Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.1
- karina1
- 1000p

- Od: 19 sty 2010, o 12:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.11
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
- karina1
- 1000p

- Od: 19 sty 2010, o 12:00
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie Gosiu,Aniu,Majka , Cynhtio nie sądziłam że od rana tyle osób będzie .
Orliczki mam chyba od zawsze ,pierwsze dostałam od mojej sąsiadki jeszcze na starej działce , zawsze kwitnące ,z grudą ziemi przekopywane , Ale kilka ostatnich kupowałam na targach w Minikowie .
Sporo kolorów chyba zrobiło się z krzyżówek , samosiewek .Szczególnie te najpiękniejsze ciemne miałam jeden rodzaj ciemnych teraz jest w kilku odcieniach ..
Z samosiewek usuwam tylko te których kolory mi sienie podobają
Mariolu
wiem że nasion kupionych też wyrastają piękne , kupowały znajome na działce, teraz też bywają nasiona tych orlików o pełnych kwiatkach .
Felu
wszystkich to nigdy tak nie będzie żebym miała ,to tylko jakiś ułamek wszystkiego .
Felu ja wchodzę do Ciebie i chętnie czytam o Francjo i architekturze , wiele w tej kwestii nie mam do powiedzenia ale lubię czytać .
Aniu
ja też się może teraz będzie już spokój .
Ale co do nasion orlików to nie chciałaś wszystkich tylko z tych które miały główki w dół pamiętasz ?, zaznaczyłam dla Ciebie z których zbierać , choć nie wiem czy nie porobiły się krzyżówki .
Jolu
ja jesienią na alegro widziałam nasiona orlików pełnych .
Orliczki mam chyba od zawsze ,pierwsze dostałam od mojej sąsiadki jeszcze na starej działce , zawsze kwitnące ,z grudą ziemi przekopywane , Ale kilka ostatnich kupowałam na targach w Minikowie .
Sporo kolorów chyba zrobiło się z krzyżówek , samosiewek .Szczególnie te najpiękniejsze ciemne miałam jeden rodzaj ciemnych teraz jest w kilku odcieniach ..
Z samosiewek usuwam tylko te których kolory mi sienie podobają
Mariolu
Felu
Felu ja wchodzę do Ciebie i chętnie czytam o Francjo i architekturze , wiele w tej kwestii nie mam do powiedzenia ale lubię czytać .
Aniu
Ale co do nasion orlików to nie chciałaś wszystkich tylko z tych które miały główki w dół pamiętasz ?, zaznaczyłam dla Ciebie z których zbierać , choć nie wiem czy nie porobiły się krzyżówki .
Jolu
- e-genia

Przemku jak chcesz mieć szybko efekt to warto na targowiskach czy na targach kupować już kwitnące w doniczkach , no może z kilka . Resztę można wsiać i czekać co z nich wyrośnie za 2 lata .przemekg pisze:Geniu śliczne, potrafisz zadziwić od samego rana, a jeszcze chciałem spytać czy orliki i ostróżki można wyhodować sobie z nasion czy lepiej poszukać gotowych sadzonek? Czytam i czytam a jak ja jeszcze mało wiem o tych wszystkich roślinkach. Pozdrawiam
Ja zawsze usuwam kolory które mi się nie podobają zostawiam tylko te najładniejsze , warto kupić nasiona różne orlików bywają w sprzedaży nasiona o pełnych kwiatkach, choć moja sąsiadka takie wsiała a okazały się pojedyncze i do tego nieciekawe .
Ale nie zawsze tak jest .
Ostróżki można też z nasion , ale ja siałam z moich o pełnych kwiatkach to wyszły pojedyncze kwiatki .
A potem to już będą siały Ci się same .
Karinko witaj podobnie jak Ty lubię kolory ciemniejsze i takich
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Gieniu do Ciebie miło wejść zawsze wiem że jakieś nowości kwiatowe pooglądam, orliki cudowne :P zastanawiam się czym nas jeszcze miło zaskoczysz tej zimy 
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Geniu - masz taki niepozorny ogród a tyle różnych roślin. Liliowce, lilie, irysy a teraz jeszcze orliki ;)
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Witam sąsiadkę
Ja też lubię orliki i u mnie rosną w różnych miejscach ogrodu .
Same się wysiewają ,a ja jakoś nie potrafię ich wyrwać
I dlatego rosną gdzie chcą
Ja też lubię orliki i u mnie rosną w różnych miejscach ogrodu .
Same się wysiewają ,a ja jakoś nie potrafię ich wyrwać
I dlatego rosną gdzie chcą
- Matemax
- 1000p

- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Witaj Geniu piękne kolorowe kwiaty, orliki cudne i te pełne
kiedyś małem też odmiany np żólto-czerwoną, pięknie kwitły ale potem jakby zdziczały 
- e-genia

Dorotko, Bożenko , witaj
orliki to przecież nie nowości może te pełne dwubarwne a reszta to stare odmiany . Ja usuwam tylko te które mi się nie podobają .
Bożenko gdybym miała tak wielki ogród jak Twój to pewnie też bym nie wyrywała .
Przemek , no ładnie
nie pozorny ogród
Mateusz witaj może z czasem się wyradzają ale u mnie to jakoś na korzyść , zaczynałam od podstawowych kolorów biały , granatowy , czerwony , różowy , potem doszedł biały pełny , z tego porobiły się mieszanki i powstały pełne różowe i granatowe ,i jeszcze jakieś ciemne pojedyncze wpadające w fiolet i bordo .
Ale żółte to faktycznie co jakiś czas kupuję nowe bo wyradzają się na jakiś inie ciekawy kolor .

Bożenko gdybym miała tak wielki ogród jak Twój to pewnie też bym nie wyrywała .
Przemek , no ładnie
Mateusz witaj może z czasem się wyradzają ale u mnie to jakoś na korzyść , zaczynałam od podstawowych kolorów biały , granatowy , czerwony , różowy , potem doszedł biały pełny , z tego porobiły się mieszanki i powstały pełne różowe i granatowe ,i jeszcze jakieś ciemne pojedyncze wpadające w fiolet i bordo .
Ale żółte to faktycznie co jakiś czas kupuję nowe bo wyradzają się na jakiś inie ciekawy kolor .

- markussch01

- Od: 7 lis 2007, o 22:40
Gieniu,zawsze kolorowo w Twoim watku, niezaleznie na pory roku
Pozdrawiam Markus
Pozdrawiam Markus
- e-genia

Markus witaj to chyba jakaś wewnętrzna potrzeba ,otaczać się kolorami , nawet ściany w domu intensywnie kolorowe .

- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Gieniu dla mnie orliki to kwiaty, które przypomiają mi moje dawne dzieciństwo, zastanawiam się za co ja te kwiaty tak pokochałam. Jesienią posadziłam dużo młodych sadzonek u siebie ( pełne też wysiewałam) myślę ,że pokażą na co je stać. A czy one są u Ciebie posadzone w półcieniu, czytałam ,że najlepiej lubią właśnie takie warunki. A ja jak zawsze na przekór posadziłam w pełnym słońcu :P muszą sobie poradzić.
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj Gieniu!
Goryczki wiosenne na pewno Ci przezimują. One są żywotne w przeciwieństwie
do jesiennych. Słyszałam, że z siewu lewizje są mocniejsze, bo od małych
rosną u siebie i przyzwyczajają się do środowiska.
Miłego dnia

Goryczki wiosenne na pewno Ci przezimują. One są żywotne w przeciwieństwie
do jesiennych. Słyszałam, że z siewu lewizje są mocniejsze, bo od małych
rosną u siebie i przyzwyczajają się do środowiska.
Miłego dnia
Witaj Gieniu
Pokazujesz codziennie tyle kwiatów, że mam ochotę przeskoczyć przez płot i ukraść Ci troszkę
Ale jestem pokaźną panią
i tego nie zrobię
tylko popatrzę sobie
ale uważaj, bo ciśnienie mi rośnie
i chciejstwa niestety też 
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Witaj Geniu
Znów seria roślin o cudnych kolorach kwiatów
Twoje iryski, ciemne prymulki, sasanki i szafirki zawsze nastrajają mnie pozytywnie
Geniu, jak tam donice z cebulkami ? Coś kiełkuje ?
Znów seria roślin o cudnych kolorach kwiatów
Twoje iryski, ciemne prymulki, sasanki i szafirki zawsze nastrajają mnie pozytywnie
Geniu, jak tam donice z cebulkami ? Coś kiełkuje ?