Ślicznie u Ciebie, myślę że z ochotą będę Cię odwiedzać
Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...
- majka300
- 1000p

- Od: 21 sty 2010, o 21:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...
Witaj Anetko 
Pozdrawiam cieplutko 
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat
Zapraszam
Będę podpatrywać jak wyrośnie Ci ta kukurydza
Chyba ze dwa lata temu posialiśmy ją pod płotem i z całej paczki zawiązała się tylko jedna mała kolba 
Małgosiu, Majko! Dziękuję za odwiedziny, szczególnie w ten niesprzyjający czas i -oczywiście- zapraszam jak najczęściej!
Paweł- sama jestem ciekawa- co z tego będzie..., ale skoro Twoje doświadczenia są takie, to coż ja... Aktualnie z rozmarzeniem wypatruję słońca, śniegu mam tyle, że...ho, ho (niezłe nawodnienie będzie
), nawet szczepione okazy są przykryte pod samą koronę...
Paweł- sama jestem ciekawa- co z tego będzie..., ale skoro Twoje doświadczenia są takie, to coż ja... Aktualnie z rozmarzeniem wypatruję słońca, śniegu mam tyle, że...ho, ho (niezłe nawodnienie będzie
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anetko, nazwa Twojego wątku to "Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...", ale muszę Cię zaskoczyć, z Twoim doświadczeniem tytuł stał się nieaktualny
Ja mogłabym tak napisać, ale Twój ogród to już coś pięknego. Bardzo podoba mi się to jego uporządkowanie, ale obawiam się, że na forum zarazisz sie tym bakcylem i wkrótce zaczniesz zmniejszać część trawiastą
mylę się
Ja mam taka malutką trzyarową działkę nad jeziorem (w tym domek), a zawsze coś tam nowego się dosadzi
no i jest trawka oczywiście , bo opalać się trzeba na wczasach
A propos po zimie złotokap nie zakwitł, może przemarzł?
Teraz zaczyna się przygoda z działką przydomową i już nie mogę doczekać się wiosny
Podobają mi się Twoje kompozycje doniczkowe, tunbergia jest wdzięczna, nie masz więcej takich kompozycji
chętnie coś odgapię 
Teraz zaczyna się przygoda z działką przydomową i już nie mogę doczekać się wiosny
- 4rafko4
- 200p

- Od: 21 gru 2009, o 11:29
Będziesz robił ozdobny popcorn ?? hehedkny pisze: Kukurydza ozdobna
![]()
ps:supcio zdięcia z twego ogrodu
Pamelko! Dzięki za odwiedziny i baaardzo miłe słowa. Ale sama przyznasz, że ja do innych to mam jeszcze ho, ho i jeszcze ciut. I wiem na pewno- bakcyl forumkowiczów jest wyjatkowo uporczywy, więc tylko kwestia czasu- a trawniczka będzie coraz mniej ( u mnie to musi byc jeszcze poprzedzone "wydeptywaniem" tego pomysłu u M. w głowie, boż trawnik to jego konik).
Co do kompozycji donicowych- co roku jest co innego, nie wszyskto uwieczniłam, niestety, na zdjęciu. Piszesz, że złotokap przemarzl? Kurczę, ja swojego kupiłam po sporej przecenie co prawda, ale i tak żal mi byłoby go utracić... Moja donica z nim jste zadołowana, ma też lekki kopczyk z ziemi, no i teraz mnóstwo śniegu na sobie...
4rafko4 - dzięki za odwiedziny; ciesze się ogromnie,że podobają Ci się zdjęcia. Jeszcze nie wiem, co z tym pop cornem będzie, bo nie wiadomo- jakie plony zbiorę
Jka się ich doczekam- fotki murowane!
Co do kompozycji donicowych- co roku jest co innego, nie wszyskto uwieczniłam, niestety, na zdjęciu. Piszesz, że złotokap przemarzl? Kurczę, ja swojego kupiłam po sporej przecenie co prawda, ale i tak żal mi byłoby go utracić... Moja donica z nim jste zadołowana, ma też lekki kopczyk z ziemi, no i teraz mnóstwo śniegu na sobie...
4rafko4 - dzięki za odwiedziny; ciesze się ogromnie,że podobają Ci się zdjęcia. Jeszcze nie wiem, co z tym pop cornem będzie, bo nie wiadomo- jakie plony zbiorę
Jka się ich doczekam- fotki murowane!
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anetko, mojego posadziłam wiosną, kupiony z pąkami oczywiscie i tamtego roku kwitł, poprzedniego lata nic, zobaczymy, co bedzie w tym roku
A że piękna trawka to domena M to już wiem od kilku lat
. Jak kupiliśmy działkę, to razem obsadziliśmy roślinami, a potem, ponieważ nie było czasu, ani głowy do robienia rabatek, mój M wszystko obsiał trawką
Tak więc na wiosnę czeka mnie pozbycie się tej trawki, aby zrobić rabaty. Nie wspomnę, że przygotowane grządki warzywne też obrosły trawą 
Trawa w roli "wypełniacza" sprawdza sie, nie ma co mówić. Tym więcej jadnak radości, gdy ona znika i pojawiają się rózne nasze wymysły
Powodzenia życzę w realizacji!
Powodzenia życzę w realizacji!
A za oknem coraz więcej sniegu, temp. przyzwoita ( w granicach 0), tylko ta śnieżna wichura...
W domowym zaciszu moje świąteczne dekoracje ożyły. Ścięte gałązki cisu wypuściły młode przyrosty. Jak one mnie ucieszyły! Taka soczysta zieleń, gdy wkoło tak monotonnie biało!

W domowym zaciszu moje świąteczne dekoracje ożyły. Ścięte gałązki cisu wypuściły młode przyrosty. Jak one mnie ucieszyły! Taka soczysta zieleń, gdy wkoło tak monotonnie biało!

- majka300
- 1000p

- Od: 21 sty 2010, o 21:15
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat
Zapraszam
Piękne dzięki za zieleń- jej nigdy dość!
Pamelko, i ja mam w domciu takiego samego hiacynta- zapach jest nie do opisania! Warto sobie takimi maleństwami urozmaicić czas do wiosny
A męczennica-
Majka, a co to za roślinka o tak intensywnie zielonych liściach?
Pamelko, i ja mam w domciu takiego samego hiacynta- zapach jest nie do opisania! Warto sobie takimi maleństwami urozmaicić czas do wiosny
Majka, a co to za roślinka o tak intensywnie zielonych liściach?
A oto efekt wczorajszej zawieruchy- dziś piekne słońce i mnóóóstwo śniegu

Już tylko ta jedna tuja "Danica" jest częściowo odkopana, reszta poległa pod sniegiem...

Szczepione wierzby wyglądają teraz jak krzaczorek jakiś

A na tarasie to są bardzo malownicze zaspy

Powojnik- pod śniegiem, z prawej widać szczyty migdałka

Z tej rabatki wyłaniają się tylko wierzchołki hortensji, hibiscusa i jałowce...

Ostrokrzew osłonięty stroiszem (i sniegiem
)

i zbliżenie...

No. To koniec zimowych zdjęć. Teraz to już wiosny sie spodziewam

Już tylko ta jedna tuja "Danica" jest częściowo odkopana, reszta poległa pod sniegiem...

Szczepione wierzby wyglądają teraz jak krzaczorek jakiś

A na tarasie to są bardzo malownicze zaspy

Powojnik- pod śniegiem, z prawej widać szczyty migdałka

Z tej rabatki wyłaniają się tylko wierzchołki hortensji, hibiscusa i jałowce...

Ostrokrzew osłonięty stroiszem (i sniegiem

i zbliżenie...

No. To koniec zimowych zdjęć. Teraz to już wiosny sie spodziewam
Tak więc zieleń ciągle modna?

- ZENOBIUSZ

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Aneto tyle śniegu to nawet w moim regionie nie ma , ale wreszcie masz prawdziwą zimę.
U mnie od kilku dni nie ma juz opadów śniegu , a i temperatura w dzień jest w okolicach - 1 stopień prawie jak na przedwiośniu.
U mnie od kilku dni nie ma juz opadów śniegu , a i temperatura w dzień jest w okolicach - 1 stopień prawie jak na przedwiośniu.
Pozdrawiam Zenek