No no ...
Ogród Orinoko
- Greta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 mar 2007, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Orinoko
Orinoko , mało , że masz ogród jak marzenie , wspaniale przedstawiasz moją miłość - konie , to jeszcze jesteś wrażliwy na muzyke.
No no ...

No no ...
-
marzenaF
- 1000p

- Od: 24 sie 2009, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No w moim ogrodnicZym nie było niestety
popatrzę jeszcze w mieście. Jesteś mistrzuniem, oj jesteś! Jestem tego wiecej niz pewna
Mam pytanie kiedy się wysiewa taką szałwię i czy bezpośrednio do ziemi? Pozdrawiam i jeszcze jedno hihihihi kiedy będzie ta wiosna ,żebym nie przegapiła

Mam pytanie kiedy się wysiewa taką szałwię i czy bezpośrednio do ziemi? Pozdrawiam i jeszcze jedno hihihihi kiedy będzie ta wiosna ,żebym nie przegapiła
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Spełnione marzenie Marzenki
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Widzę, że jesteś fachowcem. Trudno się było nie zachwycić. Serdecznie pozdrawiam
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Super porównawcze zdjęcia
Narobiłam sporo zdjęć pod śniegową pierzynką i już czekam by zrobić w pełnym rozkwicie.
Narobiłam sporo zdjęć pod śniegową pierzynką i już czekam by zrobić w pełnym rozkwicie.
- harwi

- Od: 5 mar 2008, o 14:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Super to jeszcze z 3-4 lata i Cie dogonie.
Filmik ekstra na następna imprezę mam nadzieję, że zaprosisz sąsiadów cio? ;)
Filmik ekstra na następna imprezę mam nadzieję, że zaprosisz sąsiadów cio? ;)
-
mamba9991
- 1000p

- Od: 13 paź 2008, o 19:00
Powiem w tajemnicy - chciałam zgapić parę pomysłów. Lecz na szczczęście mi przeszło, ogród to ja przecie. A to mój początek ogrodu w nowym mieście po przeprowadzce.

Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Witaj
Podpisuję się pod wszystkimi zachwytami nad Twoim ogrodem
Piękna altana i danow nie widziałem u kogoś w ogrodzie tylu wspaniałych traw! Bardzo podoba mi się oczko, a taką lilię widze po raz pierwszy w zyciu

Podpisuję się pod wszystkimi zachwytami nad Twoim ogrodem

-
Erik
- 100p

- Od: 30 sty 2010, o 12:55
Witaj Orinoko!
Jestem nowy na tym forum i dopiero przespacerowałem sie po kilku ogrodach az wreszcie trafiłem do Ciebie.
Oj WARTO BYŁO,nastepny WSPANIAŁY ogród w angielskim stylu
Pięknie zestawione grupy bylin kojarzą mi sie z wiejskimi ogrodami Angli,ale jest tu jeszcze cos trawy,
które z kolei charakteryzują naturalistyczne nasadzenia holenderskiego projektanta Pieta Oudolfa.
Całośc PIĘKNIE ze soba harmonizuje. KOCHAM takie ogrody!
ZAPRASZAM do mnie.
Jestem nowy na tym forum i dopiero przespacerowałem sie po kilku ogrodach az wreszcie trafiłem do Ciebie.
Oj WARTO BYŁO,nastepny WSPANIAŁY ogród w angielskim stylu
Pięknie zestawione grupy bylin kojarzą mi sie z wiejskimi ogrodami Angli,ale jest tu jeszcze cos trawy,
które z kolei charakteryzują naturalistyczne nasadzenia holenderskiego projektanta Pieta Oudolfa.
Całośc PIĘKNIE ze soba harmonizuje. KOCHAM takie ogrody!
ZAPRASZAM do mnie.
- orinoko01
- 200p

- Od: 21 cze 2009, o 22:39
Witam milutko!!
Greto Do ogrodu jak marzenie to jeszcze sporo kroczków mi brakuje, ale realizuje je powolutku.
Konie są piękne ....mam z nimi sporo filmików, ale jako że to forum o roślinkach to wstawiam -Mój ogród Grudzień 2009
Marzenko Ogólnie szałwie wysiewać należy w maju-czerwcu na rozsady, albo czerwiec-lipiec do gruntu. Ja szałwi nie wysiewam bo robią to same. Wschodzą bardzo obficie, więc muszę je traktować roundupem, żeby trzymać w ryzach.
Wiosna natomiast będzie na wiosnę hihhihii
Gancjano Pozdrawiam serdecznie sąsiadkę i na spacer zapraszam ponownie.
Olu Ja juz nie robie zdjęć zimowych...zaczyna mnie lekko drażnić ta śniegowa pierzynka.
Wiolu Co mi zrobisz jak mnie złapiesz?
Imprezka hubertuskowa jest jak najbardziej wskazana...więc zapraszam już dziś.
Mambo Tylko patrzeć jak roślinki z tej kuwetki się rozprzestrzenią...a tak w ogóle to co tam posiałaś?
Rispetto Miło mi Ciebie gościć.
Ta roślinka ze zdjęcia to Żabiściek pływający (Hydrocharis morsus-ranae). Dzięki niej mam bardzo czystą wodę gdyż jej korzenie działają jak filtr. Jest dość ekspansywna, ale nie jest to jakiś minus. Łatwo można ją wyprosić z sadzawki. Na zimę wytwarza pączki przetrwalnikowe, które na wiosnę dają życie nowej roślinie....a i jeszcze jest świetnym schronieniem dla narybku i innych żyjątek.

Eriku Miło mi że Ci się podoba mój ogród. Kiedy go zakładałem nie planowałem konkretnego stylu...trzymam się tylko ściśle kolorystyki i wymagań poszczególnych roślin.
Greto Do ogrodu jak marzenie to jeszcze sporo kroczków mi brakuje, ale realizuje je powolutku.
Konie są piękne ....mam z nimi sporo filmików, ale jako że to forum o roślinkach to wstawiam -Mój ogród Grudzień 2009
Marzenko Ogólnie szałwie wysiewać należy w maju-czerwcu na rozsady, albo czerwiec-lipiec do gruntu. Ja szałwi nie wysiewam bo robią to same. Wschodzą bardzo obficie, więc muszę je traktować roundupem, żeby trzymać w ryzach.
Wiosna natomiast będzie na wiosnę hihhihii
Gancjano Pozdrawiam serdecznie sąsiadkę i na spacer zapraszam ponownie.
Olu Ja juz nie robie zdjęć zimowych...zaczyna mnie lekko drażnić ta śniegowa pierzynka.
Wiolu Co mi zrobisz jak mnie złapiesz?
Imprezka hubertuskowa jest jak najbardziej wskazana...więc zapraszam już dziś.
Mambo Tylko patrzeć jak roślinki z tej kuwetki się rozprzestrzenią...a tak w ogóle to co tam posiałaś?
Rispetto Miło mi Ciebie gościć.
Ta roślinka ze zdjęcia to Żabiściek pływający (Hydrocharis morsus-ranae). Dzięki niej mam bardzo czystą wodę gdyż jej korzenie działają jak filtr. Jest dość ekspansywna, ale nie jest to jakiś minus. Łatwo można ją wyprosić z sadzawki. Na zimę wytwarza pączki przetrwalnikowe, które na wiosnę dają życie nowej roślinie....a i jeszcze jest świetnym schronieniem dla narybku i innych żyjątek.

Eriku Miło mi że Ci się podoba mój ogród. Kiedy go zakładałem nie planowałem konkretnego stylu...trzymam się tylko ściśle kolorystyki i wymagań poszczególnych roślin.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Orinoko piękne porównania . Te kępki na pierwszym zdjęciu to lawenda ?
Ale masz dużo ,czy ona pięknie pachnie jak kwitnie ?
Genia
Ale masz dużo ,czy ona pięknie pachnie jak kwitnie ?
Genia
Witaj
Ja jeszcze z pytaniem o ten żabiściek. Rozumiem, że to są takie maleńkie listki po kilka cm średnicy? Zasugerowałem się zderzeniem z liliami
Ja jeszcze z pytaniem o ten żabiściek. Rozumiem, że to są takie maleńkie listki po kilka cm średnicy? Zasugerowałem się zderzeniem z liliami
Dzięki trawą wygląda egzotycznie .Altanka i mostek jak prosto z dalekiego wschodu
Przydała by się jeszcze w trawie może pagoda i dzwonki bambusowe grające na wietrze
Mój Romantyczny Ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=52&t=35274" onclick="window.open(this.href);return false;
"Nie pozwól aby twoje marzenia zarosły chwastami".
"Nie pozwól aby twoje marzenia zarosły chwastami".
- orinoko01
- 200p

- Od: 21 cze 2009, o 22:39
Geniu To kocimiętki, mam jej dwie odmiany .....lawendę zlikwidowałem bo nie potrafiłem utrzymać ładnego pokroju.
Rispetto Tak, ten Żabiściek ma niewielkie listki 4-6 cm. średnicy zebrane w rozety po 5-10 szt. Bardzo lubię tę roślinkę i ją polecam.
Jarku Japoński ogród to nie jest, ale rzeczywiście dość sporo roślin w nim ma pochodzenie azjatyckie. Altankę i mostek zrobiłem samodzielnie a na wiosnę mam w planach wykonanie ogrodzenia z bambusa.
W trawie to przydały by się świerszcze....byłby lepszy efekt hihihihi.
Nie mam za bardzo co wklejać, więc jeszcze kilka porównań.

Rispetto Tak, ten Żabiściek ma niewielkie listki 4-6 cm. średnicy zebrane w rozety po 5-10 szt. Bardzo lubię tę roślinkę i ją polecam.
Jarku Japoński ogród to nie jest, ale rzeczywiście dość sporo roślin w nim ma pochodzenie azjatyckie. Altankę i mostek zrobiłem samodzielnie a na wiosnę mam w planach wykonanie ogrodzenia z bambusa.
W trawie to przydały by się świerszcze....byłby lepszy efekt hihihihi.
Nie mam za bardzo co wklejać, więc jeszcze kilka porównań.

- Grzesiu

- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Pięknie...
nie muszę mówić że same moje kolory
A ta altanka to jednak coś mi też przypomina styl japoński....
chociaż ja to się tam nie znam....
nie muszę mówić że same moje kolory
A ta altanka to jednak coś mi też przypomina styl japoński....
chociaż ja to się tam nie znam....