zaszczepiłam w Tobie chęć posiadania hortensji
Lecę do Pawła zobaczyć czy on ma derenia kousa

Monisiu, witaj...rogalm1 pisze:Witam Cię Gabrysiu po bardzo długiej przerwie, nie dam rady nadrobić straconych wątków, ale przynajmniej nazachwycałam oczy Twoimi wszystkimi pięknymi zdjęciami. Mam nadzieję, że teraz już będę mogła na bieżąco śledzić życie Twojego (jednego z moich ukochanych!) ogrodu. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za pamięć, nawet wtedy jak mnie tu nie było!
Bożenko, ale to Ty mi otworzyłaś oczy na hortensje...Babopielka pisze:Gabia - ja tam nie zarażam nikogoNo może tylko
zaszczepiłam w Tobie chęć posiadania hortensji![]()
Lecę do Pawła zobaczyć czy on ma derenia kousa
Pawle, jesienią gdy buszowałam po all. były różowe... ale nie zwróciłam uwagi na odmianę.rispetto pisze:Gabi u mnie kousa dopiero w planie na tą wiosnę, ale szukając odmian trafiłem właśnie na te. Ja chyba zdecyduję się na różowego, bo drzewek kwitnących na biało już mam trochę.
Miłej niedzieli

Tak... metrowy za 50... to całkiem przyzwoita cena.rispetto pisze:Widziałem w szkółce różowego (chyba tego Satomi) tak na oko metrowego za 50 zł. To jeszcze cena do przełknięcia

Halina Kwak pisze:Gabrysiuróże cudne !!! ... a zdjęcia - mistrzostwo świata
Witaj Basiu...basjak pisze:Witam![]()
Znalazłam się tutaj uwiedziona "Modlitwą"Chyba do mnie wołałaś ta pieśnią...
Przebiegłam po ogródku i zauroczyłaś mnie barwami![]()
![]()
.
Zauważyłam wpis o zimowaniu galtonii w gruncie. Pocieszyłaś mnie, bo zapomniałam o jej wykopaniu. Może mojej też się uda.

A moja Anabelka z radości, ze dostała korzonków zakwitła dwoma potężnymi pomponami, które ją przygięły do ziemi. Miałam je oberwać..ale były takie ładne, tak się cieszyłam, że zakwitła, że je zostawiłam. Nie miałam sumienia..choć może powinnam aby się wzmocniła.Gabriela pisze:Hi..hi... to prawda... ten co tu nie bywa... a bywa tu niewielu...![]()
Ja dostałam od Bożenki dwie... właśnie Anabelkę, i jeszcze jakąś, ale nie pamiętam.
Niestety nie zakwitła mi, ale mam nadzieję że w tym roku zobaczę jej kwiaty.

Tak myślisz ?judyta pisze:
Bywa, bywa..tylko chyba ludkowie tej zimy poprzewracali się na drugi bok i dalej drzemią...widoków na wiosnę ni ma
Tak myślałam... i co ? jak Ci się podoba to co robię ?basjak pisze:Gabrysiu!Po prostu weszłam na Twój blog i przywitał mnie Nalepa, tak pięknie, że aż ciarki mi się pojawiły.
Nie sposób pozwiedzać dokładnie forumnowym ogródków, a Twój na pewno będzie jednym z tych, gdzie będę bywać na bieżąco.
Miłego dnia

Gabiś-no to jedna bida...jak mnie nie zasypie, to utonęNi ma widoków... oj ni ma...ale gdzieś czytałam, że od środy ma być odwilż...![]()
..ja to wiem, jestem o tym przekonanaTak myślisz ?![]()