Pies sąsiada bezczelnie zeżarł moje borówki
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pies sąsiada bezczelnie zeżarł moje borówki
Jeśli znasz właściciela psa..to przemów mu do rozsądku i uświadom, że jak go podsumujesz za koszty i straty, które pies czyni u Ciebie, to bardziej będzie mu się opłacało kupić psu z wiaderko jabłek i parę kilo agrestu, niż wysyłać psa na szaber do ludzi

serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- babuchna
- -Moderator Forum-.

- Od: 7 maja 2009, o 09:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Właściciela nie znam osobiście,ale wiem skąd jest psisko,więc chyba się przejdę
Kurcze to naprawdę zaraza, tak cieszyłam się z tych krzewów
Kiedy się tu wprowadziliśmy była pustynia,3 stare drzewa i spalona trawa a z kwiatów 3 irysy które przetrwały i ucieszyły się z przeprowadzki do świeżo tworzonego ogródka,pomału skupujemy i sadzimy, to wszystko jeszcze takie małe słabe.
- Waleria

- Od: 12 sty 2007, o 11:36
" ogrodzenie z siatki [jakieś 165cm " a ja chciałam zapytać, czy posesja jest ogrodzona! Do cyrku powinien oddać takiego skocznego psa!
Szkoda,że teraz nie ma mody na drut kolczasty.
Szkoda,że teraz nie ma mody na drut kolczasty.
Waleria
-
Fallenangelv
- ---
- Od: 5 sty 2009, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
165 cm to norma.Nie raz widziałem takiego ,,cyrkowca'' w akcji.Kiedyś nawet jednego goniłem,ja biegnę on stanął koło siatki-sobie myślę nie przeskoczy-a tu hyc , a ja stoję jak ta d.............
- judyta

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Robert-trzeba było wziąć od niego parę lekcji skakania przez siatę
On pewnie stanął za siatką i się bezczelnie gapił na Ciebie
On pewnie stanął za siatką i się bezczelnie gapił na Ciebie
serdecznie pozdrawiam, judyta.
-
Fallenangelv
- ---
- Od: 5 sty 2009, o 10:51
Następnym razem jak podobna akcja się trafi zaryzykuję.A nóż widelec się uda......... 
- babuchna
- -Moderator Forum-.

Ja , moje nerwy i krzewy odpoczywamy
,karabinki potrafią zdziałać cuda,2 dni bez odwiedzin skocznego gościa 
- Nalewka
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Strasznie śmieszneGanz pisze:kup sobie wiatrówkę, skuteczność 100% i trochę odreagujesz, samopoczucie Ci się poprawi ;-)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- ewica65
- 50p

- Od: 15 lis 2009, o 20:52
Mieszkam w bloku, ale też mamy sąsiadów z psem. Na ostatnim piętrze. I tym ludziom nie chce się psa wyprowadzać na spacer, dają mu się odlewać na balkonie!!! I potem to wszystko ścieka i kapie przez taki odpływ na trzy piętra w dół, w tym i na nasz balkon. Chyba z dwojga złego wolałabym, żeby mi ten pies wyżarł wszystkie rośliny jakie posiadam... Też bym nie była zachwycona, ale wobec psich odchodów kapiących z nieba...
Poszłam się awanturowac, a jakże! O dziewiątej rano, kiedy właśnie coś kapało! Wyrwałam babę ze snu (prowadzą knajpę i pracują do późnej nocy i potem dosypiają pół dnia). Było przepraszam, ale takie na zasadzie, że mam się od.... . Po czym padło pytanie co ona na to może, jak nie daje rady rano wyprowadzać psa...
Trzymajcie mnie...!
To tak dla podkreślenia, że wszystko jest względne.
Poszłam się awanturowac, a jakże! O dziewiątej rano, kiedy właśnie coś kapało! Wyrwałam babę ze snu (prowadzą knajpę i pracują do późnej nocy i potem dosypiają pół dnia). Było przepraszam, ale takie na zasadzie, że mam się od.... . Po czym padło pytanie co ona na to może, jak nie daje rady rano wyprowadzać psa...
Trzymajcie mnie...!
To tak dla podkreślenia, że wszystko jest względne.
ewica65
- babuchna
- -Moderator Forum-.

Zastanawia mnie tylko taka właścicielska bezmyślność , łatwo wziąść sobie taką małą kudłatą maskotkę ,ale ona niestety szybko urośnie i co wtedy? Znudzi się , czy będzie już obojętna dla swego właściciela? To mnie wkurza, przecież zwierze które bierzemy w tym samym momencie staje się członkiem naszej rodziny i powinniśmy być świadomi konsekwencji z tego wynikających! A sąsiadeczka niech zamknie balkon i nauczy pieska korzystać z toalety [ w tych ciężkich dla niej porannych chwilach] 
- krzysztofkhn

- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
Ewica !
Może Ty taż kup sobie kilka petard i jak pies sika, to Ty łup petardę na górę, na balkon, a jak przyjdą z pretensjami, to potraktuj ich jak oni Ciebie.
Co Ty na to ?
Pozdrawiam.
Może Ty taż kup sobie kilka petard i jak pies sika, to Ty łup petardę na górę, na balkon, a jak przyjdą z pretensjami, to potraktuj ich jak oni Ciebie.
Co Ty na to ?
Pozdrawiam.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Krzysztof, nie przeginaj proszę
Nie wolno nawoływać do takich rzeczy, w dodatku na forum publicznym, czytanym przez ludzi z całego świata!
Nie wolno nawoływać do takich rzeczy, w dodatku na forum publicznym, czytanym przez ludzi z całego świata!
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
No trochę przegina...
Niemniej nie wiem, co bym uczynił, gdyby na moim własnym balkonie leciały mi na głowę psie .....
Niemniej nie wiem, co bym uczynił, gdyby na moim własnym balkonie leciały mi na głowę psie .....
-
pomolog

- Od: 1 maja 2008, o 18:51
Najwyraźniej, jak widzę, nie wiecie do jakiej instytucji się z tym zwrócić
A w tym konkretnym przypadku sprawa jest wyjątkowo prosta... na początek radzę pominąć administrację osiedla, zarządcę domu - bo może i z właściwym skutkiem, ale potrwa to zdecydowanie za długo... w mieście od takich problemów jest straż miejska. Która (niestety dla samej służby) musi podjąć interwencję i musi sporządzić protokół. Po pierwszym zgłoszeniu sąsiadka może zostać upomniana słownie, ewentualnie jakiś stosowny mandacik - po drugim sprawa trafia do sądu grodzkiego. Gwarantuję, że trzeciego razu nie będzie. I żadne petardy są niepotrzebne - mogą przynieść tylko zupełnie odwrotny skutek.
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Naprawdę SM? Jakoś ich kojarzyłam tylko z ulicą (bez złych skojarzeń
) - do bloku też można ich wzywać?