Nieśmiało przedstawiam......

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2007, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To jest Echinocactus grusonii ;) zwany potocznie "fotelem teściowej" :D
Dawid
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

["ewciaks"]
Obrazek

To Dracena Reflexa :D :D
Awatar użytkownika
ewciaks
---
Od: 14 lip 2007, o 09:12

Post »

Hmmmm...kolorki troszkę inne na Reflexa u mnie obrzeża są żółtawe....takie jak Fragrans tylko odwrotnie ułożone.....
Regulamin zabrania linków bez zgody
Awatar użytkownika
ewciaks
---

Post »

hmmmm...wczoraj zamówiłam upragnioną sadzonkę hoi cronosa....nie bijcie....na al-ro....mam nadzieją że sobie z nią poradze i doczekam się pieknych kwiatuszków...jakby co to trzymajcie za mnie i moją roślinkę kciuki...najpierw musi przeżyc transport Obrazek
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jeżeli chcesz żeby bilbergia zwisła zakwitła Ci musisz ją rozsadzić!!! Ja też miałam tłok w doniczce, teraz podzieliłam na trzy doniczki (w każdej po 3 odnogi) i prawie każda ma pąk!!!
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ewciaks pisze:Wczoraj ogarnęło mnie zakupowe szaleństwo....przyatakowałam Arenę w Gliwicach...najpierw zakupiłam Obrazek ...wpadł on w oko mojemu mężowi a zwłaszcza "uszy Shreka"....
Heh, ja też nazywam tego grubosza "uszami Shreka" :D Choć jego nazwa "hobbit" też jest dosyć zabawna ;)
ewciaks pisze:hmmmm...wczoraj zamówiłam upragnioną sadzonkę hoi cronosa
Oj....... Jeśli masz na myśli hoję carnosę, to szkoda, że się nie dogadałyśmy wcześniej, przygotowałabym Ci zaszczepkę i miałabyś "forumową", zamiast "allegrowej" sadzonkę :)

Bardzo ładna ta kolorowa dracenka, naprawdę cieszy oczy. Moja siostra też taką ma, ale taką wielgachną - robi wrażenie. Twoja też kiedyś na pewno taka będzie :)
Awatar użytkownika
ewciaks
---

Post »

kari ojjj szkoda...szkoda....ale ogarnęła mnie taka ogromna chęć posiadania.....co do draceny...to skubana....tfu tfu żeby nie zapeszyć .....w ciągu tygodnia odkąd u mnie jest przyrósł jej jeden nowy listek...aż ;:167 rośnie !!!! Obrazek
Reposit-09

Post »

Nic się nie martw, Ewciu - draceny raczej ogólnie nie porażają prędkością przyrastania... Żyje? Żyje. Rośnie? Rośnie. To wszystko jest oki :D
Awatar użytkownika
ewciaks
---

Post »

aniu cz. dziękuję za wiadomość o bilbergi..a kiedy mam przesadzić i podzielić ? już teraz ?
wczoraj zakupiłam nowe roślinki...hihihi...w Praktikerze...z fikusem sprężystym było nawet zabawnie, były z różowozielonymi listkami i taki jaki zakupiłam ja..długo zastanawiałam się którego wybrać..decyzję podjęla moja córcia cytuję:'mamo bierz to Moro i idziemy" tak że fikusik ma już imię Obrazek
i papryczka...z tym to kompletnie nie wiem jak się obchodzić...czy takie miniaturki to rośliny jednoroczne??bo przecież zwykła papryka jest jednoroczna!!hmmm...moze ktoś mnie doinformuje! z góry dziękuję Obrazek
Awatar użytkownika
leo
---
Od: 18 maja 2007, o 10:37

Post »

Niestety Ewo papryczka jest jednoroczna. :cry: Ale można ją wysiewać z nasion co roku na wiosnę, tj. w połowie marca i tak cieszyć się nią niemal cały rok. Siewki kiełkują ok. miesiąca. Roślinka lubi wilgoć i temperaturę 20-24 stopnie. Podlewać trzeba zatem dość często nawet kilka razy w tygodniu, zwłaszcza jeśli rośnie w małej doniczce. Podłoże utrzymuj stale wilgotne. Postaw ją w słonecznym miejscu. Pozdrawiam. :lol:
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Kontakt:

Post »

Ja swoje przesadzałam koło miesiąc temu, więc wszystko zależy od tego jaka będzie panować temperatura w Twoim domu zimą, jeśli będzie chłodno to nie ukorzeni się zbyt dobrze jeśli ciepło to można przesadzać.
Reposit-09

Post »

ewciaks pisze:Obrazek
Ewciu, co to :?:
Awatar użytkownika
arturro
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 28 cze 2007, o 12:40

Post »

kari pisze:
ewciaks pisze:Obrazek
Ewciu, co to :?:
Ja sie wtrące, to "Krasnokwiat Katarzyny" :D
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ewciaks
---

Post »

sama nie wiedziałam....tak mnie urzekł, że strzeliłam fote...teraz często przechodzę koło tych okien.....i kwiaty jeszcze są nawet w dobrej kondycji!!
Awatar użytkownika
ewciaks
---

Post »

Mam nowych lokatorów w moim mieszkanku...Ci przyjechali od ani cz... Obrazek Obrazek Obrazek

a tutaj mój nowy nabytek pierwszy egzemlarz drapeżcy...Rosiczka capensis all red i w tyle malutka doniczunia z nasionkami różnych rosiczek :D Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”