będę podziwiać Twoje mieczyki- już od kilku lat ich nie sadzę, chociaż bardzo lubię.
Miłego dnia
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Janeczko o ile pamiętam to szukasz mądrego ( czytaj taniego) miejsca , gdzie można zapatrzeć sie w trawy - u jednej z naszych koleżanek widziałam adres gdzie robią zakupy - ja tez planuję coś nabyć " w sadzawce "może do mojego stawu i tak ogólnie przejrzę ofertę.
Zerknij tutaj http://sadzawka.pl/Trawy-k40-0-3-default.html
Daj znać czy coś Ci się spodoba - pozdrawiam
Zerknij tutaj http://sadzawka.pl/Trawy-k40-0-3-default.html
Daj znać czy coś Ci się spodoba - pozdrawiam
- maniusika

byłam w sadzawce maja tam sporo tanich kwiatów ale traw dużych nie ma chociaż z małych też można sobie wybrać ..... zapisałam sobie stronę i będę oglądać , może coś dodadzą .. dziękuje za namiary .. zawsze można mieć kilka miejsc i można porównać ceny i oferty ...
- maniusika

i znowu wlazłam do ogrodnika , miał trochę begonii, dali , floksów i pełnych orlików , no i te znalazły się w moim koszyku , po przywiezieniu do domu stwierdziłam że już ładnie wschodzą maja zielone kiełki , wsadziłam do doniczek w torf ale teraz gdzie ich postawić czy w ciemnej piwnicy bo tam ciepło czy w garażu ale tam chłodno ale widno .. gdyby mrozów nie było lepiej by miały w garażu tylko muszę ich otulać jak będą nadawać mrozy ...
widziałam dzisiaj już bazie na wierzbie , nawet moja iwa nie ma dużych pąków choć rośnie od południowej strony ,, muszę wymanić gałązkę i ukorzenić może się uda mieć wcześniejsze bazie ..
widziałam dzisiaj już bazie na wierzbie , nawet moja iwa nie ma dużych pąków choć rośnie od południowej strony ,, muszę wymanić gałązkę i ukorzenić może się uda mieć wcześniejsze bazie ..
Janeczko . piękne twoje penstemony, ciekawe tylko jak przetrwały zimę.Trzeba było zebrać nasionka to byś mogła odsiać w razie draki
- szyszunia
- 1000p

- Od: 4 lis 2009, o 13:38
To ładne zakupy widzę że i ty nie możesz się oprzeć ja też zamówiłam u anitki mieczyki chociaż miałam już nie kupowac bo mam sporo ich ale ma takie piękne że nie mogłam sie oprzeć
- pestka

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witaj Maniusika wpadłam na ploteczki ogrodowe czytam u ciebie że lubisz frezje to może mi coś doradzisz ja któregoś roku kupiłam cebulki frezji i wsadziłam w doniczkę owszem urosły dość wysoko liście które się przechyliły a kwiatu nie ujrzałam więc doszłam do wniosku że ciężkie w uprawie ale mam z 5 cebulek i powiedz kiedy je posadzić i czy na działce bo w doniczkach nie zakwitły może spróbować z ciekawości napisz kiedy wsadzić pozdrawiam

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- maniusika

Aniu , żebym to ja wiedziała wtedy że można zbierać nasionka , to na pewno bym zebrała ,teraz będę mądrzejsza ... a frezje wsadzam w doniczki i trzymam w piwnicy aby się zakorzenił ale nie wyrosły wysokie , później przenoszę ich do zimnej szklarni a w maju przesadzam do ogródka od południowej strony zawsze mi ładnie kwitną , nie mają tylu kwiatów co w kwiaciarni ale po kilka i ładnie pachną ciekawe jak się przechowały a jak nie to kupię nowe cebulki .. mieczyków tez mam sporo , ale tez jak spotkam piękne kolory to nie mogę się oprzeć zakupowi ...
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Janko zazdroszczę Ci, że masz gdzie przechowywać roślinki
A gałązkę wierzy najlepiej ukradnij wtedy na pewno się przyjmie
Pozdrawiam.
A gałązkę wierzy najlepiej ukradnij wtedy na pewno się przyjmie
Pozdrawiam.