Jabłecznik z budyniem
2 1/2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
kostka margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
1 kg jabłek
1 budyń śmietankowy
Mąkę, proszek i cukier posiekać z margaryną, dodać jajka i zagnieść ciasto.
pól ciasta rozwałkować i włożyć do formy, Jabłka pokroić i ułożyć na surowe ciasto. Budyń przygotować wg. przepisu na opakowaniu, gorącym zalać ciasto z jabłkami. Rozwałkować drugą część ciasta i przykryć budyń.
Piec 45 min w temp. 180 st C
Bogunia to przenieś córci choinkę do swojego pokoju
puzzli teraz nie układam, czekam na gwiazdora, bo przyniesie mi mate do układania puzzli i będzie mniejszy bałagan.
Robię dalej frywolitki, bo to co już zrobiłam to prawie wszystko rozdałam.
Witaj
Gosieńko teraz jest coraz mniej czasu na forum

przygotowania do świąt, mały remont w domu zabiera każdą wolną chwilę.
Pozdrowienia dla Ciebie i rodzinki
