Nieśmiało przedstawiam......
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Heh, ja też nazywam tego grubosza "uszami Shreka"

Oj....... Jeśli masz na myśli hoję carnosę, to szkoda, że się nie dogadałyśmy wcześniej, przygotowałabym Ci zaszczepkę i miałabyś "forumową", zamiast "allegrowej" sadzonkęewciaks pisze:hmmmm...wczoraj zamówiłam upragnioną sadzonkę hoi cronosa

Bardzo ładna ta kolorowa dracenka, naprawdę cieszy oczy. Moja siostra też taką ma, ale taką wielgachną - robi wrażenie. Twoja też kiedyś na pewno taka będzie

-
aniu cz. dziękuję za wiadomość o bilbergi..a kiedy mam przesadzić i podzielić ? już teraz ?
wczoraj zakupiłam nowe roślinki...hihihi...w Praktikerze...z fikusem sprężystym było nawet zabawnie, były z różowozielonymi listkami i taki jaki zakupiłam ja..długo zastanawiałam się którego wybrać..decyzję podjęla moja córcia cytuję:'mamo bierz to Moro i idziemy" tak że fikusik ma już imię
i papryczka...z tym to kompletnie nie wiem jak się obchodzić...czy takie miniaturki to rośliny jednoroczne??bo przecież zwykła papryka jest jednoroczna!!hmmm...moze ktoś mnie doinformuje! z góry dziękuję
wczoraj zakupiłam nowe roślinki...hihihi...w Praktikerze...z fikusem sprężystym było nawet zabawnie, były z różowozielonymi listkami i taki jaki zakupiłam ja..długo zastanawiałam się którego wybrać..decyzję podjęla moja córcia cytuję:'mamo bierz to Moro i idziemy" tak że fikusik ma już imię

i papryczka...z tym to kompletnie nie wiem jak się obchodzić...czy takie miniaturki to rośliny jednoroczne??bo przecież zwykła papryka jest jednoroczna!!hmmm...moze ktoś mnie doinformuje! z góry dziękuję

Regulamin zabrania linków bez zgody
Niestety Ewo papryczka jest jednoroczna.
Ale można ją wysiewać z nasion co roku na wiosnę, tj. w połowie marca i tak cieszyć się nią niemal cały rok. Siewki kiełkują ok. miesiąca. Roślinka lubi wilgoć i temperaturę 20-24 stopnie. Podlewać trzeba zatem dość często nawet kilka razy w tygodniu, zwłaszcza jeśli rośnie w małej doniczce. Podłoże utrzymuj stale wilgotne. Postaw ją w słonecznym miejscu. Pozdrawiam. 

-