Miniaturka i inne moje ulubione

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Miniaturka i inne moje ulubione

Post »

Nie Uwierzycie mi, ale cioteczka posadziła miltonię do zwykłej ziemi z ogródka, wystawiła na całe lato na zewnątrz, jesienią zakwitła 3 pędami kwiatowymi :D Moja byla cały sezon w mieszkaniu i co...zero pędzików. W tym roku "za karę" jedzie na działkę, na lato oczywiście... ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p
Od: 22 paź 2009, o 23:29

Post »

Justus ale Ty mściwa kobieta jestes :;230
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Tak mi się chce juz lata ,że przegladam zdjęcia wakacyjne ,przecudne miejsce i gospodarze -Wola Sękowa i taki oto widok mam nadzieje ze Jovanka wybaczy. Obrazek To tylko namiastka tego co tam jest . ;:108
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Agnieszko widok przecudny :)
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Dostałam w prezencie od mojego M przecudnego żółtego phal. Jest jak cytrynka ,ma woskowe kwiaty i bardzo delikatnie pachnie . Jutro postaram się wkleić fotografie .
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Wklejam dzisiaj obiecane foto ,czekałam na słoneczko ale to sprawa beznadziejna ,słoneczka nie ma nie było i nie wiadomo kiedy będzie :( .
Ale za to mam słonecznego falka a właściwie dwa ,mój M kupił dla mnie drugiego storczyka w życiu i jakie szczęście od razu dwa kwiaty w jednej doniczce .Ja już trochę kupiłam ale taki myk nigdy mi się nie udał :lol: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Warunki atmosferyczne nie nastrajają nas pozytywnie wręcz przeciwnie jest smutno i dekadencko dlatego każdy taki słoneczny prezencik to jak zastrzyk energii . Jak już nikt nie będzie chciał nam nic sprezentować to trzeba sobie samemu coś małego kupić ;:109
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Dziękuję Sylki ,oby mu ta zdolność nie zanikła :;230
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

patrykgiel pisze:W pewnej książce o storczykach pisze, że Miltonie nie znoszą latem przebywania na dworze, bowiem powietrze jest dla nich zbyt suche !
No właśnie, a w mojej książce pisze o Miltonii tak:
"Można trzymać rośliny na świeżym powietrzu od maja do końca września. Wówczas jest odpowiednia temperatura. Należy unikać nasłonecznienia i uprawiać rośliny w półcieniu."

Jak widzisz Patryku, co książka, to inna informacja na ten temat. Chodziło mi raczej o informację opartą na doświadczeniu posiadaczy, a nie na teorii książkowej.

Agnieszko prezent od M śliczny, taki energetyczny ;:3
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny i do tego 2 w jednej doniczce... Rzadko się coś takiego zdarza.
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Wiolu dziękuje za odwiedziny ,moja miltonia latem siedzi w domu i tak pewnie zostanie ,chyba jej to odpowiada ,może napisze ktoś ,kto trzyma miltonie na dworze i dowiemy się jak jej się to podoba :D

Dusiu dzięki ,że wpadłaś :wit
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Słoneczny naprawdę słonko przypomina :) i do tego na raz dwa super :)
Awatar użytkownika
Cissydy
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 16 lut 2010, o 10:13

Post »

Oh, śliczna kolekcja. Mam nadzieję, że ja się z doświadczeniem wyrobię i brak tak pięknej jak Ty, wrodzonej ręki do storczyków samym rzemieślnictwem nadrobię...
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Cissydy ja też kiedyś kupiłam pierwszego storczyka ,zreszta mam go do dzisiaj i też za bardzo nie wiedziałam jak o niego dbać .Zanim trafiłam na to forum przeczytałam wiele informacji w necie i na innych forach odnośnie pielęgnacji i nawet teraz tez korzystam z wielu źródeł jednocześnie ,czytam wiele opini i wypośrodkowywuję wszystkie uwagi i informacje . Wten sposób pogłębiam ciągle swoją wiedzę i mam szansę juz nie wysyłać żadnych okazów do" krainy wiecznie kwitnących storczyków"
Szybko nauczysz się dbać o swoje skarby tak ,by cieszyły oko Twoje i nasze na forum czego Ci z całego serca zyczę ,bo nie ma nic piękniejszego jak nasze kwiaty odwdzięczaja sie cudnymi i fantastycznymi kwinieniami . ;:77
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
Cissydy
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 16 lut 2010, o 10:13

Post »

Dziękuje za miłe słowo :) Będę się starać ze wszystkich sił.. ale tak by nie przesadzić :P.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Agnieszko- widzę u Ciebie ślicznego żółtego Phal- kropka w kropkę jak mój- mój też prezentowy, ale ja go sobie sama wybrałam. Też pachnie. Njapierw myślałam, że to taki zielskowaty zapach, ale wczoraj, gdy zaświeciło słoneczko zapachniał intensywnie bzowo. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”