Fiołki - Fiołka ;)
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Ania.S
- 200p

- Od: 18 sie 2009, o 13:17
- Kontakt:
Re: Fiołki - Fiołka ;)
Kasiu bardzo mi przykro
i wiem, że żadne słowa Ci nie pomogą...ja przeżywałam to samo
Dla innych to było może głupie ale ile ja łez wylałam w poduszkę
Trzymaj się dzielnie a z czasem ten ból stanie się bardziej znośny
A fiołeczki są najlepszym lekarstwem na smutki
Trzymaj się dzielnie a z czasem ten ból stanie się bardziej znośny
A fiołeczki są najlepszym lekarstwem na smutki
Fiołeczki, hoje i reszta, Moja kolekcja fiołków afrykańskich i hoi
Kupię, sprzedam, wymienię.
Pamiętaj..... Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
Dziękuję Wam bardzo.
Aniu wiem jak to jest ... dla jednych to tylko pies, a dla mnie był wielkim przyjacielem na czterech łapach.

Pozwoliłam sobie zamieścić jego zdjęcia, ponieważ on też miał wkład w tworzeniu mojej fiołkowej kolekcji - dzielnie towarzyszył mi przy każdym przesadzaniu.
Wracając do tematu
Oto mój kącik fiołkowy.

na razie są jak sardynki w puszce. Niektóre są jeszcze malutkie więc się mieszczą ale niestety jak podrosną im rozetki to będzie ciasno. Muszę coś wymyślić albo będę musiała się rozstać z częścią okazów.
Aniu wiem jak to jest ... dla jednych to tylko pies, a dla mnie był wielkim przyjacielem na czterech łapach.
Pozwoliłam sobie zamieścić jego zdjęcia, ponieważ on też miał wkład w tworzeniu mojej fiołkowej kolekcji - dzielnie towarzyszył mi przy każdym przesadzaniu.
Wracając do tematu
Oto mój kącik fiołkowy.
na razie są jak sardynki w puszce. Niektóre są jeszcze malutkie więc się mieszczą ale niestety jak podrosną im rozetki to będzie ciasno. Muszę coś wymyślić albo będę musiała się rozstać z częścią okazów.
Kaśka
Fiołki - Fiołka
Fiołki - Fiołka
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Kasiu jest mi bardzo przykro z powodu pieska
Słodziutko wygląda na tych fotkach
Jejciu ale Ty masz tych fiołków
A jak tak wszystkie by zakwitły w jednym czasie to dopiero byłby widok 
Jejciu ale Ty masz tych fiołków
- gardeniaa
- Przyjaciel Forum - silver

- Od: 25 maja 2008, o 14:42
Kasiu, pięknie postępuje Twoja fiołkoza
Widzę, że stosujesz też ukorzenianie woreczkowe, ja dopiero jakiś tydzień temu włożyłam pierwszego listka, wcześniej jakoś ta metoda do mnie nie przemawiała
Poeksperymentować jednak zawsze można
Widzę, że stosujesz też ukorzenianie woreczkowe, ja dopiero jakiś tydzień temu włożyłam pierwszego listka, wcześniej jakoś ta metoda do mnie nie przemawiała
- Ania.S
- 200p

- Kontakt:
Kasiu
jaki on cudny...
A kącik fiołeczkowy
jak w moich marzeniach
Może kiedyś uda mi się zgromadzić choć część takiej ogromnej kolekcji

A kącik fiołeczkowy
- ktoś

- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Pies przepiękny , bardzo mi przykro ,że już go nie ma . Wiem jak się można czuć , bo przeżyłam odejście kilkudziesięciu kotów i dwóch psów .
ale fiołków
Kasiu , jeśli masz jakieś zdublowane , to jestem chętna na sadzonki
.
-
Ismena
- 500p

- Od: 5 sty 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Usunęłam cytat, proszę traktować go jak narzędzie odniesienia się do części konkretnego postu, unikać natomiast cytowania całych wypowiedzi bez wyraźnego celu
/Zgredo
Witam!
Pieska bardzo szkoda, my w listopadzie 2 psy pochowaliśmy, bo nam zatruli wstrętni dranie, to nie ludzie , to zwyrodnialcy, dla kilkudziesięciu drzewek , które ukradli.
Życie jest czasami bardzo trudne, ale trzeba wierzyć w to co śpiewał Niemen , że ludzi dobrej woly jest więcej.My mam jeszcze domowego psa kundelka Kajtusia i bardzo go lubimy.
Fiołeczki , które zobaczyłam , to mnie zatkało, niesamowite, jak je poustawiałaś. Jestem ciekawa ile Ci się przyjęło ode mnie, Twoje dobrze mnie rosną.
Pozdrawiam
Ismena
/Zgredo
Witam!
Pieska bardzo szkoda, my w listopadzie 2 psy pochowaliśmy, bo nam zatruli wstrętni dranie, to nie ludzie , to zwyrodnialcy, dla kilkudziesięciu drzewek , które ukradli.
Życie jest czasami bardzo trudne, ale trzeba wierzyć w to co śpiewał Niemen , że ludzi dobrej woly jest więcej.My mam jeszcze domowego psa kundelka Kajtusia i bardzo go lubimy.
Fiołeczki , które zobaczyłam , to mnie zatkało, niesamowite, jak je poustawiałaś. Jestem ciekawa ile Ci się przyjęło ode mnie, Twoje dobrze mnie rosną.
Pozdrawiam
Ismena
- APe

- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
Dziękuję za miłe słowa. Trudno mi opisac co czuję
więc pozanudzam Was troche fiołkami
Mam nadzieje że to doświetlanie im pomoże. na razie idą w liście ;)
Fiołeczki od Ciebie wszystkie się przyjęły i mam nadzieją że wiosną zakwitną i będę mogła się nimi pochwalić.
riki, APe dziękuję w imieniu fiołków
Och jakbym chciała żeby tak wszystkie zakwitłyAndziax007 pisze:Jejciu ale Ty masz tych fiołkówA jak tak wszystkie by zakwitły w jednym czasie to dopiero byłby widok
Ja ukorzeniam w woreczkach od 6 miesięcy. Troszke przerobiłam motode ukorzeniania woreczkowego do moich warunków (ukorzeniam w wodzie a jak się pojawiają korzonki to wsypuje ziemie i nie zamykam woreczków) Do jesieni było ok - teraz zimą troszke zwolniły i niektóre podgniły.gardeniaa pisze: Widzę, że stosujesz też ukorzenianie woreczkowe, ja dopiero jakiś tydzień temu włożyłam pierwszego listka, wcześniej jakoś ta metoda do mnie nie przemawiała
Nawet się nie obejrzysz kiedy doczekasz sie takiej ilości. Ja ponownie zaraziłam się fiołkami Dzięki Danusi - ktoś i było to dokładnie rok temu. Zbierałam listki tu i tam, troche kupiłam, troche z forumowej wymiany.Ania.S pisze: Może kiedyś uda mi się zgromadzić choć część takiej ogromnej kolekcji![]()
Bardzo chętnie choć moja ilość nie idzie z jakością ;) W porównaniu z Twoją kolekcją to ja dopiero raczkuję. 3 półki są zwykłych kundelków a tylko 1 (ta najmniejsza)to odmianowe.ktoś pisze:![]()
ale fiołków
![]()
![]()
Kasiu , jeśli masz jakieś zdublowane , to jestem chętna na sadzonki
.
To straszne co napisałaś - ludzie są podliszkolka_ismena pisze: my w listopadzie 2 psy pochowaliśmy, bo nam zatruli wstrętni dranie, to nie ludzie , to zwyrodnialcy, dla kilkudziesięciu drzewek , które ukradli.
Fiołeczki od Ciebie wszystkie się przyjęły i mam nadzieją że wiosną zakwitną i będę mogła się nimi pochwalić.
riki, APe dziękuję w imieniu fiołków
Kaśka
Fiołki - Fiołka
Fiołki - Fiołka
Dziś pokaże Wam fiołeczka który działa mi na nerwy ;)
Listek pochodził od fiołka odmiany Prince Carnival. Miał być pełny lawendowy dwutonowy
....
a wyrosło "coś takiego":

Zabrakło mu plamek
Jest to jego pierwsze kwitnienie ale nie wydaje mi się żeby przy kolejnych mu się poprawiło ;)
Listek pochodził od fiołka odmiany Prince Carnival. Miał być pełny lawendowy dwutonowy
a wyrosło "coś takiego":
Zabrakło mu plamek
Kaśka
Fiołki - Fiołka
Fiołki - Fiołka
- ogrodniczka01
- 1000p

- Od: 18 lip 2009, o 11:45
Kasiu przykro mi z powodu pieska
Bardzo ładna psinka.
Kolekcja fiołkowa robi wrażenie.
Gdybyś miała nadwyżkę to ja chętna
Kolekcja fiołkowa robi wrażenie.
Gdybyś miała nadwyżkę to ja chętna
-
Ismena
- 500p

- Od: 5 sty 2008, o 20:00
- Kontakt:
Witam!fiołek13 pisze:Dziś pokaże Wam fiołeczka który działa mi na nerwy ;)
Listek pochodził od fiołka odmiany Prince Carnival. Miał być pełny lawendowy dwutonowy....
a wyrosło "coś takiego":
![]()
Zabrakło mu plamekJest to jego pierwsze kwitnienie ale nie wydaje mi się żeby przy kolejnych mu się poprawiło ;)
Podobno fiołki mają dużą zmienność, wszystko dobrze jak zakwitnie ładniejszy niż jest, ale gorzej jak mniej ciekawy.
Pozdrawiam
Ismena
- Ania.S
- 200p

- Kontakt:
Kasiu fiołeczek prześliczny
będziemy musiały poczekać na drugie kwitnienie tego fiołeczka i wtedy pewno przekonamy się czy nie wyszedł sport tej odmiany 
- Edyta 74

- Od: 6 sty 2009, o 16:58
Kasiu,ależ Ty masz dużo fiołkowych maluszków
Wyobrażam sobie ile czasu zajmuje Ci podlewanie ,ale za to jak zakwitną to dopiero będzie cudny widok.
Ten kwitnący fiołeczek jest śliczny.
Wyobrażam sobie ile czasu zajmuje Ci podlewanie ,ale za to jak zakwitną to dopiero będzie cudny widok.
Ten kwitnący fiołeczek jest śliczny.