Ogród 2010 - Priam cz.3
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród 2010 - Priam cz.3
Bardzo bym chciała bo uwielbiam ich puchate kity
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja zawsze lekceważyłam Biedronkę. Teraz będę zaglądać, zwłaszcza, że również w innych wątkach chwali się biedronkowe zakupy np. azalie gruntowe.
Umawiacie się na wystawę jesienną w Chorzowie, czyżby w maju się Wam nie podobało?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Margo2 - a może gleba była za mało przepuszczalna?? To jak kupisz pustynnika to razem będziemy obserwowali i sprawdzali jak rosną nasze "pociechy".
basjak- a widzisz Biedronka też potrafi pozytywnie zaskoczyć. Osobiście azali w Biedronce nie widziałem, ale z różaneczników jestem bardzo zadowolony ;)
Co do wystaw w Chorzowie to z Forumkami spotkałem się po raz pierwszy jesienią i było fajnie. Asortyment też był spory. A umawiamy się na jesień bo roślin, których poszukuje nie ma wiosną ;)
Na wiosennej wystawie też się pewnie spotkamy, chociażby dlatego, ze wiosennej wystawy jeszcze nie widziałem.
Dzisiaj o godzinie 20:15 na TVP1 będziemy wybierali utwór który będzie reprezentował Polskę w Oslo (Norwegia).

W stawce mamy 10 piosenek z czego wg mnie tylko dwie zasługują na uwagę i głosy ludzi.
Są to:
Marcin Mroziński "Legenda", który wystąpi jako 4 http://www.youtube.com/watch?v=6QgKKXZy ... re=related
Anna Cyzon "Love me", 8 występ http://www.youtube.com/watch?v=XQvylhny ... feature=iv
Przejrzałem również internet i stworzyłem taką oto tabelkę:

Czy uzyskane w niej wyniki okażą się na tyle obiektywne, że zwycięży faworyt internautów?? Przekonamy się jeszcze dziś wieczorem!
basjak- a widzisz Biedronka też potrafi pozytywnie zaskoczyć. Osobiście azali w Biedronce nie widziałem, ale z różaneczników jestem bardzo zadowolony ;)
Co do wystaw w Chorzowie to z Forumkami spotkałem się po raz pierwszy jesienią i było fajnie. Asortyment też był spory. A umawiamy się na jesień bo roślin, których poszukuje nie ma wiosną ;)
Na wiosennej wystawie też się pewnie spotkamy, chociażby dlatego, ze wiosennej wystawy jeszcze nie widziałem.
Dzisiaj o godzinie 20:15 na TVP1 będziemy wybierali utwór który będzie reprezentował Polskę w Oslo (Norwegia).

W stawce mamy 10 piosenek z czego wg mnie tylko dwie zasługują na uwagę i głosy ludzi.
Są to:
Marcin Mroziński "Legenda", który wystąpi jako 4 http://www.youtube.com/watch?v=6QgKKXZy ... re=related
Anna Cyzon "Love me", 8 występ http://www.youtube.com/watch?v=XQvylhny ... feature=iv
Przejrzałem również internet i stworzyłem taką oto tabelkę:

Czy uzyskane w niej wyniki okażą się na tyle obiektywne, że zwycięży faworyt internautów?? Przekonamy się jeszcze dziś wieczorem!
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Przemku, mnie też podoba się ten klematis... szkoda że nie znasz nazwy.
A jak długo go masz ?
A jak długo go masz ?
- Priam
- Przyjaciel Forum

Gabrysiu - przedstawiony na zdjęciu powojnik ma dwa góra 3 lata - na pewno nie więcej. Najwyraźniej trafił na dobre warunki bo w tym roku kwitł przez prawie całe lato! 
- Margo2

Kiesy ja się doczeka takiego kwitnienia moich powojników? 
- Priam
- Przyjaciel Forum

Pociesze Was - mój powojnik (prawdopodobnie) "The President" kwitnie bardzo słabo. Mimo, że jest moim pierwszym powojnikiem to najlepszym roku miał max. 10 kwiatów 
A ten ze zdjęcia wyżej ma około 60-70 cm.
A ten ze zdjęcia wyżej ma około 60-70 cm.
- Margo2

To co tu zrobić, żeby kwitły lepiej ? 
- Priam
- Przyjaciel Forum

Różowy kwitnie na południowej wystawie z przepuszczalnym podłożem. Korzenie ma zakryte przez rośliny jednoroczne.
I w czasie sezonu 2 razy były zasilane nawozem.
I w czasie sezonu 2 razy były zasilane nawozem.
- Margo2

U mnie też ziemia jest przepuszczalna i też zasilam i też rosną pod nim kwiatki
Może muszę jeszcze trochę poczekać
Może muszę jeszcze trochę poczekać
- Priam
- Przyjaciel Forum

Trzymam kciuki aby w tym roku ci sie udało i aby Twój powojnik pięknie kwitł!!!!
Za godzinkę Eurowizja na TVP1!!!!
Za godzinkę Eurowizja na TVP1!!!!
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pochwal się co kupiłeśPriam pisze:Za waszym przykładem też udałem sie do sklepu i zrobiłem nasionkowe zakupy!
- Priam
- Przyjaciel Forum

Dawidzie - jutro wstawię fotki, jak wrócę z uczelni. jeszcze nie zrzuciłem z aparatu.
Tymczasem przedstawiam Wam Polskiego reprezentanta na Eurowizji w Oslo:
Marcin Mroziński "Legenda" http://www.youtube.com/watch?v=Sj89CkNdHpI

Tymczasem przedstawiam Wam Polskiego reprezentanta na Eurowizji w Oslo:
Marcin Mroziński "Legenda" http://www.youtube.com/watch?v=Sj89CkNdHpI

- Priam
- Przyjaciel Forum

Tak jak obiecałem, przedstawiam Wam moje najnowsze zakupy. Są małe ale to na pewno początek - roślin jednorocznych.

W sumie to jestem bardzo zadowolony z wybranych nasion. Kupiłem 4 torebki szałwii. Najbardziej zadowolony jestem z szałwi omączonej, której szukam już od ponad roku. Sadzonek tej rośliny w moich okolicach nie ma więc wysieję nasionka ;) planuje posadzić je koło róż na wschodniej wystawie.
Szałwia "Luna" i "Ramona" w moim ogrodzie były już rok temu, a "Markiza" będzie moim debiutem.
Po zeszłorocznych siewach do gruntu jestem przekonany, że w tym roku już tak nie zrobię. Z 3 paczek wysianych do gruntu miałem tylko kilka sadzonek
W tym roku wszystko wysieje w domu i sukcesywnie będę zawoził na wieś i wsadzał do gruntu.

W sumie to jestem bardzo zadowolony z wybranych nasion. Kupiłem 4 torebki szałwii. Najbardziej zadowolony jestem z szałwi omączonej, której szukam już od ponad roku. Sadzonek tej rośliny w moich okolicach nie ma więc wysieję nasionka ;) planuje posadzić je koło róż na wschodniej wystawie.
Szałwia "Luna" i "Ramona" w moim ogrodzie były już rok temu, a "Markiza" będzie moim debiutem.
Po zeszłorocznych siewach do gruntu jestem przekonany, że w tym roku już tak nie zrobię. Z 3 paczek wysianych do gruntu miałem tylko kilka sadzonek
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne, szałwiowe zakupy