To moja

Ale fakt faktem, co roku mocno ją tnę, bo nie okrywana przemarza. Tej zimy solidnie ją zabezpieczyłam, zobaczymy co będzie latem
 Ale fakt faktem, co roku mocno ją tnę, bo nie okrywana przemarza. Tej zimy solidnie ją zabezpieczyłam, zobaczymy co będzie latem 

,chyba Arabella...
  ,chyba Arabella...  
  Twoja przynajmniej ma dwa rozwinięte pąki...
 Twoja przynajmniej ma dwa rozwinięte pąki...  ,a mojej robiłam zdjęcie pojedynczo ,w większych ilościach naraz  nie występowały...
 ,a mojej robiłam zdjęcie pojedynczo ,w większych ilościach naraz  nie występowały...  
  Zresztą z wieloma różami miałam podobną sytuację...Teraz postanowiłam się za nie zabrać ,a że z niechęcią stosuję chemię,w zasadzie w ogóle jej nie stosuję (oprócz środka wgłębnego na bruzdownice ,które upodobały sobie Westerland i Sympatię)pomęczyłam się trochę przygotowaniem  mikstur z zielska co dało efekt taki ,że mączniak pojawił się nielicznie jesienią,a liście do teraz tkwia na łodygach pnących i krzaczastych.
 Zresztą z wieloma różami miałam podobną sytuację...Teraz postanowiłam się za nie zabrać ,a że z niechęcią stosuję chemię,w zasadzie w ogóle jej nie stosuję (oprócz środka wgłębnego na bruzdownice ,które upodobały sobie Westerland i Sympatię)pomęczyłam się trochę przygotowaniem  mikstur z zielska co dało efekt taki ,że mączniak pojawił się nielicznie jesienią,a liście do teraz tkwia na łodygach pnących i krzaczastych.  

A clematisy na pewno Cię polubią ,gdy dodasz im do gliny  piachu i obornika,a bylinowe ...wręcz by Cię uwielbiały,one rosną i bez piachu..
  A clematisy na pewno Cię polubią ,gdy dodasz im do gliny  piachu i obornika,a bylinowe ...wręcz by Cię uwielbiały,one rosną i bez piachu.. 

... tylko skąd ja ją wezmę
 ... tylko skąd ja ją wezmę 

,ja muszę z kolei kupować piach w składach budowlanych
 ,ja muszę z kolei kupować piach w składach budowlanych  

Nela jesteś miła.. al ja nie mam jednego clematisa... tylko ..naście, i tylko JP II zakwitł jednym kwiatkiem.. czyli clematis, ktory zadko kwitnie .. reszta padla..Alionuszka pisze:Izka...granulowany znajdziesz w centrach ogrodniczych...,ale jak próbowałaś i nic ,to może być tylko jeden powód...chora sadzonka

I dobrze robisz!Alionuszka pisze:
Ewcia,Madziu ja moją Heritage tnę jak różę wielkokwiatową ,w tym roku (czyli w ostatnim sezonie)nie chorowała mi na czarną plamistość,ale w poprzednich była po prostu łysaZresztą z wieloma różami miałam podobną sytuację...Teraz postanowiłam się za nie zabrać ,a że z niechęcią stosuję chemię,w zasadzie w ogóle jej nie stosuję (oprócz środka wgłębnego na bruzdownice ,które upodobały sobie Westerland i Sympatię)pomęczyłam się trochę przygotowaniem mikstur z zielska co dało efekt taki ,że mączniak pojawił się nielicznie jesienią,a liście do teraz tkwia na łodygach pnących i krzaczastych.

To najlepszy sposób na nią!
 To najlepszy sposób na nią!  , ile mi ostatnio naniszczyły
 , ile mi ostatnio naniszczyły  
   Najbardziej llubią u mnie Pilgrima i Heritage!
 Najbardziej llubią u mnie Pilgrima i Heritage!