Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r
-
barbarka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko wspaniały wiosenny spacerek Nam fundnełaś
Dzięki było cuudnie

Dzięki było cuudnie
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziewczyny , dzięki za odwiedziny. Tak , fundnęłam sobie spacerek po wiosennym ogrodzie, żeby się trochę lepiej nastroić po tej powodzi a poza tym trzeba teraz pomyśleć o tym gdzie upchnąć nowe cebulki, co wyłopatkować poza posesję, co ewentualnie jeszcze dosadzić a co zmienić przed zimą, żeby wiosną znów było cudnie, kolorowo i zielono.A poza tym wiosną chce się żyć choćby tylko dla widoku zakwitających narcyzów , tulipanów, szafirków i innych kwiatów a perspektywa lata przed sobą nastraja niezmiernie optymistycznie. Czyż nie tak ?

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
barbarka

Oj
Tak
Tak
Tak
Grażynko 
Niezmiernie optymistycznie
Niezmiernie optymistycznie
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Barbarko - cieszę się że podzielasz moje myśli. Ja się strasznie cieszę jak widzę że to co posadziłam przetrwało i że rośnie, potem nie mogę się doczekać aż zakwitnie. A potem leżę na leżaku lub bujam się na huśtawce i nasycam oczy kwieciem aż do znudzenia - ale to jest właśnie to - ogrodnicza pasja.
Małgosiu - super
, tak się cieszę że twój liliowiec sobie poradził / zaczarowałam go / a kiedy rozrosną się moje nowe liliowce, to znów Ci poślę i będziemy miały obie co podziwiać. :P :P :P . A moja kotka Misia stale mi towarzyszy przy pracach ogrodowych wraz z dwójką innych jej kociaków, no i moja psinka Tinka.
Deszcz już na szczęście nie pada stale ale z przerwami, tak że zdążyłam obrać trochę moich rajskich jabłuszek i będę robić dżemik - pychotka

Małgosiu - super
Deszcz już na szczęście nie pada stale ale z przerwami, tak że zdążyłam obrać trochę moich rajskich jabłuszek i będę robić dżemik - pychotka
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- piku
- Przyjaciel Forum

- Od: 12 lip 2007, o 13:20
Witaj Grażynko!
Taki ogrom na forum ogrodów do zwiedzania, że dopiero dziś wpadłam do Ciebie, mam nadzieję, że mi wybaczysz i pozwolisz się wprosić do fanklubu liliowców. co prawda mam tylko 3 ale myślę powiększyć swoją kolekcję, tak bardzo mnie urzekły. Przykro mi z powodu podtopień w Twojej okolicy, mam jednak nadzieję że wkrótce nadejdzie złota polska jesień

Taki ogrom na forum ogrodów do zwiedzania, że dopiero dziś wpadłam do Ciebie, mam nadzieję, że mi wybaczysz i pozwolisz się wprosić do fanklubu liliowców. co prawda mam tylko 3 ale myślę powiększyć swoją kolekcję, tak bardzo mnie urzekły. Przykro mi z powodu podtopień w Twojej okolicy, mam jednak nadzieję że wkrótce nadejdzie złota polska jesień

- kogra
- Przyjaciel Forum

Witaj Piku
To prawda ,że ogrodów jest multum a co jeden to ładniejszy. Ja już sama też się gubię i nie wiem, czy już tu byłam i czy zostawiłam jakiś komentarz. Też nie wszędzie zostawiam ślady, bo musiałabym cały dzień siedzieć przy kompie.Ale cieszę się że do mnie zawitałaś.
Fanklub liliowców się rozrasta i przybywa nam tych pięknych kwiatów. Ja też kilka nowych odmian kupiłam w tym roku i mam nadzieję że może w przyszłym już będzie co pokazać.
Nadal u mnie leje , ale przynajmniej z przerwami, co nie grozi już powodzią.Od czwartku ma być już ciepło i słonecznie - więc byle do czwartku.
Dzięki za fotkę babiego lata.

To prawda ,że ogrodów jest multum a co jeden to ładniejszy. Ja już sama też się gubię i nie wiem, czy już tu byłam i czy zostawiłam jakiś komentarz. Też nie wszędzie zostawiam ślady, bo musiałabym cały dzień siedzieć przy kompie.Ale cieszę się że do mnie zawitałaś.
Fanklub liliowców się rozrasta i przybywa nam tych pięknych kwiatów. Ja też kilka nowych odmian kupiłam w tym roku i mam nadzieję że może w przyszłym już będzie co pokazać.
Nadal u mnie leje , ale przynajmniej z przerwami, co nie grozi już powodzią.Od czwartku ma być już ciepło i słonecznie - więc byle do czwartku.
Dzięki za fotkę babiego lata.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Symptomy prawdziwej jesieni już widać w moim ogródku. Rozkwitają marcinki czyli astry bylinowe i rozchodnik okazały.To chyba jedyne kwiaty, które w te deszczowe dni nie są zniszczone i można się nimi cieszyć.

Moja grządka kwiatowa przed domem została rozkopana i teraz muszę czekać aż deszcz przestanie padać, żeby można było coś dalej robić.

Moja grządka kwiatowa przed domem została rozkopana i teraz muszę czekać aż deszcz przestanie padać, żeby można było coś dalej robić.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
barbarka

Kwity bajecznie barwne
I mnie też ciekawi co tam będzie robione , proszę powiedz nam

I mnie też ciekawi co tam będzie robione , proszę powiedz nam
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Tak się jakoś wszystko nawzajem przerosło, że już sama nie wiedziałam gdzie kopać a gdzie nie, no i trzeba to od początku jakoś zagospodarować z sensem. Dorobiona będzie ścieżka z kamyków, żeby można było suchą nogą wejść między kwiatki nawet w deszczu, Może kilka dużych kamulców włożę między kwiatki - ot taka imitacja dużego skalniaka. Będą też pod dużymi krzewami białozielone funkie, żeby optycznie powiększyć przestrzeń, bo od chodnika do płotu to zaledwie 3 m. Posadzę też więcej tulipanów i narcyzów, więcej liliowców a z przodu rozchodniki.
Na razie prace są wstrzymane , bo nie sposób wejść na grządkę, człowiek zapada się w błocie po kostki od tych opadów / leje drugi tydzień tyle tylko, że z małymi przerwami, ale dzięki temu już nikogo nie topi /.Jestem jednak dobrej myśli i plan grządki się konkretyzuje. Jedyny problem to kamienie. Mam do najbliższego potoku z kamulcami 15 km. Ale jakoś sobie muszę z tym poradzić.
Na razie prace są wstrzymane , bo nie sposób wejść na grządkę, człowiek zapada się w błocie po kostki od tych opadów / leje drugi tydzień tyle tylko, że z małymi przerwami, ale dzięki temu już nikogo nie topi /.Jestem jednak dobrej myśli i plan grządki się konkretyzuje. Jedyny problem to kamienie. Mam do najbliższego potoku z kamulcami 15 km. Ale jakoś sobie muszę z tym poradzić.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Świetny pomysł ze ścieżką wśród kwiatów.
Z niecierpliwością, Tak jak i Ty czekam na poprawę pogody. Nadal pada, a ja tyle jeszcze zaplanowałam. Dwa tygodnie bez wychodzenia do ogródka to dla mnie stanowczo za długo.
Kiedyś się doczekamy i słoneczko pozwoli nam dokończyć zaczęte prace, czego Tobie i sobie życzę.
Kiedyś się doczekamy i słoneczko pozwoli nam dokończyć zaczęte prace, czego Tobie i sobie życzę.
Pozdrawiam Ewa
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
- kogra
- Przyjaciel Forum

Macie rację dziewczyny - kiedyś to się musi skończyć. Kiedyś w końcu słoneczko wyjrzy i zabierzemy się do pracy. Tyle jeszcze zostało do zrobienia. Ja planuję jeszcze wypad za grzybami i to nie jeden, będę się cieszyć babim latem i robić zdjęcia - może odkryję jakieś nowe cudne kwiecie ?
Ale się rozmarzyłam
- no cóż , na razie tylko to można zrobić.

Ale się rozmarzyłam
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki