Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 2

Post »

dominikams pisze: zaglądał do domu przez drzwi tarasowe, kręcił się tu, kilka razy dziennie.
A tak się zarzekała niedawno, że psa to nie... mowy nie ma, gdzieżby tam... przecież są 3 koty :;230 :;230
Identycznie niemal jak moja sąsiadka, tylko tam odwrotnie - 3 psy, duże... gdzieżby tam kot... nigdy w życiu, rozszarpały by... mowy nie ma... ale przyszła zima, a z nią kotka... taka biedna, zmarznięta i głodna ... zaczęła dokarmiać... wiosną pogonię - mówiła - niech sobie radzi... a wiosną kotka przyniosła kociaka :;230 ... no co robić... trzeba się zająć kociakiem, ale w żadnym wypadku kot w domu... tylko na dworze ;:224 minęło jak to w bajkach mówią ... czasu mało wiele... i kocurek po domu buszuje a psy zaakceptowały go bez wahania :)
Minęło czasu mało wiele i kotka przyniosła kolejnego kociaka :;230 :;230 :;230
ale to już całkiem inna opowieść znana niektórym Forumkom :) a zwłaszcza jednej :wit

Sorki Dominika , że tak u Ciebie z opowieścią wyjechałam, ale nie mogłam się oprzeć porównaniu ;:224 ;:170
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

O nieeeee.... ja tylko dokarmiam :D A przychówek jakby się pojawił, no cóż... pewnie mnie nie podejrzewałyście o to, ale wtedy od razu do weta na uśpienie :roll: Za dużo się bezdomnych psów i kotów kręci, żeby jeszcze to potęgować :? Ja mimo wszystko jestem realistką, i nie mam ani ochoty na zbawianie całego świata, ani też złudzeń, że udałoby się to zrobić :(
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

dominikams pisze:O nieeeee.... ja tylko dokarmiam :D
Pożyjemy, zobaczymy... ;:224
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak tak, ja też zawsze mówiłam, że nie chcę psa - to przechodzi :;230

Obrazek
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dołożę coś swojego
Obrazek
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga - to twoje winogronka?

Edyta
- piękny lilak, aż mi zapachniało, mmm... :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Dominiko ;:167 popodziwiałam Twój piękny ogród, pięknie tu apetycznie :wit

Życzę miłego weekendu i zielone dla Ciebie zostawiam ;:196

Obrazek
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, dziękuję ci bardzo ;:196

A ja dziś, korzystając z w miarę ładnej pogody w drugiej części dnia (przed południem okropna śnieżyca), pobieliłam drzewka ;:138 Papier toaletowy zdjęty :twisted: Mam nadzieję, że temperatura nie była za niska, bo raczej odrobinę na plusie (chyba), ale to był najcieplejszy dzień od miesiąca przynajmniej, no i trochę nawet słoneczko świeci, choć jest jeszcze spory wiatr (to pewnie nawet lepiej, szybciej wyschnie). Od jutra wraca mróz, więc ostatni dzwonek na bielenie.
Jestem bardzo zadowolona, tym bardziej, że udało mi się wreszcie wypłukać filtr do wody (mamy wodę ze studni, okropnie zażelazioną). Filtr już był bardzo brudny, ale mrozy nie pozwalały na płukanie (rura do kranu zewnętrznego gdzieś przymarzła). Musiałam podłączyć wąż w kotłowni (całe szczęście, że jest tam dodatkowy kranik), ale przez to przez kilka godzin przymusowe wietrzenie, bo trzeba było wąż wypuścić na zewnątrz, dlatego czekałam na cieplejszy dzień.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

DOMIŚ u Ciebie nie ma nawet jednego dnia wytchnienia . Pracowitosc na 1 miejscu a ja bez przerwy się lenię w domu . i mam już tego dosyc . Znowu zapowiadaja od poniedziałku przymrozki . Dzisiaj kapie z dachów czyli plusowa temperatura i trochę poświeciło słoneczko . Miłego weekendu Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Pracuś juz drzewka pobielił? :D
To jesteś do przodu!!!! Nawet nie myślę wchodzić w te zaspy. ;:19
Wysyłam ci troche ;:3 i +5 stopni :wit
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No, wiecie, trochę się czułam jak Eskimos w tym śniegu po kolana :lol: Ale co tam, fajnie było :D

Póki co obmyślam, jakie drzewka posadzić przed domem, między ścieżką a podjazdem do garażu (kostki jeszcze nie ma, ale plan wolę już mieć :wink: ). Chciałabym małe, formowane drzewka, o kulistej koronie. Pomysły, które wpadły mi do głowy są takie:
* wiśnie osobliwe na ok. 1,5 - 2 m pniu (jeśli podkładki mi się udadzą, to mogłabym sobie zaszczepić). Zalety - nie trzeba ich formować, same rosną w kulkę.
* bukszpany - takie rosnące do 4 m, uformowane na pniu, tylko nawet, jak kupię dość spore egzemplarze, to potrwa to wieki, ale możnaby pnie wydłużać w miarę wzrostu roślin. Zalety: są zimozielone
* graby - odpowienio prowadzone i uformowane. Zalety: są wytrzymałe, chyba nie chorują, i często trzymają liście (brązowe) do wiosny.

Jeśli ktoś z was chciałby coś dodać do tej listy, lub ją jakoś skomentować, to zapraszam :D

Aha, drzewka będą prawdopodobnie trzy, w jednym rzędzie, obsadzone czymś niskim.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

DOMINIKO po pracy zamiast się wypalac to Ty się coraz bardziej nakręcasz . Skąd Ty bierzesz tyle sił. Chyba sie starzeję :;230 gdyz nie mam żadnej koncepcji na przeróbki u mnie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, widzisz, ja muszę kombinować, bo u mnie to nie żadne przeróbki, tylko ogród wreszcie czas skończyć :wink:
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Domini bukszpany chyba będą bardzo długo rosły do oczekiwanej przez Ciebie wysokości. :roll:
Moje propozycje to wiśnie, migdałki , wierzba np. Hakuro Nishiki, klon, katalpa.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Judyś za rady ;:196 Właśnie dlatego rozważam inne drzewka, niż bukszpany, bo tak to bym się na nie zdecydowała bez mrugnięcia okiem :wink: Migdałki odpadają, bo wrażliwe na mróz, no i ciężko dostać takie wyższe. Wierzba odpada, bo ja bym chciała zielone liście. Klon z początku wykluczyłam, ale w sumie jakby wybrać niższą, słabiej rosnącą odmianę, to mogłoby być ciekawie :D Katalpa ma chyba dużą koronę? Nie mam pojęcia, czy lubi formowanie :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”