Mój ogródek - KarolinaL
- Nalewka
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to dziewczyny - marsz do Lidla, za 3,99 kupicie tam siateczki z kilkudziesięcioma cebulami narcyzów mix, jakieś 1,5 kg ładnych cebulek. Albo trochę mniej cebulek, ale odmian określonych na etykiecie. Tanio, radośnie i zdrowo, dla duszy i kieszeni

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- cappuccino
- Przyjaciel Forum

- Od: 25 cze 2007, o 19:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A marsz marsz! I tak bym pewnie szła ze 3 dni bo to jakieś 60 km. Boże jak Wam dobrze, że macie swoje Lidle i takie tam...Nalewka pisze:No to dziewczyny - marsz do Lidla, za 3,99 kupicie tam siateczki z kilkudziesięcioma cebulami narcyzów mix, jakieś 1,5 kg ładnych cebulek. Albo trochę mniej cebulek, ale odmian określonych na etykiecie. Tanio, radośnie i zdrowo, dla duszy i kieszeni![]()
![]()
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.
( Sigrid Undset)
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.
( Sigrid Undset)
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Oj, prawda. Też wam zazdroszczę. Ja mam tylko 2 sklepy ogrodnicze pod chmurką i niewiele do wyboru, a najbliższy duży ogrodnik to w Auchanie koło Bielska - jakieś 30 km. Ale za to trochę kasy zostaje w portmonetce na życie, bo inaczej to musiałabym ogłosić upadłość, ......ha,ha,ha....

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Przy trasie A-2, Pń -świecko, po prawej stronie szosy. Stronę mają - www.jucca.com.pl. To bardzo duże centrum z roślinami ogrodowymi, doniczkowymi,materiałem na suche bukiety, też , jeśli kogoś to interesuje- sztucznymi kwiatami. Warto się tam wybrać , jeśli nie po zakupy to ...żeby pooglądać (dobre na chandrę , sprawdziłamkrysp50 pisze:A ten w Tarnowie Podgórnym to w którym miejscu jest ? czy mają może stronę ? Chciałabym się tam kiedyś wybrać, bo zachwalają.......
- Nalewka
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Biedna Cappuccinno, znalazłam dla Ciebie najbliższe 
Wyszukiwanie na obszarze 22-500 Hrubieszow/Moroczyn dało następujące wyniki:
ul. Lwowska/3 Maja
22-116 Chełm Odleglość: 44,7 km Mapa
Godziny otwarcia:
Pon.-Sob. 8:00 - 21:00 Niedz. 9:00 - 18:00
ul. Kolejowa/Kińczyka
22-100 Chełm Odleglość: 45,2 km Mapa
Godziny otwarcia:
Pon. - Sob. 8.00 - 21.00 * Niedz. 9.00 - 18.00
ul.Jana Pawła II
22-400 Zamość Odleglość: 47,7 km Mapa
Godziny otwarcia:
ul. Sikorskiego
23-400 Biłgoraj Odleglość: 92,7 km Mapa
Godziny otwarcia:
ul. Baziaka/Unii Lubelskiej
37-600 Lubaczów Odleglość: 94,7 km Mapa
Godziny otwarcia:
Pon.-Sob. 8:00 - 21:00 * Niedz. 9:00 - 18:00
Ale od czego są forumki, daj znać, to Ci kupię i wyślę co tylko chcesz
(www.lidl.pl)
Wyszukiwanie na obszarze 22-500 Hrubieszow/Moroczyn dało następujące wyniki:
ul. Lwowska/3 Maja
22-116 Chełm Odleglość: 44,7 km Mapa
Godziny otwarcia:
ul. Kolejowa/Kińczyka
22-100 Chełm Odleglość: 45,2 km Mapa
Godziny otwarcia:
Pon. - Sob. 8.00 - 21.00 * Niedz. 9.00 - 18.00
ul.Jana Pawła II
22-400 Zamość Odleglość: 47,7 km Mapa
Godziny otwarcia:
ul. Sikorskiego
23-400 Biłgoraj Odleglość: 92,7 km Mapa
Godziny otwarcia:
ul. Baziaka/Unii Lubelskiej
37-600 Lubaczów Odleglość: 94,7 km Mapa
Godziny otwarcia:
Pon.-Sob. 8:00 - 21:00 * Niedz. 9:00 - 18:00
Ale od czego są forumki, daj znać, to Ci kupię i wyślę co tylko chcesz
(www.lidl.pl)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- cappuccino
- Przyjaciel Forum

O biedna Gośka, faktycznie daleko te sklepy!
Ale przynajmniej pokus mniej
Ja czasem wybieram się do ogrodniczego tylko "popatrzeć", "bo ja teraz nie mogę kupować roślin, bo nie mam pieniędzy/czasu/miejsca..." He he, zawsze wrócę z jakąś zieleniną. Zostawianie portmonetki w domu nic nie daje, bo jak na coś zachoruję, to i tak wrócę i kupię, więc po co jeździć dwa razy
Biorę tyle pieniędzy żeby na coś tam starczyło, ale żeby nie wydać za dużo, to się nazywa kompromis, he he
Kiedyś w Berlinie poszłam tylko popatrzeć na rośliny do pobliskiego (niestety
) sklepu... No cóż, trochę ciężko się wracało do domu pociągiem z bagażami i trzema torbami roślin
Swoją drogą ciekawe gdzie kończy się normalność, a zaczyna choroba, jak myślicie?
Ja czasem wybieram się do ogrodniczego tylko "popatrzeć", "bo ja teraz nie mogę kupować roślin, bo nie mam pieniędzy/czasu/miejsca..." He he, zawsze wrócę z jakąś zieleniną. Zostawianie portmonetki w domu nic nie daje, bo jak na coś zachoruję, to i tak wrócę i kupię, więc po co jeździć dwa razy
Kiedyś w Berlinie poszłam tylko popatrzeć na rośliny do pobliskiego (niestety
Swoją drogą ciekawe gdzie kończy się normalność, a zaczyna choroba, jak myślicie?
- cappuccino
- Przyjaciel Forum

Wiecie co, tak sobie Was czytam i tak sobie myślę, że ja też mam bardzo słabą silną wolę
. A przed kupowaniem ogromnej ilości roślin ratuje mnie tylko to, że ja po prostu NIE UMIEM SIĘ ZDECYDOWAĆ!!!!! Wracam do domu i wstępuję po drodze do ogrodniczych (to raczej małe centra, wieć i wybór nie za duży). Wchodzę, oglądam a potem stoje i stoję, myślę i myślę i nie mogę się zdecydować. W końcu wychodzę z niczym, trochę wściekła a trochę rozśmieszona samą sobą. A potem w domu żałuję, że nie kupiłam. Więc następnego dnia jadę po to coś i .... sytuacja się powtarza, bo znów widzę inne rośliny, które może by bardziej pasowały. To jest dopiero chore, co?
No tak dziewczyny, ja o swoim bziku pisałam już parę razy na forum. Wczoraj oczywiście też pograsowałam na pobliskim placu w Rzeszowie. Potem te siaty drę 70 km do siebie do domu.
Dobrze, że nie pociągiem jak Karolinka. W rezultacie ostatnich zakupów i bardzo złej pogody, na posadzenie czeka 8 doniczek różnych i reklamówka cebul. Jak pomyślę, że do tego wszystkiego muszę dokupić jeszcze lilie i nasiona (reklamówka z nasionami do wysiania na wiosnę, też już pękata) to strach mnie zbiera, że to już nie bzik tylko coś poważniejszego.
A gdzie krzewy?

Dobrze, że nie pociągiem jak Karolinka. W rezultacie ostatnich zakupów i bardzo złej pogody, na posadzenie czeka 8 doniczek różnych i reklamówka cebul. Jak pomyślę, że do tego wszystkiego muszę dokupić jeszcze lilie i nasiona (reklamówka z nasionami do wysiania na wiosnę, też już pękata) to strach mnie zbiera, że to już nie bzik tylko coś poważniejszego.
A gdzie krzewy?
Pozdrawiam Ewa
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.