Ogród Leszka
-
dosia
- 1000p

- Od: 1 lut 2009, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Leszka
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
- martinez_82
- 500p

- Od: 1 wrz 2008, o 10:18
Piękny Ogród , ciekawe pomysły na pewno coś podkradne do Siebie.
POZDRAWIAM SERDECZNIE MARCIN
POZDRAWIAM SERDECZNIE MARCIN
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Leszku jestem pierwszy raz u Ciebie .
Ogród piękny , zadbany jestem pod dużym wrażeniem .
Piękna kolekcja powojników, róże ,lilie krokusy , żonkile hiacynty nawet piękne fuksje .
Cudnie wyglądają kwitnące forsycje .
Genia
Ogród piękny , zadbany jestem pod dużym wrażeniem .
Piękna kolekcja powojników, róże ,lilie krokusy , żonkile hiacynty nawet piękne fuksje .
Cudnie wyglądają kwitnące forsycje .
Genia
- lesioc

- Od: 3 cze 2008, o 10:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe słowa
.
. Skarbonka z oszczędnościami na nowy aparat się powoli napełnia... to może nawet na jakości zdjęć się poprawi ;) A nad tematyką to na pewno jeszcze popracuję.
A tak przy okazji - nie potrzebuje ktoś książki o powojnikach ? Mam podwójną. Niestety tylko po angielsku - ale dla forumowiczów mogę oddać za symboliczną złotówkę + koszty przesyłki.
Szczegóły / opis i zdjecia mozna znaleść pod linkiem do aukcji: http://www.allegro.pl/item928522848_mak ... ojnik.html
No i mam zamiar przeginać w przyszłym roku dalejiwa27 pisze:a te zdjęcia ..... mucha na oku żaby ... no nie Leszek, z tą żabą to już przegiąłeś
A tak przy okazji - nie potrzebuje ktoś książki o powojnikach ? Mam podwójną. Niestety tylko po angielsku - ale dla forumowiczów mogę oddać za symboliczną złotówkę + koszty przesyłki.
Szczegóły / opis i zdjecia mozna znaleść pod linkiem do aukcji: http://www.allegro.pl/item928522848_mak ... ojnik.html
- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Leszku, dałeś czadu
Jak o było?
Nie tylko super ogrodnik, co mu nawet miotła na kiju by zakwitła, to jeszcze złota rączka, projektant, super obserwator i uzdolniony fotograf. Jednym słowem - wymiatasz!

Jak o było?
także jestem dopiero poczatkujacym ogrodnikiem i będę wdzięczny za komentarze, wskazówki i wytykanie wszelkich błedów
Nie tylko super ogrodnik, co mu nawet miotła na kiju by zakwitła, to jeszcze złota rączka, projektant, super obserwator i uzdolniony fotograf. Jednym słowem - wymiatasz!
Cóż tu można jeszcze napisać.... podpisuję się pod powyższymi postami! Rewelacja! Na pewno będę do Ciebie zaglądać 
-
magdala
Leszek
I ja powtórzę za innymi zachwyconymi : ogród wspaniały !!
Tak bujnie kwitnące rośliny to naprawdę piękny widok ,widać ,że żyjesz pracą i radością z ogrodu
Skarb ,nie facet !! (wiem coś o tym ,bo mi też tak się udało
)
Nasunęła mi się też taka refleksja -co by było ,gdybyś nadal mieszkał w bloku i nie odkrył nigdy
ogrodniczej pasji ? Straszna wizja ,prawda??
Wiem co piszę ,bo sama mieszkam w bloku ,
nawet balkonu nie mam ...Dlatego też uciekam na działkę
Zapomniałabym .... Twoje zdjęcia to mistrzostwo !! Jakie jeszcze masz talenty ?
Gotujesz ,szyjesz (znam takich )??
Tak bujnie kwitnące rośliny to naprawdę piękny widok ,widać ,że żyjesz pracą i radością z ogrodu
Skarb ,nie facet !! (wiem coś o tym ,bo mi też tak się udało
Nasunęła mi się też taka refleksja -co by było ,gdybyś nadal mieszkał w bloku i nie odkrył nigdy
Wiem co piszę ,bo sama mieszkam w bloku ,
nawet balkonu nie mam ...Dlatego też uciekam na działkę
Zapomniałabym .... Twoje zdjęcia to mistrzostwo !! Jakie jeszcze masz talenty ?
-
rosenstolz
- 50p

- Od: 8 sty 2010, o 23:38
Leszku bardzo ładny ogródek,i ile pomysłów...
Pozdrowienia od niedalekiej sąsiadki 
- lesioc

- Kontakt:
Prawdę mówiąc tyle samo ile na początku znalazłem pozytywnych aspektów przeprowadzki na wieś to tyle samo znalazłem negatywów.magdala pisze:LeszekI ja powtórzę za innymi zachwyconymi : ogród wspaniały !!
Tak bujnie kwitnące rośliny to naprawdę piękny widok ,widać ,że żyjesz pracą i radością z ogrodu![]()
Skarb ,nie facet !! (wiem coś o tym ,bo mi też tak się udało)
Dajmy na to takie codzienne palenie w piecu.....wrrr. Tym bardziej, że w domu gdzie mieszkam piec jest specyficzny i wymaga częstego czyszczenia łacznie z rozebraniem sporego kawałka komina... no masakra. Ale powoli się przyzwyczajam. Poznałem kilka sztuczek żeby tyle sadzy się nie osadzało więc jest coraz lepiej.
Ale nikt nigdy mi nie wmówi, że odsnieżenie podwórka z metrowej warstwy śniegu o 5 rano po to żeby móc wyjechać samochodem do pracy to frajda ;).
Przyzynam się, że własny dom z ogrodem nigdy nie był moim wielkim marzeniem.
Generalnie na początku było tyle samo plusów co minusów... a im dalej z biegiem czasu tym bardziej do minusów się przyzwyczajam, a plusy rozwijam do granic możliwości - również Dzięki temu forum
Dzisiaj wysiewam pierwsze nasiona na rozsade..... czyli oficjalnie rozpoczynam tą pozytywną cześć roku
Hmmm.... a gotuję. I prawdę mówiąc to bardzo lubię gotować i zaszaleć w kuchnimagdala pisze:Zapomniałabym .... Twoje zdjęcia to mistrzostwo !! Jakie jeszcze masz talenty ?
Chociaż muszę przyznać, że jak na razie hitem podwórkowego gotowania są prażonki/pieczonki z żeberkami robione w żeliwnym granku na ognisku - jak zapowiadamy taką imprezę to mamy zawsze i niezawodnie wszytkich znajomych w komplecie
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Leszku obejrzałam sobie twój ogródek i jestem pod wrażeniem
masz bardzo ładnie.
Ja też lubię powojniki, ale u mnie bywa strasznie sucho i nie bardzo mi rosną. Przymierzam się kupić odmianę Dr Ruppel. Czy znasz takiego?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
-
magdala
Leszek
Jakoś trudno mi uwierzyć,że tak bujny ogród jest efektem
odnajdywania plusów między minusami mieszkania w domu na wsi
Musisz to kochać !
A powiedz mi jaką ziemię masz w ogrodzie ,że Powojniki tak kwitną ?
To Ty przecież napisałeś tak wyczerpującą informację na temat pH ziemi w wątku o powojnikach ?
Ziemia z natury im odpowiada czy ją ulepszasz?
odnajdywania plusów między minusami mieszkania w domu na wsi
Musisz to kochać !
A powiedz mi jaką ziemię masz w ogrodzie ,że Powojniki tak kwitną ?
To Ty przecież napisałeś tak wyczerpującą informację na temat pH ziemi w wątku o powojnikach ?
Ziemia z natury im odpowiada czy ją ulepszasz?
-
dosia
- 1000p

- Od: 1 lut 2009, o 16:10
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
Kochani
widzę, że brak sadzy w kominie, jest frapującym tematem
Ja niby mieszkam w mieście, ale też to przerabiam (własne c.o. węglowe)... M w tym sezonie zgłębił temet na FM i jest lepiej
Ja niby mieszkam w mieście, ale też to przerabiam (własne c.o. węglowe)... M w tym sezonie zgłębił temet na FM i jest lepiej
- lesioc

- Kontakt:
Tak, znam... i nawet posiadamLady-r pisze:Przymierzam się kupić odmianę Dr Ruppel. Czy znasz takiego?
Niestety .. nie wiem czy to wina akurat mojej sadzonki, czy "ten typ tak ma" , ale jest najbardziej kapryśny z moich powjników.
Posadzony jest dokładnie tak samo jak 4 inne podobne odmiany wielkokwiatowe, w tym samym momencie, w takiej samej ziemi, taki sam drenaż (no może jest tylko minmalnie bardziej zacieniony - ale w literaturze jest napisane, że nie przepada za słońcem) . Na wiosnę zaczyna zielenić się najpóźniej, rośnie stosunkowo słabo i prawie w ogóle nie chce się rozrastać na boki
Dlatego z mojego doświadczenia raczej bym jedna radził wybranie innego podobnego a sprawdzonego, szczególnie jeżeli to miałby być Twój pierwszy powojnik. "Nelly Moser" jest dość podobny i pod względem wybarwienia kwiatów (tylko jasniejsza, ale podobna pręga) i wielkości i wymagań.
Tutaj dla porówniania - na jednym zdjęciu: z przodu "Vino" a z tyłu to o połowę mniejsze to "Dr Ruppel"

Edit: znalzłem jeszcze zdjęcie jak kwitnie mój "Dr Ruppel"

-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Cześć
Piękny ogród i kwiaty
Najbardziej urzekły mnie clematisy...
Pozdrawiam Dawid
Piękny ogród i kwiaty