Witaj Karino ! Jestem tak samo zwariowana na punkcie ogrodu jak Ty ! Także leżę w nocy i obmyślam nowe aranżacje...I zdecydowanie za dużo czasu spędzam na forum !
Ale chcę przecież napisać o Twoim , Waszym ogrodzie...Robi wielkie wrażenie...Po prostu nie da się tego ogarnąć w trakcie jednej wizyty...
Bardzo Wam się udała ta mała architektura z kamieni ! Są różnej wielkości , świetnie zakomponowane.
Oczko - niezwykle urokliwe, ten łupek wspaniale pasuje !
Bardzo mi się podoba piwniczka ( te drzwi..!), altana, grill - ukłony dla Męża, doskonale Mu to wyszło.
W ogóle jest u Was masa fajnych detali - dzbany , korzenie , kamienne koryta , drewniane ławy...To wszystko pasuje do rustykalnego stylu ! Myślę, że warto się tego trzymać.
A ściany ze starej cegły są bardzo ładne, wolałabym takie niż tynkowane. A jeszcze jak przerasta je winobluszcz... One tworzą wyjatkowy klimat tego ogrodu.
Podziwiam Twój entuzjazm i radość z tworzenia ogrodu . Skąd nazwa Akacjowe Ranczo ?
A folii raczej nie polecam , okrycie powinno przepuszczać wodę , powietrze , nawozy...Jeśli - to włóknina ogrodnicza.
Tamaryszek,dziękuję za miłe słowo,a Akacjowe Ranczo bo nie wiem czy zwróciłaś uwagę na ranczo na samym końcu rosną potężne akacje,są tak piękne o każdej porze roku ,tylko nie są nasze ale rosną obok u sąsiada który ich nie szanuje,bo słyszałam że chciał wyciąć ale ja mu na to nie pozwolę,a po drugie to by zapłacił taką kare bo akacja jest bardzo dobrze liczona,no ale my też mamy parę u siebie 6 na ranczo i 2 z przodu koło domu są piękne przycięłam parę zdjęci z akacjami No i właśnie tak powstało Akacjowe Ranczo