Ależ piękna jest ta rutewka od Wiesi...no i zaś zapisać trzeba
Złocień maruna pasowałaby do mojej czerwonej Piano, którą będę kiedyś miała.
Oj kobiety niech już będzie ta wiosna bo jeszcze trocha i mi kartek braknie.

Tak Grażynko... było... teraz po niektórych roślinach śladu nie ma...kogra pisze:A było przeuroczo.
Na widok warzywnika znów dostałam ślinotoku.
Zielony groszek mnie też rajcuje. Zjadłoby się jarzynową z groszkiem.![]()
A co jest na ostatnim zdjęciu pod płotem z prawej takie o bordowych kwiatach i liściach ?
Bożenko, nie znaczy to że u Ciebie też zginie.Babopielka pisze:Ja swoja Lobelię też posadziłam w najbardziej wilgotnym
miejscu w ogrodzie ,a tu czytam ,że ona może tego nie przeżyć![]()
Twój Przywrotnik ostroklapowy jaki wypasionyJa mam takiego
mizeraka ,że aż wstyd było go na zdjęciu uwiecznić![]()
Widzę ,że u Ciebie nad wodą rośnie ,a mój biedny tylko na glinie i
cienia też ma niewiele
Pięknie było u Ciebie :P

Bożenko, fajnie, ale to już przeszłość...Babopielka pisze:Na oczko wodne to ja wcale nie patrzę ,bo ja się nie doczekam u siebie![]()
Reszta fajnie wyglądałaWarzywa z kwiatkami poplątane
![]()
Ja też ciągle coś zmieniam i też czasami odnoszę wrażenie ,że
te zmiany, to są na gorsze ,a nie na lepsze

Jadziu, nie wiem czy miałam fajnie...JAKUCH pisze:GABI przeciez miałaś fajnie ciekawe jakie zrobiłaś przeróbki . To miejsce przy pergoli z kanami, liliowcami i różami pięknie wygląda Kupiłam w lato białą ostróżkę -bylina ciekawe czy w tym roku również pokaze swoje piękne kwiaty . W ubiegłym roku to tylko ślimaki najbardziej się z niej cieszyły . Teraz zrobie tak jak Goryczka przy tych wszyskich ślimako-lubnych wysypię żwirek z piaskiem . U niej się to sprawdza zobaczę jak to u mnie zadziała

Grażynko, to miejsce wygląda tak samo, ale zmieniły się rośliny tam rosnące...kogra pisze:Mnie też bardzo podoba się to zdjęcie.
I to nie tylko dlatego, że są na nim liliowce.![]()

abeille pisze:Ślicznie było u Ciebie Gabi i to wcale nie znaczy że nie jest. Jest równie ślicznie jeśli nie jeszcze bardziej.
A zmiany trzeba robić bo jak nie to cały czas ten sam ogród i to samo do oglądania. To tak jak ogród
mojego sąsiada. Co roku to samo, tak samo i o tej samej porze. Aż nudno ...![]()

Halinko, to ja dziękuję za wizytę...Halina Kwak pisze:Gabrysiubyłam
nacieszyłam oczy
dziękuję
Grażynko, najpierw była hortensja i tulipany, a potem dopiero ścieżka.kogra pisze:Gabi tulipany i jakieś drzewko na tej kamiennej ścieżce wyglądają intrygująco.
To zamierzony efekt czy czysty przypadek ?