U Kubusia na wsi
Re: U Kubusia na wsi
Kuba
Wpadłem z rewizytą i mogę tylko pozazdrościć efektów ciężkiej pracy. Szklarenka świetna, okna szklarenki po zeszlifowaniu farby świetnie wyglądają i nie szpecą co niestety często zdarza się w przypadku tego typu konstrukcji. Ciekawa forma grilla w trochę "organicznym "kształcie, oryginalna pofalowana balustrada nic tylko brać przykład. Pozdrawiam Ciebie i Twoich Rodziców
Wpadłem z rewizytą i mogę tylko pozazdrościć efektów ciężkiej pracy. Szklarenka świetna, okna szklarenki po zeszlifowaniu farby świetnie wyglądają i nie szpecą co niestety często zdarza się w przypadku tego typu konstrukcji. Ciekawa forma grilla w trochę "organicznym "kształcie, oryginalna pofalowana balustrada nic tylko brać przykład. Pozdrawiam Ciebie i Twoich Rodziców
-
- 500p
- Od: 20 paź 2009, o 23:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kubuś gratuluje dobrej ziemi i ręki do upraw
macie cudowny bez kolekcje piwoni i gożdzików brodatych wszystko imponujących rozmiarów GRATULUJĘ a jak będziesz w moich okolicach na kawe wpadnij

- ARABELLA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Witaj Kubusiu
Pozdrowienia

-
- 500p
- Od: 20 sty 2009, o 10:32
Witaj Kubusiu. Wspaniały był poprzedni rok w Waszym ogrodzie . Szklarenka wraz z zawartością . Piękne róże i peonie . Nowy trawnik też bardzo ładny .
W jakiej części Mazowsza mieszkasz?
W jakiej części Mazowsza mieszkasz?
Pozdrawiam , Joanna
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Kubusiu własnie przeczytałam Twój wątek i
Szkoda ,że żaden z moich synów nie ma takiego zamiłowania do ogrodu jak Ty .Choć w połowie ...
Bardzo mi się podobają zdjęcia ...no wszystko mi się podoba ...
Kubo już nie mogę doczekać się wiosny u Ciebie .Wiem ,że będzie pięknie .
Tego selera kiedy siejesz
Pikujesz go
Pozdrów rodziców i powiedz im ,że mogą być z Ciebie dumni .

Szkoda ,że żaden z moich synów nie ma takiego zamiłowania do ogrodu jak Ty .Choć w połowie ...

Bardzo mi się podobają zdjęcia ...no wszystko mi się podoba ...
Kubo już nie mogę doczekać się wiosny u Ciebie .Wiem ,że będzie pięknie .
Tego selera kiedy siejesz

Pozdrów rodziców i powiedz im ,że mogą być z Ciebie dumni .

- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Kawał dobrej roboty śliczne różyczki i szklarenka dopracowana, własne warzywka pewne pomidorki super sprawa, ja w ubiegłym roku posadziłem w gruncie i nic nie urosło wszystkie zgniły za to rok wcześniej było mnóstwo pomidorów, a w szklarni zawsze urosną. Pozdrawiam.
- Kubuś
- 200p
- Od: 2 paź 2008, o 17:50
Witam!
Polu dziękuję za odwiedziny i tak miłe komplementy. Ze zbiorami na szczęście się wyrobiłem, wszytko zebrane.
Marylo dzięki za odwiedziny, jakoś sobie radzę, nie ma co narzekac
Trawnik i róże wymagają trochę poświecenia im czasu. Aczkolwiek przyznam że pierwszy raz udało mi się wychodowanie takich okazałych róż najwyższe osiągneły ok. 1,60m. Kalafior... Wysiałem mizerną rozsadę, która ledwo się przyjeła. Potem je zaniedbałem i miałem lokatora bielnika kapustnika. Więc tak sobie rosły, w tym roku jeśli będę miał jakie kolwiek kalafiory postaram się nie lepiej zadbac. Nie zaginałem, nieświadomy niczego zaszedłem na grządkę i patrze a tam na nich leża poobrywane liście. Jak się później dowiedziałem była to moja prababcia. A odmiana pomidorów to Malinowy Olbrzym. Jak się nazywa, tak rośnie.
Adamie dzięki za odwiedziny, cieszy mnie Twoja opinia o moim ogrodzie, szklarni, tarasu i grilu. Szyby w szklarni, a w sumie ich ramy były lakierowane. Takie okna załatwił mój tata
Dzięki, rodzicom też już przekazałem. My też Ciebie pozdrawiamy.
Evluk, dzięki za wizytę w moim ogródku. Na zbiory nie narzekam. A o różach wspomniałem już wcześniej.
Mariolu dzięki za odwiedziny, piwonie jak twierdzi prababcia są z dziada, pradziada. Nie jestem pewien, ale chyba pamiętają II Wojnę Światową.Bez rośnie samowolnie, usuwam tylko przekwitłe kwiatostany. Goździki wysiane były tak od niechcenia, a proszę jakie wyrosły. Pozwól że nie podziękuje za gratulacje, aby niezapeszyc
Jeszcze na kawę jestem za młody
a po za tym jej nie lubię, ale na herbatkę z miłą chęcią. :P
Dzięki Arabelo za pozdrowienia.
Ja również Ciebie Pozdrawiam.
Joanno dzięki za wizytę i wysoką ocenę mojego ogrodu. Mieszkam w okolicach Siedlec.
Kasiu, dzięki za spacer po moim królestwie. Mają za to na pewno inne zamiłowania i hobby.
Jak przypuszczam będziesz musiała poczekac na wiosnę w moim ogrodzie, zapowiadają długą zimę a po za tym mieszkam na wschodzie kraju.
Selera mam zamiar wysiac w tym tygodniu. Sieję go do jednej doniczki, następnie pikuję jak pojawia się 3 listek właściwy. Pozdrowiłem, jak twierdzą są dumni.
Przemku, dzięki za wizytę w moim ogrodzie, wiadomo wszytko wymaga pracy, czasu i poświęcenia się temu. Własne warzywka mają smak, zapach i są zdrowe. Ja dwa lata temu tez miałem pomidory w gruncie. U mnie też obwicie owocowały. W tym roku tata obiecywał wybudowanie szklarni, więc jak słowo się rzekło...To i tak zrobił. Plon z jednego m2 w szklarni jest nie porównywalnie większy niż w gruncie. Ja również Pozdrawiam.
Ostatnim czasem w ogrodzie nic ciekawego się nie działo. (Przyszła zima zasypała nas i wszytko dookoła. Jedynym ciekawym zajęciem stało się obserwowanie ptaków w karmiku.) Za to teraz zacznie się dziac, bo w tym tygodniu przewiduję pierwsze zasiewy parapetowe.
Zrobiłem parę fotek z naszego ogrodu o to one;(Gdyby nie ferie, to nadal bym nie miał czasu wstawic zdjęc, ale że już się zaczeły no to proszę.)

Pozdrawiam
Polu dziękuję za odwiedziny i tak miłe komplementy. Ze zbiorami na szczęście się wyrobiłem, wszytko zebrane.
Marylo dzięki za odwiedziny, jakoś sobie radzę, nie ma co narzekac

Adamie dzięki za odwiedziny, cieszy mnie Twoja opinia o moim ogrodzie, szklarni, tarasu i grilu. Szyby w szklarni, a w sumie ich ramy były lakierowane. Takie okna załatwił mój tata

Dzięki, rodzicom też już przekazałem. My też Ciebie pozdrawiamy.
Evluk, dzięki za wizytę w moim ogródku. Na zbiory nie narzekam. A o różach wspomniałem już wcześniej.

Mariolu dzięki za odwiedziny, piwonie jak twierdzi prababcia są z dziada, pradziada. Nie jestem pewien, ale chyba pamiętają II Wojnę Światową.Bez rośnie samowolnie, usuwam tylko przekwitłe kwiatostany. Goździki wysiane były tak od niechcenia, a proszę jakie wyrosły. Pozwól że nie podziękuje za gratulacje, aby niezapeszyc

Dzięki Arabelo za pozdrowienia.

Joanno dzięki za wizytę i wysoką ocenę mojego ogrodu. Mieszkam w okolicach Siedlec.
Kasiu, dzięki za spacer po moim królestwie. Mają za to na pewno inne zamiłowania i hobby.
Jak przypuszczam będziesz musiała poczekac na wiosnę w moim ogrodzie, zapowiadają długą zimę a po za tym mieszkam na wschodzie kraju.
Selera mam zamiar wysiac w tym tygodniu. Sieję go do jednej doniczki, następnie pikuję jak pojawia się 3 listek właściwy. Pozdrowiłem, jak twierdzą są dumni.
Przemku, dzięki za wizytę w moim ogrodzie, wiadomo wszytko wymaga pracy, czasu i poświęcenia się temu. Własne warzywka mają smak, zapach i są zdrowe. Ja dwa lata temu tez miałem pomidory w gruncie. U mnie też obwicie owocowały. W tym roku tata obiecywał wybudowanie szklarni, więc jak słowo się rzekło...To i tak zrobił. Plon z jednego m2 w szklarni jest nie porównywalnie większy niż w gruncie. Ja również Pozdrawiam.
Ostatnim czasem w ogrodzie nic ciekawego się nie działo. (Przyszła zima zasypała nas i wszytko dookoła. Jedynym ciekawym zajęciem stało się obserwowanie ptaków w karmiku.) Za to teraz zacznie się dziac, bo w tym tygodniu przewiduję pierwsze zasiewy parapetowe.
Zrobiłem parę fotek z naszego ogrodu o to one;(Gdyby nie ferie, to nadal bym nie miał czasu wstawic zdjęc, ale że już się zaczeły no to proszę.)

Pozdrawiam

U Kubusia na wsi-Mój ogródek
-
- 500p
Strasznie biała ta zima ale ptasi goście bardzo ładni,
Moja działka jest za Siedlcami a właściwie za Łosicami .
Moja działka jest za Siedlcami a właściwie za Łosicami .
Pozdrawiam , Joanna
- ARABELLA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Kuba miłego wieczorka 

-
- 500p
- Od: 20 paź 2009, o 23:47
O nareszcie i swój wątek odwiedziłeś
Za młody .. to ile masz lat ?/?? 

- 4rafko4
- 200p
- Od: 21 gru 2009, o 11:29

Fajna fotorelacja z twego i twoich rodziców ogrodu

Ps:spodobała mi sie rabata z różami.
- Kubuś
- 200p
- Od: 2 paź 2008, o 17:50
Witam!
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny, w moim obecnie śnieżnym ogrodzie.
Jolu, mówisz że masz działkę w Łosicach. Musisz założyc wątek swój ogrodowy. W tedy będę mógł zobaczyc jak wygląda Twoja działeczka. Parę osób z mojej klasy mieszka w okolicach Łosic,
wiec jak w wakacje przyjadę do nich, to postarałbym się wpaśc. Mam jakieś 25km, wiec nie byłoby większych problemów.
Dziękuję Arabelo, nawzajem
Hmm... Mariolu, chodzę do pierwszej klasy L.O. i pewnie jak powiem, na jaki profil to nie będzie zdziwienia... BIOL-CHEM!!!!
Rafka, fajnie że podoba Ci się mój, tzn. nasz, ogródek. A róże... ostatniej zimy były nie przykryte...
początki ogrodnictwa...
myślałem że przemarzną całe, ale że jako rosną przypłocie, nawiało trochę śniegu i miały z czego odbic... trochę nawozu i osiągały takie rozmiary, jakich nawet nie udało się osiągnąc babci i prababci.
W ogrodzie nic się szczególnego nie dzieje. Pada śnieg, wieje, pada śnieg, wieje ... Ale na parapetach już zacznie się dziac.
Interesuje się też troszeczkę fotografią i o to parę fotek jakich udało mi się wykonac poprzedniej zimy;

Pozdrawiam
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny, w moim obecnie śnieżnym ogrodzie.
Jolu, mówisz że masz działkę w Łosicach. Musisz założyc wątek swój ogrodowy. W tedy będę mógł zobaczyc jak wygląda Twoja działeczka. Parę osób z mojej klasy mieszka w okolicach Łosic,
wiec jak w wakacje przyjadę do nich, to postarałbym się wpaśc. Mam jakieś 25km, wiec nie byłoby większych problemów.
Dziękuję Arabelo, nawzajem

Hmm... Mariolu, chodzę do pierwszej klasy L.O. i pewnie jak powiem, na jaki profil to nie będzie zdziwienia... BIOL-CHEM!!!!
Rafka, fajnie że podoba Ci się mój, tzn. nasz, ogródek. A róże... ostatniej zimy były nie przykryte...
początki ogrodnictwa...

W ogrodzie nic się szczególnego nie dzieje. Pada śnieg, wieje, pada śnieg, wieje ... Ale na parapetach już zacznie się dziac.

Pozdrawiam

U Kubusia na wsi-Mój ogródek
-
- 500p
Fantastyczne zdjęcia. Mam dosyć zimy ale u Ciebie wygląda rewelacyjnie.
Pozdrawiam , Joanna
-
- 1000p
- Od: 24 sie 2009, o 11:06

pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Spełnione marzenie Marzenki