Mój ogródek - KarolinaL

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Karolinko- poznanianko, a gdzie najczęściej robisz takie ogrodnicze zakupy ? Masz jakieś sprawdzone miejsca?
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
krysp50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2007, o 12:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja nie Karolinka, ale najczęściej na Grunwaldzkiej w ogrodniczym, czasem "U Martyny" /chyba/ na Bukowskiej, często na "winklu" Cmentarnej i Grunwaldzkiej, a ostatnio odkryłam na Wspólnej, mają nawet swoją stronę internetową http://www.edroplus.com.pl/www/glowna.p ... html&kat=2.

Poprawiłam imię, bo wyszło jakoś dziwno i śmieszno - ale to z pośpiechu.... sorry
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

He he, teraz już zwątpiłam które pytania były do mnie, a które nie :wink: , ale co tam odpowiem na wszystko :D

Krysiu, bardzo chętnie! ;:65 :D Może w piątek albo w sobotę jakoś przed południem, jak Ci będzie pasowało? Przyszły tydzień też może być :D

Ewelinko, myślę, że zarówno Twoi jak i moi sąsiedzi powinni mieć się na baczności ;:112 Jeśli chodzi o sklepy, to dzisiaj byłam akurat tylko na Głogowskiej, tam są dwa, jeden w okolicach Rynku Łazarskiego, a drugi blisko Parku Wilsona. Ten pierwszy lepszy (większy wybór), ale czy sprawdzony, to sama nie wiem, juz dwa razy kupiłam tam dalie, które miały być czerwone (nie były :? ) Jeśli chodzi o cebulki, to nie mam jeszcze sprawdzonych miejsc, za krótko w tym siedzę :wink: A sklep na Wspólnej jest faktycznie fajny :D

Grażynko, cieszę się, że Ci się podoba! :D Rzeczywiście, zwykłych szafirków nie ma, a jak bym chciała kupić normalne czerwone lub żółte tulipany (takie "po prostu tulipany" :wink: ), to też byłby problem :lol:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Na Łazarzu bywam rzadko, ale może to błąd? Punkt na Wspólnej znam i często odwiedzam , bo to "po drodze" do mojej mamy. Najczęściej robię zakupy ogrodowe na Wojciechowskiego lub w Suchym Lesie - " Berberys", w Suchym Lesie " Twój ogród" lub w Tarnowie Podgórnym" Yukka". To wszystko po " mojej " stronie Poznania, a wybór bywa ...oszałamiający.Ale niekiedy , przypadkiem zahaczam o jakiś niewielki punkt i...Bingo ! znajduję to, czego szukałam gdzie indziej bezskutecznie. Więc pewnie nie ma reguły...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
krysp50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2007, o 12:05

Post »

A ten w Tarnowie Podgórnym to w którym miejscu jest ? czy mają może stronę ? Chciałabym się tam kiedyś wybrać, bo zachwalają.......
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A właśnie, do tego Tarnowa Podgórnego muszę się w końcu wybrać, bo już słyszałam o tym sklepie. Niestety to jest akurat zupełnie nie po mojej stronie Poznania :?

Dzisiaj przybyły do mnie nasionka rudbekii od Ani (Amlos) oraz łobody od Izy (chatte)! ;:1 Czyli szczęścia też chodzą parami :D Dziewczyny - bardzo Wam dziękuję! ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Przejeżdżałam przez Poznań ostatnio i mijałam te punkty ogrodnicze z ciężkim sercem. ;:144
Szkoda, że tak daleko ode mnie. :roll:
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ha ha, Dorotko, to chyba się domyślam dokąd jechałaś! Oglądałam w dwóch wątkach Twoje piękne zdjęcia z Łeby :D
Ale we Wrocławiu chyba też muszą być jakieś centra ogrodnicze, co? :wink:
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Są Karolinko tylko trzeba je czasami objeżdzać łukiem bo można z nich nie wyjść przez cały dzień ;:33 .
Teraz jest roślinek zatrzęsienie i nie wiadomo co wybrać :shock: .
Pozdrawiam.

Przepraszam Dorotko że odpowiedziałam za ciebie ;:79
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jolu, to u nas jest to samo :lol: Ja teraz to już aż sie boję wejść do jakiegoś większego ogrodniczego, a dawno nie byłam i mnie ciągnie jak nie wiem :roll: :wink:
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mam podobne problemy, ale ćwiczę silną wolę. :wink:
Niemal po sąsiedzku otworzyli ogromny ogrodniczy i zastanawiam się czy powinnam tam wstąpić? :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

O matko, jak ja bym chciała mieć ogrodniczy pod nosem! Chociaż właściwie po co, tylko bym się skręcała z zazdrości :( Ale i tak bym chciała :wink: Dorotko, nie zastanawiałabym się, tylko bym tam leciała jak na skrzydłach! A zresztą na pewno sama wiesz, że nie wytrzymasz i i tak tam pójdziesz, no nie? :lol: :wink:
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Czytasz mi w myślach? :roll: :lol:
Awatar użytkownika
cappuccino
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 cze 2007, o 19:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorota T. pisze:Mam podobne problemy, ale ćwiczę silną wolę. :wink:
Niemal po sąsiedzku otworzyli ogromny ogrodniczy i zastanawiam się czy powinnam tam wstąpić? :D

O matko kochana. Chociaż popatrzeć...
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.

( Sigrid Undset)
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Popatrzeć? :;230
Gdybym nie miała grosza ani karty, to pewnie bym coś ukradła, więc wolę ćwiczyć silną wolę. :roll: :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”