Ogród Gosi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Gosi

Post »

Witaj Gosiu,czy przekonałaś się już do kann? :D Tu na forum nie trudno zarazić się każdą "roślinkową" chorobą,(ja przez kilka lat też nie miałam pacioreczników w swoim ogródku) :lol:
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Was wszystkie :wit
Fabi niestety w doniczce trzeba chyba jeszcze więcej dokarmiać niż w gruncie.

Basiu czyżbyś też się skusiła :D
Ja mimo wszystko też aż tak bardzo się nie przekonałam do nich, ale może spróbuję ale tylko w doniczce.

Danusiu to forum jest naprawdę zaraźliwe, Jak zaczęłam swoją wędrówkę po forum 2 lata temu tak samo mówiłam o różach, że są zbyt kłopotliwe i miałam tylko jedną. Z czasem gdy podziwiałam nie jedną różyczkę w innych ogrodach nabrałam smaku i na te roślinki.

Wczoraj robiłam zakupy w Auchanie. Bardzo dużo cebulek i bylin. oczywiście skusiłam się na clematisa Multi Blue i lilię. Niestety na tym chyba się nie skończy. Mają prześliczne dalie. Ja do tej pory miałam tylko 2 dalie, ale tera jest tyle pięknych odmian, że nie wiadomo, którą wybrać. Zdecydowanie wolę dalie od cann, a canny też były.

Obrazek

Obrazek

Widzę, że fotosik wrócił do normy, to wkleję jeszcze zdjęcia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

[quote="Margo2"]Witam dziewczyny :wit
Tak tu dyskutujecie o tych cannach, że powoli zaczynam się zastanawiać. Podobno kobieta zmienną jest. Tylko dlaczego ja w takim razie tyle lat z jednym chłopem :;230

Może dlatego, że już się nauczył, co wykopać, a co przykryć na zimę? A nowego szkoda czasu szkolić :D :D :D :D :D :D
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Ach śliczna ta rabata ;:138
Widzę że zaczynasz zakupy :)
No już słoneczko coraz wyżej ;:3 ,u nas śnieg topi się bardzo szybko, no ale wszędzie błoto
ale co tam byle wiosenka przyszła nareszcie :tan
Pozdrawiam cię serdecznie,miłego popołudnia ;:196
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mamba ale on niestety tylko kosi, ale to dobrze bo wtedy ja mogę robić co chcę, a nowy może by chciał swoje rządy wprowadzić :;230
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

:wit
No, to wiosna na całego. Wczoraj ukazały sie na forum wschodzące krokusy, dziś zakupy cebulek i powojników ;:3
Polecam cannę Picasso, niewysoka z pięknymi żółtymi kwiatkami ;:108
;:167
A mnie Fotosik dalej strajkuje :?:
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

Gosiu witaj, masz piękną hortensję czy obcinasz ją jakoś :?:
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

Dobrze, że kosi!!!!!!!! dla mnie na przykład to nuda, tak łazić za maszyną. Postanowiłam sobie - zero trawnika, O NO. Bo tak - nieekologiczny (żłopie wodę ) i zaborczy (wyjedź latem na tydzień, to z tęsknoty zeschnie). Wymądrzam się, bo ogródek mam na razie w wyobraźni :wink:

A szczerze pisząc - niezły kawał roboty widzę na Twoich zdjęciach, podziwiam i marzę już o wiośnie, żeby zacząć działać.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati niestety mam ją dopiero od zeszłego roku, więc na razie nic z nią nie robiłam. To jest jakaś dziwna hortensja, bo wszystkie znane mi mają sztywne łodyżki, a ta tak jakby się płożyła. Może ze względu na to, że była bardzo młodziutka? Nie znam się na hortensjach. Dopiero zaczynam swoja przygodę z nimi. Na wiosnę zamierzam tylko obciąć stare kwiatostany.

Mambo ja powoli też ograniczam trawnik. U mnie ze względu na długi czas zakładania ogrodu trawnik był konieczny. Mąż kosi bo ja nie umiem uruchomić kosiarki spalinowej. Niestety czasami trawnik jest koszony co dwa tygodnie ze względu na to, że mój m. ma pracę wyjezdną i nie zawsze jest w domu kiedy przychodzi pora koszenia, albo w tedy właśnie pada deszcz. Wcale się nie wymądrzasz tylko masz rację. O trawnik trzeba dbać. Ja jako początkujący ogrodnik zaniedbałam go i niestety mam teraz ściernisko, a nie trawnik. Lubię takie grube zadbane dywany i chciałabym mieć troszeczkę takiego u siebie.
A ogródek powstaje tak powoli bo wszystko robię sama, no i kasiorki czasem brak.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu a na czym polega ten strajk?
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Gosiu ile dałaś za clematisa? Na dalie to musisz uważać, bo oni czasami mają bardzo przesuszone. Ja mam trochę z Auchana,ale teraz też mi sie przesuszają w piwnicy :evil: niestety po uszczelnieniu okienka mam tam za ciepło. Mam chęć pojechać do Galerii na zakupy, a tam... wiadomo dwa kroki i można zaszaleć. :;230 Tak więc się waham. Co zwycięży rozsądek czy pasja? :D
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Zorientowałam się, że to nie strajk, tylko zmieniona szata graficzna. Trzeba kliknąć pełny obraz strony i dopiero wtedy pokazuje sie komenda "przeglądaj". Moje gapiostwo ma dobre strony, bo nauczyłam się wstawiać zdjęcia przez TinyPic. Jednak fotosik wygodniejszy.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

I ja Basiu dzisiaj zorientowałam się co jest grane z fotosikiem, Ale jestem gapa :oops: Całe szczęście, że jeszcze jakieś przebłyski się trafiają i oświeciło mnie.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Fajny Clematis. Mam podobnego ale nie jest pełny.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć dziewczyny :wit

Aniu clematis jet po 8 zł Tylko dla tego go wzięłam. Dlatego tylko go wzięłam. Bardzo mi się podoba, ale postanowiłam, że będę kupowała clematisy i róże kwitnące cały sezon.
Wiem, że mogą być przesuszone. W dodatku dopiero w domu zaczęłam macać woreczek z clematisem i tak jakoś pusto mi się wydaje. Nie mam odwagi go rozerwać i sprawdzić.
Całe szczęście, że nie weszłam do OBI. Tam pewnie też szaleństwo. I ciekawe co w Jaworze. Niedługo będę musiała ich jednak odwiedzić bo muszę kupić ziemię do przesadzania kwiatów. I co ja wtedy biedna zrobię ze swoimi łapkami jak do nich wszystko będzie się kleiło?

Basiu, Olu tylko ciekawi mnie po co zmieniają ustawienia. Teraz to trzeba od razu ustawiać format, bo wkleja od razu zdjęcia do forum. A czasami człowiek zapomni :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”