Ogród Gosi
- dwostr
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Gosi
Witaj Gosiu ,przeczytałam ,że masz różyczkę westerland i zaliczasz ją do ulubionych.Ja zeszłej wiosny też ją kupiłam i moje odczucia co do nie zmieniały się jak w kakejdoskopie:najpierw po przeczytaniu opisu-rewelacja -kupiłam,potem dłuugie czekanie...kilka pączków ,3-4dni ..i po "ptokach"-myślałam ,że zwątpię... Po kilku tygodniach ukazały sie następne pąki ,potem następne i jeszcze następne i tak do póżnej jesieni -już nawet nie przeszkadzało mi że tak krótko kwitną i że takie bałaganiary...
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ostróżki też równie piękne..,uwielbiam te byliny,latem dokupiłam do swoich niebieskich -błękitną...ciekawe ,czy się przyjęła 
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I skończyło się rumakowanie. Nastała szara rzeczywistość - powrót do pracy. Spędziłam wspaniały wirtualny tydzień. A teraz czas wrócić do rzeczywistości.
Witam wszystkich odwiedzający
Bardzo mi miło, że do mnie zaglądacie.
Maju dziękuję za kwiatka
, Bardzo szkoda, że musiałaś sama pić kawkę. Chętnie bym się przyłączyła, ale sama rozumiesz
Może kiedyś uda nam się razem napić takiej prawdziwej
Witam Cię Marylko. Już coraz nas więcej, prawda?. Może kiedyś dorównamy liczebnością Wrocławiakom
Bożenko niestety zdjęcie przekłamuje. Klasyczna fioletowa.
Języczkę już masz.
Danusiu uwielbiam jej kolor i delikatność płatków, To co, że szybko gubi płatki, jeżeli będzie miała tyle kwiatów, że nie będzie tego aż tak widać. Mam nadzieję, że u mnie taka będzie.
posadziłam ja na jesieni, więc nawet nie wiem, czy mi przetrwa
Gosiu, Aniu
lubię łączyć kolorki i nie lubię pozostawiać róży samej, gdyż czasami wygląda jak królowa bez szaty. Mówię o chwili kiedy atakuje ją np plamistość i zostaje łysa. Tak było u sąsiadki ...brrrrr.
Witam wszystkich odwiedzający
Maju dziękuję za kwiatka
Witam Cię Marylko. Już coraz nas więcej, prawda?. Może kiedyś dorównamy liczebnością Wrocławiakom
Bożenko niestety zdjęcie przekłamuje. Klasyczna fioletowa.
Danusiu uwielbiam jej kolor i delikatność płatków, To co, że szybko gubi płatki, jeżeli będzie miała tyle kwiatów, że nie będzie tego aż tak widać. Mam nadzieję, że u mnie taka będzie.
Gosiu, Aniu
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
I mnie sie spodobała otróżka jako tło dla róży i jezeli dobrze widzę, to niżej rosła sobie maciejka ? Przepieknie pachnie. Nie może jej zabraknąć w ogrodzie. Ja już kupiłam 2 opakowania.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- Margo2

Olu bardzo lubię maciejkę. Rozsiewam gdzie bądź. Ze względu na to, że wokół tarasu nie mam rabatek, żeby mi wieczorami ładnie pachniało sieję ja do doniczek.
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Małgosiu wpadłam z rewizytą i przyznam, że jestem zachwycona. Ja również bardzo powoli zagospodarowuję trawnik ze względu na chłopców. I u nas w ogrodzie czasem jest dość znaczna ilość dzieci
. Rośliny na trasie "przelotu" zbyt długo nie pożyją, ale pocieszam się tym, że czas leci, dzieci rosną a ja długo będę miała co robić w ogrodzie. Bradzo podoba mi się twoje różane połączenia z ostróżką i żurawką.
Będę do ciebie zaglądać
Będę do ciebie zaglądać
- Margo2

Dziękuję Dorotko za odwiedziny. Czyli mamy ze sobą dużo wspólnego
Możemy wymieniać się doświadczeniami. 
- Margo2

Widzę, że w ogóle mamy podobne upodobania.
Tylko,żeby nam się chłopy nie pomylili 
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Wsystko możliwe, w końcu oba są ciężcy do urobienia w ogródek...

- majka300
- 1000p

- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Witaj Gosiu widzę że wątek wspaniale ci się rozwija
Obejrzałam Twoje śliczności i zmykam
pospacerować po innych ogrodach 
Pozdrawiam cieplutko

Obejrzałam Twoje śliczności i zmykam
Pozdrawiam cieplutko
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat
Zapraszam
-
Basia43
- 200p

- Od: 4 lut 2010, o 17:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj Gosiu
Piękny świat stworzyłaś wokół siebie.
Naprawdę cudnie tam u Ciebie. Już nie mogą się doczekać wiosny i lata żeby podziwiać Twój piękny ogród i zobaczyć co nowego znowu wymyślisz.
Pozdrawiam Barbara
Pozdrawiam Barbara
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Witaj Gosiu
Jeszcze raz obejrzałam Twoje roślinki i zwróciłam uwagę na rododendrony z pierwszej strony. Dawno je masz? Kwitną cudownie. Może znasz nazwy?
Twoja różyczka z OBI bardzo ładna. Ja też "ratowałam" rośliny z OBI
Przyjęły mi się późno sadzone róże rabatowe i na pniu oraz glicynie. Jedną zimę przetrzymały, więc chyba teraz nie zmarzną. W listopadzie kupowałam po złotówce bidne clematisy bylinowe w Praktikerze i jestem bardzo ciekawa, co z nich będzie. Takie zakupy są bezstresowe, na zasadzie - może urośnie, a jak nie, to trudno, tragedii nie będzie.

Jeszcze raz obejrzałam Twoje roślinki i zwróciłam uwagę na rododendrony z pierwszej strony. Dawno je masz? Kwitną cudownie. Może znasz nazwy?
Twoja różyczka z OBI bardzo ładna. Ja też "ratowałam" rośliny z OBI
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Ja też jeszcze raz obejrzałam sobie Twoje roślinki .
Iglaki masz już całkiem spore ,a mężowi sosna się spodobała
On ma jakąś obsesje na tle sosen ,tylko sosny kupuje
Uśmiałam się z języczki ,że rośnie pod rynną . Biedna trafiła z
deszczu pod rynnę
A tak poważnie, to dobre
miejsce jej znalazłaś
Iglaki masz już całkiem spore ,a mężowi sosna się spodobała
On ma jakąś obsesje na tle sosen ,tylko sosny kupuje
Uśmiałam się z języczki ,że rośnie pod rynną . Biedna trafiła z
deszczu pod rynnę
miejsce jej znalazłaś
- Margo2

Witam moich miłych gości.
Aniu A nie mówiłam, że łatwo się pomylić, zwłaszcza po ciemku
Maju cieszę się, że do mnie zaglądasz
Basiu 43 witam Cię u siebie i zapraszam ponownie
Basiu - Basjak Niestety nazw nie pamiętam, bo były kupione w czasach kiedy jeszcze forum nie było i nie interesowały mnie nazwy tylko czy mi się podoba czy nie, jakieś 4 lata temu.
Lubię kupować czasami takie roślinki i patrzeć jak pięknie się odwdzięczają, chociaż niekiedy już są tak zniszczone, że nic im nie pomaga. Najśmieszniejsze jest to, że moją różyczkę kupiłam jako żółtą rabatową, a tutaj wyszedł śliczny róż.
Bożenko mój też lubi iglaki. Ja w części popieram jego upodobanie, ponieważ bez iglaków zimowy ogród byłby pusty. A tak jest na czym oko zawiesić. Tworząc rabaty staram się kupować rośliny odpowiadające danemu miejscu, a więc idę do sklepu z listą. Chociaż to jest trudne, bo czasem kupuję roślinę pod wpływem impulsu i biegam po ogrodzie szukając jej odpowiedniego miejsca. W dodatku, nawet jak mam już jakiś zestaw roślin obmyślany to okazuje się że nie ma ich w sklepach i wtedy muszę szukać zamienników, bo u mnie rabaty muszą powstawać szybko. A przez internet do tej pory nie kupowałam.
Aniu A nie mówiłam, że łatwo się pomylić, zwłaszcza po ciemku
Maju cieszę się, że do mnie zaglądasz
Basiu 43 witam Cię u siebie i zapraszam ponownie
Basiu - Basjak Niestety nazw nie pamiętam, bo były kupione w czasach kiedy jeszcze forum nie było i nie interesowały mnie nazwy tylko czy mi się podoba czy nie, jakieś 4 lata temu.
Lubię kupować czasami takie roślinki i patrzeć jak pięknie się odwdzięczają, chociaż niekiedy już są tak zniszczone, że nic im nie pomaga. Najśmieszniejsze jest to, że moją różyczkę kupiłam jako żółtą rabatową, a tutaj wyszedł śliczny róż.
Bożenko mój też lubi iglaki. Ja w części popieram jego upodobanie, ponieważ bez iglaków zimowy ogród byłby pusty. A tak jest na czym oko zawiesić. Tworząc rabaty staram się kupować rośliny odpowiadające danemu miejscu, a więc idę do sklepu z listą. Chociaż to jest trudne, bo czasem kupuję roślinę pod wpływem impulsu i biegam po ogrodzie szukając jej odpowiedniego miejsca. W dodatku, nawet jak mam już jakiś zestaw roślin obmyślany to okazuje się że nie ma ich w sklepach i wtedy muszę szukać zamienników, bo u mnie rabaty muszą powstawać szybko. A przez internet do tej pory nie kupowałam.
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
To identycznie, jak ja. Aż mi trochę wstyd .Margo2 pisze:
Niestety nazw nie pamiętam, bo były kupione w czasach kiedy jeszcze forum nie było i nie interesowały mnie nazwy tylko czy mi się podoba czy nie
Ja kupuję przez internet, ale staram się kupować u wiarygodnych sprzedających. Choć wpadki też mi sie zdarzyły.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki