Storczyki Wiolety
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Wiolety
Nowy pięknotek
I to multum kwiatów... ;)
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
bogumila
- 1000p

- Od: 17 cze 2008, o 19:02
Wioleta pisze:Grażynonormalnie tak się wczoraj wkurzyłam...no, ale przeglądając forum nie raz natknęłam się na taki problem i już wiedziałam co robić.
Sylwiopiszesz Provado plus...ja właśnie myślałam o tym środku.
A teraz moja ślicznotka
![]()
Warto było wydać 29 zł?
No pewnie , że warto było wydac 29 zł na takiego ślicznego storczyka . Ja też mam częste przeprawy z wełnowcami , co się ich pozbędę to wyrastają jak grzyby po deszczu nie wiadomo skąd
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
- Wioleta

- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Chmara3, Justynko Iwonko
dziękuję
Dusiu
to jest ten, którego nie kupiłam niedawno z powodu mrozu. Tym razem pogoda sprzyjała, a i zabezpieczyłam się z myślą o zakupie
wzięłam ze sobą koc i go owinęłam. Także widzisz Dusiu, nie ma nic straconego- wtedy pewnie by zmarzł, a teraz nic nie stało na przeszkodzie, żeby go kupić...
Bogusiu
dziękuję. Ja do tej pory miałam spokój z wełnowcami i innymi takimi gadami, no to sobie przyniosłam...a tak na poważnie to jestem strasznie zła na siebie, że do głowy mi nie przyszło, żeby sprawdzić stan jego liści
No nic, na razie nie widać nowych stworzonek, ale czekam, bo poczytałam sobie trochę i wiem, że wylęg młodych z jaj trwa tydzień. Muszę się do tego czasu zaopatrzyć w Provado i zaatakować.
Dusiu
Bogusiu
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Współczuję wełnowców oj to zdradliwe bestie nawet po opryskach zdarza się powrót
a ślicznotka naprawdę przepiękna 
- Wioleta

Celinko, Sylwio
mam nadzieję, że uda mi się pokonać te paskudy.
Żółtemu Phal. z Lidla obcięłam pęd, bo już przekwitał a dodatkowo obciążał liście, które i tak nie najlepiej wyglądają. Wygląda na to, że będzie przedłużenie...

Biały gigant też już coraz bliżej kwitnienia...na obu pędach...

Żółtemu Phal. z Lidla obcięłam pęd, bo już przekwitał a dodatkowo obciążał liście, które i tak nie najlepiej wyglądają. Wygląda na to, że będzie przedłużenie...

Biały gigant też już coraz bliżej kwitnienia...na obu pędach...

- Storczykowa

Dusiu to jest ten, którego nie kupiłam niedawno z powodu mrozu. Tym razem pogoda sprzyjała, a i zabezpieczyłam się z myślą o zakupie wzięłam ze sobą koc i go owinęłam. Także widzisz Dusiu, nie ma nic straconego- wtedy pewnie by zmarzł, a teraz nic nie stało na przeszkodzie, żeby go kupić...
To dobrze, że jeszcze ci się udało go spotkać. Ja raz tak miałam, że nie kupiłam storczyka, który mi się podobał, a potem bardzo żałowałam, bo następnego takiego spotkałam dopiero 14 miesięcy później (to był biały z mazami). A że jestem bardzo niecierpliwa, kupiłam go mimo bycia na wakacjach, bo następna okazja mogłaby się nie powtórzyć (potem już nie spotkałam żadnego takiego). Dlatego jak mam okazję spełnić jakieś swoje marzenie, to nie czekam, tylko spełniam.
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Wioleto, piękny nowy nabytek, a doniczka jeszcze piękniejsza
na pewno poradzisz sobie z "lokatorami"
Cudnie zapowiada się kwitnienie białego giganta, mój też zaczyna tworzyć pączki, i też na dwóch pędach
czyżby bliźniaki

Cudnie zapowiada się kwitnienie białego giganta, mój też zaczyna tworzyć pączki, i też na dwóch pędach
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- agnieszka__
- 500p

- Od: 22 paź 2009, o 23:29
Wiolu, nowy falek bardzo bardzo ładny ,ślicznie wybarwiony gratuluję zakupu ,
a zwierzaki goń im dalej tym lepiej -trzymam kciuki
a zwierzaki goń im dalej tym lepiej -trzymam kciuki
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Wioleta

Dusiu
cieszę się, że spełniasz swoje storczykowe marzenia. Ja też lubię spełniać swoje, ale nie za wszelką cenę.
Asiu, Agnieszko
wełnowców na razie nie widać (od zakupu minęło 1,5 tygodnia).
Muszę się pochwalić różowym Phal. (tym od Męża). Wyraźnie czuje wiosnę
szaleje na całego
Nowy listek

Korzonek

Przedłużenie z łodygi

Przedłużenie pędów (drugi też się przedłuża, ale nie było sensu wklejać dwóch podobnych zdjęć)

Asiu, Agnieszko
Muszę się pochwalić różowym Phal. (tym od Męża). Wyraźnie czuje wiosnę
Nowy listek

Korzonek

Przedłużenie z łodygi

Przedłużenie pędów (drugi też się przedłuża, ale nie było sensu wklejać dwóch podobnych zdjęć)

- Baryczka

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale się u Ciebie dzieje! Czy tam między liśćmi jest nowy pęd? Jakiś płaski jest 
Fioletowy z ostatniej fotki bardzo mi się podoba
A tego żółtaska, z oklapłymi liśćmi okryj folią na kilka dni. Codziennie zdejmuj folię na np. kwadrans, by uniknąć rozwoju grzybów. Roślina będzie miała podwyższoną wilgotność, dzięki czemu liście nabiorą turgoru
Miałam podobnego
Fioletowy z ostatniej fotki bardzo mi się podoba
A tego żółtaska, z oklapłymi liśćmi okryj folią na kilka dni. Codziennie zdejmuj folię na np. kwadrans, by uniknąć rozwoju grzybów. Roślina będzie miała podwyższoną wilgotność, dzięki czemu liście nabiorą turgoru
Prześliczny! Super zakup! Strasznie mi się podobają te malutkie, słodkie kwiatki!Wioleta pisze:
Miałam podobnego
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Wioleta

Kamilo
na wszystkich zdjęciach jest ten sam Phal. Między liśćmi to chyba korzonek...
Co do żółtego, to chyba tak zrobię, te liście już mnie przygnębiają. Dziękuję za pomysł.
Dziękuję w imieniu miniaturki
Sylwio
u mnie też dzisiaj pogoda taka jak u Ciebie, ale jak widać storczykowi to nie przeszkadza.
Co do żółtego, to chyba tak zrobię, te liście już mnie przygnębiają. Dziękuję za pomysł.
Dziękuję w imieniu miniaturki
Sylwio
- Storczykowa

Ja jak mam okazję spełnić to spełniam, następna może się nie powtórzyć. Jak czegoś chcę, to muszę to mieć i dążę do spełnienia marzeń.Dusiu cieszę się, że spełniasz swoje storczykowe marzenia. Ja też lubię spełniać swoje, ale nie za wszelką cenę.
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Masz rację chyba wiosnę poczuł
gratuluję