Zabeczko, te były w tamtym roku wysiane jako kaktusowe, ale powiem ci że w rzeczywistości były ładniejsze niż na zdjęciach.Jest jeszcze kilka innych, ile nie sa sfotografowane.Dalie tylko niektóre dziedziczą cechy roślin matecznych, ale warto poeksperymentować.W tym roku też sieję , bo zebrałam nasionka.
Aniu dotarły dzisiaj do mnie nasionka Asklepiasa dziękuję bardzo A może byś chciała nasionka Trawy pampasowej Dostałam podzielę się chętnie Aniu kiedy siać Asklepiasa
Romciu trawę to ja kiedyś siałam i nic mi nie wzeszło więc nie wiem czy chcę chyba raczej nie .Może jak ty posiejesz i ci wyjdzie to potem wyślesz jakąś malutką sadzonkę. Trawa bardzo mi się podoba. Asklepiasa siej na wiosnę bezpośrednio na grządkę ja tak siałam.Długo szły te nasionka .Tego samego dnia wysłałam tobie i Krysi , ona dostała na drugi dzień, a wysyłałam w poniedziałek.
Witaj Aniu do mnie nasionka przyszły błyskawicznie bo wysłane były "razem z dobrym serduszkiem"
a ono ma potężną moc ..... pokona nawet naszą kochana Pocztę.
Witam Aniu
Jestem pod wrażeniem oglądając Twoje dalie. Szkoda, że zima się tak srogo z nimi obeszła. Jednak z Twoim zapałem nowa kolekcja nie będzie gorsza. Ja kupiłam sobie w grudniu 2009 r 24 ary piaskownicy na wsi, Od dwóch miesięcy sledzę to forum i z dnia na dzień jestem bardziej głupia . Wszystkie ogrody są tak piękne , że dech zapiera. Mam nadzieję, że ja też będę miała ogródek w którym będę mogła odpocząć po stresującej pracy. życzę Ci pięknych okazów, domku z duszą i dużo sił, żeby nad tym wszystkim zapanować. Pozdrawiam Ciebie i Twojego ugodowego M
Emmi53 dziękuję za ciepłe słówka.Już dziś nie mam najmniejszych wątpliwości , ze będziesz miała ogród z swoich marzeń zanim się obejrzysz.Nic się nie martw , ze inni już mają , był czas, że oni tez zaczynali i mówili tak jak ty.Nie minie rok albo 2 już się będziesz cieszyła ogrodem takim jak inni albo i ładniejszym.To forum jest przyjazne jak żadne inne więc jeśli tylko masz jakiekolwiek wątpliwości pytaj a każdy kto tylko wie ci odpowie. Życzliwośc ludzi na forum nie zna granic wierz mi.
Romciu, nie ma za co dziękować, jeśli tylko cokolwiek wiem to chętnie wiedzą się podzielę.Życzę ci by wyszło jak najwięcej trawki to ja też jedną dostanę