A teraz mam taki zaps hibiskusa suszonego ,że chyba na rok mi starczy

No i doznałam szoku totalnego!!marzena 63 pisze:Olu,Aguś
z takiej herbaty z płatków hibiskusa,wysuszonej.Wysypałam herbatę na papier biały i wybrałam nasionka.Nacięłam je nożem we wgłębieniu(mają kształt nerki)i zalałam wrzątkiem.Zostawiłam do nastepnego dnia w tej wodzie i już pokazały się kiełki.Wtedy wsadziłam to nasionko do pęczniejącej doniczki i przykryłam przezroczystym pojemniczkiem.Jak korzonki wyszły na zewnątrz doniczki to wsadziłam do zwykłej doniczki z ziemią.
Tych nasionek nie ma w herbacie ekspresowej tylko w herbatach z suszu.

Ty czarodziejka jesteś?! Zaraz wyślę mojego M po suszkę Hibkową do sklepu. Muszę to wypróbować.
  Ty czarodziejka jesteś?! Zaraz wyślę mojego M po suszkę Hibkową do sklepu. Muszę to wypróbować.   

Odrazu biegnę sprawdzić czy są he he
  Odrazu biegnę sprawdzić czy są he he

ale narozrabiałam...
 ale narozrabiałam...  Teraz w sklepach zabraknie herbatek hibiskusowych
 Teraz w sklepach zabraknie herbatek hibiskusowych  

Przeszukałąm swoją herbatkę i znlazłam 12 nasionek - chyba to są nasionka, bo jak na nie patrzę to nie wiem jak to można naciąć...
  Przeszukałąm swoją herbatkę i znlazłam 12 nasionek - chyba to są nasionka, bo jak na nie patrzę to nie wiem jak to można naciąć...
 Jak kupię to zrobię zdjęcie jak ja nacinam.Trzeba uważać ,żeby nie uszkodzić środka nasionka.Ja wiem że one są bardzo twarde i nóż nie chce tej skorupki przeciąć,ale spróbuj na jednym i od razu zalej wrzątkiem.Zostaw w tej wodzie na cały dzień.Już wieczorem powinno być napęczniałe a nacięcie zrobi się białe.
 Jak kupię to zrobię zdjęcie jak ja nacinam.Trzeba uważać ,żeby nie uszkodzić środka nasionka.Ja wiem że one są bardzo twarde i nóż nie chce tej skorupki przeciąć,ale spróbuj na jednym i od razu zalej wrzątkiem.Zostaw w tej wodzie na cały dzień.Już wieczorem powinno być napęczniałe a nacięcie zrobi się białe. w ukorzenieniu.
 w ukorzenieniu.