Mój ogród - mariasen cz. 5
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród - mariasen cz. 5
Ta druga to lakolistna ,czy paprociolistna ,bo spotkałam się z tą drugą nazwą .A może to całkiem inne roślinki . 
- mariasen

- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu, u mnie bardzo rozsiewa się ta żółta ale jej nie wyrzucam tylko wyrywam siewki.
Geniu, powodzenia w poszukiwaniach. Pełna różowa przylaszczka też jest piękna.

Ado, bardzo dziękuję
Piterku widziałam te wątki, które pozakładałeś, to dobry pomysł. Wkleję kokorycze.
Jolu, tez się spotkałam z jedną i drugą nazwą tej rośliny.
Geniu, powodzenia w poszukiwaniach. Pełna różowa przylaszczka też jest piękna.

Ado, bardzo dziękuję
Piterku widziałam te wątki, które pozakładałeś, to dobry pomysł. Wkleję kokorycze.
Jolu, tez się spotkałam z jedną i drugą nazwą tej rośliny.
Maju, kokorycze też bardzo chętnie widziałbym w swoim ogrodzie, ale co z tych planów wyjdzie zobaczymy
przylaszczki lubię za delikatność i wdzięczność w kwitnieniu
takie maleństwa, a takie pracowite 
- Grzesiu

- Od: 25 gru 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majka....ja Cię będę omijał szerokim łukiem....
po raz pierwszy od kilkunastu miesięcy....spać nie mogłem
ale jak już zasnąłem...to obudziłem się z kalkulatorem
po raz pierwszy od kilkunastu miesięcy....spać nie mogłem
ale jak już zasnąłem...to obudziłem się z kalkulatorem
- mariasen

Sylwek, kokorycze w tym roku powinny być łatwiej dostępne. Przylaszczki to takie cudeńka, że wiosną będę pilnie szukać nowości na allegro.
zobacz Elison Spence

Grzesiu i jakie masz plany?
zobacz Elison Spence

Grzesiu i jakie masz plany?
Majeczko - kokorycz jak się jakieś fajne trafią to oboje bierzemy podwójnie, mam nadzieję że pamiętasz? 
A przylaszczki przecudne! Ale cena mnie odstrasza, chyba się nie przemogę jednak... Za jedną mam 10-20 żurawek!
Myślę nad różową pełną, jeszcze da radę - widziałem ją już po 40zł, więc w miarę
A co do tego co pisał Grzesiu, to święta prawda - ja też przez Majkę siedziałem wczoraj z kalkulatorem hehe, ale co mi tam, nie przejdę obojętnie obok takich roślin!
- hmmm, ale na to wychodzi, że dzięki Majce w końcu uda mi się kupić mój wymarzony klon Shirasawy i to w dodatku w bajecznej odmianie 'Autumn Moon'!
A przylaszczki przecudne! Ale cena mnie odstrasza, chyba się nie przemogę jednak... Za jedną mam 10-20 żurawek!
Myślę nad różową pełną, jeszcze da radę - widziałem ją już po 40zł, więc w miarę
A co do tego co pisał Grzesiu, to święta prawda - ja też przez Majkę siedziałem wczoraj z kalkulatorem hehe, ale co mi tam, nie przejdę obojętnie obok takich roślin!
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aha, to już wiem czemu ja też spać nie mogłam.piterek pisze:
A co do tego co pisał Grzesiu, to święta prawda - ja też przez Majkę siedziałem wczoraj z kalkulatorem hehe, ale co mi tam, nie przejdę obojętnie obok takich roślin!![]()
- hmmm, ale na to wychodzi, że dzięki Majce w końcu uda mi się kupić mój wymarzony klon Shirasawy i to w dodatku w bajecznej odmianie 'Autumn Moon'!
- mariasen

Marysiu, cieszę się, że Ci się podoba.
Piterku, może za jakiś czas inne przylaszczki też będą tańsze, może moje się rozrosną? Oczywiście, że będę pamiętać o Tobie przy zakupach.
Iga, ja też nie spałam
Zrobiłam listę i teraz będę musiała skreślać. Iguś, liczę na Ciebie, że pomożesz nam kupić kokorycze, szczególnie Blue Heron.

Piterku, może za jakiś czas inne przylaszczki też będą tańsze, może moje się rozrosną? Oczywiście, że będę pamiętać o Tobie przy zakupach.
Iga, ja też nie spałam
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Majko, trzymam rękę na pulsie ,a le byliniarnia na razie śpi.Nie mam jeszcze najnowszego katalogu.
Dostali tylko dla swoich pracowników.
- karina1
- 1000p

- Od: 19 sty 2010, o 12:00
kochani nie można mieć wszystkiego
każdy z was ma niepowtarzalny ogród i o to chodzi,jakby to było jak wszyscy by mieli te same kwiaty i krzewy,no i nie wszyscy mają odpowiednie warunki na niektóre odmiany,a więc cieszmy się tym co mamy kochani 
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Karino masz całkowitą rację .
Ale jak się widzi takie piękności to automatycznie, nie wiadomo jak , nazwa tej rośliny ląduje w notatniku jako chciejstwo
Ja również miewam , jak inni na tym forum , bezsenność w Seattle , jak tylko dowiedzę Majki wątek
Ale jak się widzi takie piękności to automatycznie, nie wiadomo jak , nazwa tej rośliny ląduje w notatniku jako chciejstwo
Ja również miewam , jak inni na tym forum , bezsenność w Seattle , jak tylko dowiedzę Majki wątek
- mariasen

Iguś, trzymaj rękę na pulsie.
Karino, masz rację, że nie można mieć wszystkiego i dlatego wybieramy tylko to co nam się najbardziej podoba.
Marcin, nie zwalaj winy na mnie.
Można mieć piękny i bardzo elegancki ogród z niewielka ilością roślin ale kolekcjonerzy tak nie potrafią.

Karino, masz rację, że nie można mieć wszystkiego i dlatego wybieramy tylko to co nam się najbardziej podoba.
Marcin, nie zwalaj winy na mnie.

A ja tam sobie cenię Majko tego naszego wspólnego zajoba hehe - i brakuje mi juz bardzo naszych długich rozmów telefonicznych zaczynanych od "Jestem w szkółce i jest to i to..."
Ale już niedługo się zacznie

Ale już niedługo się zacznie
Maju, piękna i mimo tak jak Piterek wspomniał, ceny czasami odstraszają, to można sobie na nieco szaleństwa czasami pozwolić
z resztą nawet nie czasami, a jak po prostu jest okazja