Ogród piofigla cz1.
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród piofigla cz1.
Tomku i dobrze w 10 części jest prawie wszystko oprócz nowych które jeszcze nie kwitły .
Szkoda tyle się męczyć żeby zobaczyć te same roślinki .
Pozdrawiam Genia
Szkoda tyle się męczyć żeby zobaczyć te same roślinki .
Pozdrawiam Genia
- piofigiel
- 1000p

- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam serdecznie
Moniko przepraszam ale nie wiem jak ta roślinka się nazywa, fotografowałem wszystkie rośliny rosnące w ogrodzie nie myśląc że będę je pokazywał na forum, nie wiem nawet czy była posadzona celowo czy może sama się nasiała
Znalazłem w internecie chyba taką samą roślinkę ale bez nazwy

Izo ten rozwar jest autentycznie niebieski, wiem czemu pytasz, bo aparaty rzeczywiście zmieniają kolor fioletowy na niebieski
Geniu bardzo chętnie oglądam Twoje roślinki, w miarę możliwości zobaczę jak najwięcej, dobrze że wymyślono te wizytówki bo można w skrócie obejrzeć każdy ogród
Pozdrawiam Tomek
Moniko przepraszam ale nie wiem jak ta roślinka się nazywa, fotografowałem wszystkie rośliny rosnące w ogrodzie nie myśląc że będę je pokazywał na forum, nie wiem nawet czy była posadzona celowo czy może sama się nasiała
Znalazłem w internecie chyba taką samą roślinkę ale bez nazwy

Izo ten rozwar jest autentycznie niebieski, wiem czemu pytasz, bo aparaty rzeczywiście zmieniają kolor fioletowy na niebieski
Geniu bardzo chętnie oglądam Twoje roślinki, w miarę możliwości zobaczę jak najwięcej, dobrze że wymyślono te wizytówki bo można w skrócie obejrzeć każdy ogród
Pozdrawiam Tomek
- e-genia

Tomku to brunera tak mi się wydaje .
Sam masz piękne kwiaty w ogrodzie , te Twoje niebieskie to cudo
Sam masz piękne kwiaty w ogrodzie , te Twoje niebieskie to cudo
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
MONIKA chyba pyta o tą roślinkę .

Wydaje mi się ,że to dzwonek skupiony[Campanula glomerata]

Wydaje mi się ,że to dzwonek skupiony[Campanula glomerata]
- piofigiel
- 1000p

Rzeczywiście Jolu, Monika spytała o kwiatek nad barwinkiem a ja myślałem że pod, coś mi się odwróciło, tak to dzwonek skupiony. Bardzo Ci dziękuję Jolu za sprostowanie (wyszło na to że nie dokładnie czytam swój wątek) ratujesz mnie nie pierwszy raz.
Moniko bardzo przepraszam źle zrozumiałem, ten kwiatek to dzwonek skupiony
Geniu dziękuję Ci za pomoc, chodziło o inną roślinę, ja się pomyliłem
Pozdrawiam Tomek
Moniko bardzo przepraszam źle zrozumiałem, ten kwiatek to dzwonek skupiony
Geniu dziękuję Ci za pomoc, chodziło o inną roślinę, ja się pomyliłem
Pozdrawiam Tomek
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Tomku! Ta różnica z kolorem dla mnie zasadnicza - fioletowego nie lubię, a niebieski- owszem! Może znasz nazwę tej odmiany niebieskiego rozwaru..?
- e-genia

Witaj Tomku co słychać , duży mróz u Ciebie ?
Tamaryszku ja nie widziałam rozwarów fioletowych , też mam taki niebieski miałam jeszcze biały i różowy , ale chyba wypieliłam , one późno wychodzą wiosną .
Miałam też taki niebieski o pełnych kwiatkach . Ale na kartonikach nie ma nazw tych rozwarów
Tamaryszku ja nie widziałam rozwarów fioletowych , też mam taki niebieski miałam jeszcze biały i różowy , ale chyba wypieliłam , one późno wychodzą wiosną .
Miałam też taki niebieski o pełnych kwiatkach . Ale na kartonikach nie ma nazw tych rozwarów
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę Tomku, że też lubisz niebieskości i fiolety.
Latem dają wrażenie ochłody i pięknie prezentują się w ogródku.
A tymczasem szykują się nam mrozy - mam nadzieję, że nie te 30 stopniowe.
Latem dają wrażenie ochłody i pięknie prezentują się w ogródku.
A tymczasem szykują się nam mrozy - mam nadzieję, że nie te 30 stopniowe.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Dziękuję Geniu ! Ja też kupiłam bez żadnego podpisu...Ale dobrze wiedzieć,że takie są, będę szukała w fazie kwitnienia !
Dobrze,że zwróciłaś mi uwagę, że one tak późno wschodzą ( swoje sadziłam dopiero tego lata, więc nie mam doświadczeń ) , bo bym wypieliła, tak jak Ty !
Dobrze,że zwróciłaś mi uwagę, że one tak późno wschodzą ( swoje sadziłam dopiero tego lata, więc nie mam doświadczeń ) , bo bym wypieliła, tak jak Ty !
- piofigiel
- 1000p

Witam Panie serdecznie
Izo dokładnej nazwy nie znam, nie przywiązywałem do nazw zbyt wielkiej wagi, okazało się to błędem bo większość osób uprawiających swoje rośliny jednak zna je dokładnie, a często widząc jakieś rośliny u innych chciałaby poznać ich nazwy
Izo ja bywam w Twoim ogrodzie nie myśl że o Tobie zapomniałem, wiem że zmieniasz ogrodzenie, widziałem jakie 'skarby' kryje Twoja działka, jestem na bieżąco, tylko się mało odzywam
Geniu bardzo zimno i wieje, trochę się przyzwyczaiłem i przestaje mi to przeszkadzać. To prawda Geniu że czasem kupując jakieś rośliny nie zawsze jest napisana dokładna nazwa, dla mnie jeśli coś jest ładne to nawet wcale nie musi mieć nazwy
Nie jestem typowym ogrodnikiem, może kiedyś kiedy będę dziadkiem.....
Grażynko ja wszystko lubię co ładne i co nie ładne też lubię, wszystko u mnie może mieć swoje miejsce. Z braku czasu najwięcej roślin jakie posiadam to iglaki, ale lubię naprawdę wszystkie rośliny, podziwiam je na razie w Waszych ogrodach i myślę o nich. Co do mrozów to można się wszystkiego spodziewać, wracają chyba dawniejsze zimy
Pozdrawiam Tomek
Izo dokładnej nazwy nie znam, nie przywiązywałem do nazw zbyt wielkiej wagi, okazało się to błędem bo większość osób uprawiających swoje rośliny jednak zna je dokładnie, a często widząc jakieś rośliny u innych chciałaby poznać ich nazwy
Izo ja bywam w Twoim ogrodzie nie myśl że o Tobie zapomniałem, wiem że zmieniasz ogrodzenie, widziałem jakie 'skarby' kryje Twoja działka, jestem na bieżąco, tylko się mało odzywam
Geniu bardzo zimno i wieje, trochę się przyzwyczaiłem i przestaje mi to przeszkadzać. To prawda Geniu że czasem kupując jakieś rośliny nie zawsze jest napisana dokładna nazwa, dla mnie jeśli coś jest ładne to nawet wcale nie musi mieć nazwy
Grażynko ja wszystko lubię co ładne i co nie ładne też lubię, wszystko u mnie może mieć swoje miejsce. Z braku czasu najwięcej roślin jakie posiadam to iglaki, ale lubię naprawdę wszystkie rośliny, podziwiam je na razie w Waszych ogrodach i myślę o nich. Co do mrozów to można się wszystkiego spodziewać, wracają chyba dawniejsze zimy
Pozdrawiam Tomek
- e-genia

Tomku u mnie nie wieje , ale bardzo mroźnie , mimo to jest pięknie bo słoneczko już 3 dzień świeci ., boję się troszkę o azalie , rododendrony i hortensje ogrodowe , jak porządnie przemarzną nie będą kwitły .
Podobnie jak Ty ja też nie muszę mieć dokładnej nazwy ,kupuje jak mi się podoba , teraz jak jestem na forum czasem jest to potrzebne żeby udzielić wiadomości jak ktoś o to .
Życzę zdrówka i słoneczka
Genia
Tomku u mnie nie wieje , ale bardzo mroźnie , mimo to jest pięknie bo słoneczko już 3 dzień świeci ., boję się troszkę o azalie , rododendrony i hortensje ogrodowe , jak porządnie przemarzną nie będą kwitły .
Podobnie jak Ty ja też nie muszę mieć dokładnej nazwy ,kupuje jak mi się podoba , teraz jak jestem na forum czasem jest to potrzebne żeby udzielić wiadomości jak ktoś o to .
Życzę zdrówka i słoneczka
Genia
- piofigiel
- 1000p

Geniu witam Cię, dzisiaj rano o 5.30 kiedy wyjeżdżałem do pracy było u nas -19 stopni, w dzień świeciło słońce ale temperatura nie wzrosła powyżej -10 stopni, pewnie trochę pomrozi. Miejmy nadzieję że nikomu nic nie przemarznie i dotrwa do wiosny
Znalazłem zdjęcie jakichś sosenek szczepionych na pniu, wiem że lubisz iglaczki szczepione, zdjęcie zrobione w mojej ulubionej szkółce

Geniu życzę tobie udanego sezonu zakupowego
Znalazłem zdjęcie jakichś sosenek szczepionych na pniu, wiem że lubisz iglaczki szczepione, zdjęcie zrobione w mojej ulubionej szkółce

Geniu życzę tobie udanego sezonu zakupowego
- e-genia

Witaj Tomku piękne te iglaczki , szkoda że nie widać cen , ale pewnie i tak na nie nie było by mnie stać , dlatego kupuję malutkie kiedyś urosną .
Nie pamiętasz jakie są ceny tych szczepionych iglaków ?
Żal mi że musisz w taki mróz jechać do pracy .
Genia
Nie pamiętasz jakie są ceny tych szczepionych iglaków ?
Żal mi że musisz w taki mróz jechać do pracy .
Genia
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Od dzisiaj ,na forum króluje czerwień . :P

- piofigiel
- 1000p

GENIU NA NASZE SZCZĘŚCIE iglaczki szczepione są coraz tańsze w stosunku do lat ubiegłych, na pewno są już na kieszeń szarego ogrodnika. Te sosenki konkretne chyba ok.40zł. Ja Geniu też kupowałem rośliny najmniejsze w ofercie, wcale się tego nie wstydzę, a jaka to radość patrzeć jak taki 'smarkaty' krzew rośnie z roku na rok.
Jolu dziękuję za informację o kolorze czerwonym, podporządkuję się, piękne roślinki mi wkleiłaś
Pozdrawiam Tomek

Fajny ten pomysł z kolorem dnia, podoba mi się, coś się dzieje
Jolu dziękuję za informację o kolorze czerwonym, podporządkuję się, piękne roślinki mi wkleiłaś
Pozdrawiam Tomek

Fajny ten pomysł z kolorem dnia, podoba mi się, coś się dzieje