Przy Piaskowej - ogród Anny cz. 1
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Przy Piaskowej - ogród Anny
Aniu jeżeli przezimuje mi ten kruszczyk to posadzę razem i iryskami japońskimi .
Genia
Genia
- andowan
- Od: 16 lip 2007, o 07:49
Marto - właśnie wiosną zobaczysz, czy się zadomowiły. Jeśli, jak to się mówi, ruszą z kopyta - to tak. Pisałam to już Geni ale jeszcze Tobie powtórzę- jeśli na tej rabacie rosną tylko Irysy ensata, to mogą mieć wodę ponad glebą.
Marto - mój Lion King zakwitł właśnie rok po posadzeniu.
Marto - mój Lion King zakwitł właśnie rok po posadzeniu.
-
- 50p
- Od: 1 wrz 2009, o 18:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu wspaniałe te irysy

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Aniu!
Mam dylemat bo nie wiem co lepiej podoba mi się u Ciebie, piwonie czy
irysy. Super i jedne i drugie.
Mam dylemat bo nie wiem co lepiej podoba mi się u Ciebie, piwonie czy
irysy. Super i jedne i drugie.
-
- Od: 5 sie 2009, o 20:08
Mi bardziej podobają się piwonie!!! Chyba...? Słyszałam historię zakładania twojego 'bagienka' jeszcze latem...(artam!!!)
Duża ilość wykrzykników oznacza siłę perswazji, z jaką historia trafiła do mojej wyobraźni
Ciągle słyszę o tych irysach, nie podobają mi się...ale w tym bagienku...prezentują się niczego sobie. Tak.

Ciągle słyszę o tych irysach, nie podobają mi się...ale w tym bagienku...prezentują się niczego sobie. Tak.
Z tym "ciągle" to lekka przesada
A rozmowy o hostach, liliowcach, sosnach, jodłach, żurawkach, miodunkach, dąbrówkach, brunnerach...to co? Pies? Niby że tylko dla odwrócenia uwagi od irysów? Nic podobnego! 

-
- Od: 5 sie 2009, o 20:08
Nic podobnego, powiadasz? Oj! Nie wiem!?
Polecam rozmowy z Martą, nawet jak nie wspomni o irysach to i tak czuje się, że warto je mieć
Aniu, warto?
Polecam rozmowy z Martą, nawet jak nie wspomni o irysach to i tak czuje się, że warto je mieć

Aniu, warto?
- andowan
Krysiu, Wiktorio, Marto - witajcie w moim ogrodzie. Nie potrafię odpowiedzieć na pytanie czy wolę piwonie czy irysy japońskie
Kocham i jedne i drugie i jeszcze paprocie, hosty, liliowce, lilie, tulipany botaniczne, sasanki, przylaszczki, goździki dywanowe itp, itd, itp
czyli wszystko co rośnie w moim ogrodzie i o czym jeszcze marzę.
Nie lubię roślin, które wciąż trzeba wykopywać na zimę i zakopywać na wiosnę oraz takich, które ciągle trzeba odnawiać bo się szybko starzeją ( dlatego nie szaleję za żurawkami ) nie dlatego, że mi się nie podobają ale zbyt dużo z nimi zachodu. Zawsze coś zrobię zbyt wcześnie lub zbyt późno i zwykle tracę te rośliny
A jeśli już o piwoniach, to przypomnę te, które zakwitły w ubiegłym roku
BOTANICZNE

c.d.n

Nie lubię roślin, które wciąż trzeba wykopywać na zimę i zakopywać na wiosnę oraz takich, które ciągle trzeba odnawiać bo się szybko starzeją ( dlatego nie szaleję za żurawkami ) nie dlatego, że mi się nie podobają ale zbyt dużo z nimi zachodu. Zawsze coś zrobię zbyt wcześnie lub zbyt późno i zwykle tracę te rośliny

A jeśli już o piwoniach, to przypomnę te, które zakwitły w ubiegłym roku

BOTANICZNE

c.d.n
Aniu, irysy japońskie przepiękne. Ja mam kilka, ale nigdy tak obficie nie kwitły, widocznie coś im brakuje. Gdzie mogę poczytac o zakładaniu bagienka, proszę o podpowiedz jeśli możesz...
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Aniu piękne piwonie, na pewno też cudnie pachną, pozdrawiam 

- andowan
Kalmio - przeczytaj pierwszy post na poprzedniej stronie (odpowiedź dla Grażyny) . Jeśli chcesz pogadać, to mogę Ci przysłać na priva namiary na skype
Gdyby nie to, że lipiec w ubiegłym roku był taki deszczowy , moje irysy japońskie kwitłyby jeszcze bardziej obficie; dużo pąków po prostu zgniło. A czy Twoje ensaty mają słońce? Bo w cieniu nie kwitną.
Mateuszu - jestem fanką piwonii, szczególnie tych o niepełnych kwiatach. Nie wszystkie pachną ale niektóre rzeczywiście fantastycznie-bardzo świeżo i dyskretnie. A takie zapachy w ogrodzie bardzo lubię
Moje PAEONIA OFFICINALIS tzw "majówki"

c.d.n.

Mateuszu - jestem fanką piwonii, szczególnie tych o niepełnych kwiatach. Nie wszystkie pachną ale niektóre rzeczywiście fantastycznie-bardzo świeżo i dyskretnie. A takie zapachy w ogrodzie bardzo lubię

Moje PAEONIA OFFICINALIS tzw "majówki"

c.d.n.
Dzięki, Aniu. Koniecznie przyślij namiary, jedynie, że na skype bywam rzadko, ale zawsze warto mieć kontakt do siebie
Teraz juz rozumiem, dlaczego moje ensaty nie kwitną, bo mają cień
Ale tam, gdzie mam słońce, to jest bardzo sucho, więc jedynym rozwiązaniem byłoby stworzenia warunków bagiennych.
Twoje piwonie, Aniu, jak zwykle przepiękne

Twoje piwonie, Aniu, jak zwykle przepiękne

- andowan
Maju- pojechał przecież taki do Ciebie późnym latem ubiegłego roku więc i u Ciebie będzie kwitł 

- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
Aniu, wiem.
To najpiękniejszy irys japoński jakiego widziałam.